Sveučilište u Rijeci

Odjel za matematiku

 

Zašto studirati u Rijeci?

 

Sveučilišni kampus na Trsatu

 • Kampus Trsat smješten je na prostranoj zaravni gradske četvrti Trsat, jednog od najljepših gradskih područja koje se razvilo u blizini srednjovjekovnog kaštela i međunarodno poznatog svetišta Gospe Trsatske. Od gradskog središta udaljen je oko 3 km, a od mora oko 1 km. Mapa Kampusa je dostupna ovdje.

 • U zgradi Odjela smješteni su Odjel za fiziku, Odjel za matematiku, Odjel za informatiku i Odjel za biotehnologiju. Osim sveučilišnih odjela u zgradi se nalazi i regionalni Centar CARNETa, Sveučilišni informacijski centar, Centar za napredno računanje i modeliranje, Centar za mikro i nano tehnologije, Centar za učenje i poučavanje i knjižnica Kampusa. U zgradi se nalazi 15 učionica, 4 predavaonice, 92 kabineta, 17 praktikuma, 10 seminarskih dvorana i 15 laboratorija. 


 • Zgrada Odjela

  Zgrada Odjela

   

 • Na sveučilišnom Kampusu na Trsatu nalazi se objekt studentske prehrane, restoran "Kampus", koji obuhvaća restoran s kapacitetom od 4500 obroka dnevno, slastičarnicu, kavanu i pizzeriu, a više o tome pogledajte ovdje.


restoran studentiUrestoranu

Restoran Kampus

 

Virtualna knjižnica

 

 • Prvi u Hrvatskoj, riječki studenti će dobiti virtualnu knjižnicu. Knjiga u klasičnom obliku i dalje će se moći nabaviti, ali će studentima biti na raspolaganju određena e-izdanja koja će značajno pojeftiniti njihovo studiranje i približiti im izvore znanja. Više o tome pročitajte ovdje ( Novi list, 10.01.2014.).

 

Studentski smještaj

 • Studentski smještaj organiziran je u studentskom naselju "Ivan Goran Kovačić", a studentska prehrana u restoranu Index u centru Rijeke kao i u već spomenutom restoranu Kampus. Detaljnije informacije o studentskom smještaju i prehrani možete pronaći na www.scri.uniri.hr.

 • Studentski centar Rijeka sastavio je kratki vodič za studente koji traže privatni smještaj u Rijeci. Osim toga, studentski centar namjerava svoj facebook koristiti za razmjenu informacija o najmu stanova između studenata i najmodavca bez ikakve naknade, što možete pogledati na njihovom facebook profilu - studentski centar.

 • Obavijest o smještaju studenata u prenoćištu Kantrida pročitajte ovdje.

Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić Restoran Index Studentski smještaj u Kampusu

 

Zdravstvena zaštita studenata Sveučilišta u Rijeci

 • Studirate u Rijeci, a niste iz Rijeke - kojem se liječniku obiteljske ili dentalne medicine, ginekologu, psihijatru možete obratiti, odgovor možete pronaći ovdje.

Kreditiranje studenata Sveučilišta u Rijeci

 • Sveučilište u Rijeci osigurava sredstva za povoljno kreditiranje studenata Sveučilišta u Rijeci i studenata s područja Primorsko-goranske županije koji studiraju na drugim sveučilištima ako takvog studijskog programa nema na Sveučilištu u Rijeci. Detaljnije informacije o kreditiranju studenata Sveučilišta u Rijeci nalazi se na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Fond Solidarnosti

 • Svrha ustanovljavanja Fonda solidarnosti je uvođenje instrumenta potpore studentima koji se temelji isključivo na socijalnim kriterijima. Sve o kriterijima i načinu prijave pročitajte ovdje.

Sveučilišni Savjetovališni Centar

 • Sveučilišni savjetovališni centar je ustrojbena jedinica Sveučilišta u Rijeci koja studentima i djelatnicima Sveučilišta pruža stručnu pomoć i podršku vezano uz različite teškoće. Centar je smješten u Sveučilišnom Kampusu na Trsatu i trenutno se sastoji od dvije sastavnice:
  Ured za studente s invaliditetom -
  pruža informacije o pravima studiranja, upisima, stipendijama i ostalo o studiranju za studente s invaliditetom.
  Psihološko savjetovalište
  - pruža stručnu psihološku pomoć i podršku studentima i drugim članovima riječkog Sveučilišta s ciljem poboljšanja kvalitete života i povećanja efikasnosti studiranja. Više o tome pročitajte ovdje.

Ured za karijere

 • Osnovna djelatnost Ureda je povezivanje studenata i Potencijalnih poslodavaca, odnosno povezivanje Sveučilišta u Rijeci  i gospodarstva,  a sve u cilju povećanja kompetencija i vještina potrebnih za uspješno zapošljavanje studenata Sveučilišta u Rijeci. Detaljnije informacije o radu Ureda za karijere možete pronaći ovdje.

Prijevoz

 • Do naše zgrade možete doći autobusnom linijom broj 2, broj 8 i broj 8A (vidi raspored vožnje).

 • Sve informacije o gradskom i međugradskom prijevozu možete pročitati ovdje.

Kultura i zabava

 • Pitate se gdje se i kada održavaju koncerti, izložbe, predstave i slično? Na stranicama Sveučilišta u Rijeci se možete informirati i o tome. Samo slijedite sljedeći link.

 

Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija

 • Rijeka je središte Primorsko-goranske županije koja ima 305.000 stanovnika, regije koju čini nesvakidašnji spoj mora i gorja koje se proteže od planine Učke preko goranskih brda do Velebita. Rijeka nudi velik izbor po pitanju društvenog života, umjetnosti, sporta i drugih aktivnosti. Kao dvije osobitosti grada izdvojili bismo Riječki karneval i snažnu rock scenu. Sve o karnevalu na službenim internet stranicama Riječkog karnevala. Prepoznatljiv duh danas živi kroz brojne klubove iz kojih se čuje živa rock glazba, koncerte i razna slična događanja. Pročitajte više na internet stranicama RI-ROCK.COM.


  Karneval RI ROCKZANIMLJIVOSTI:

 

Datum zadnje izmjene: 13.2.2016.