Informacije za studente

Nastavnici-mentori za studente upisane na studij 2022./2023. godine
Nastavnici-mentori za studente upisane na studij 2021./2022. godine

Nastavnici-mentori za studente upisane na studij 2020./2021. godine
Nastavnici-mentori za studente upisane na studij 2019./2020. godine
Nastavnici-mentori za studente upisane na studij 2018./2019. godine
Nastavnici-mentori za studente upisane na studij 2017./2018. godine
Nastavnici-mentori za studente upisane na studij 2016./2017. godine
Nastavnici-mentori za studente upisane na studij 2015./2016. godine
Nastavnici-mentori za studente upisane na studij 2014./2015. godine

Nadležni liječnik za studente Odjela za matematiku

Zdravstvena zaštita studenata Sveučilišta u Rijeci

Popis nadležnih liječnika za studente

Kućni red zgrade Sveučilišnih Odjela

Postupnik za olujni vjetar ili snijeg na Kampusu

Pravilnik o stegovnoj odgovornosti studenata Sveučilišta u Rijeci.

1.6.2023.
 

Poštovani, 
 
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija poziva Vas na predavanje Honoris professor Philipa Kitchera, jednog od najpoznatijih svjetskih filozofa znanosti koji promišlja kakva treba biti znanost i obrazovanje u demokratskom svijetu. Tom prigodom profesoru Kitcheru bit će uručeno počasno zvanje Honoris professor Sveučilišta u Rijeci koje mu je dodijeljeno na Svečanoj sjednici 19. svibnja 2023. godine. 
 • PONEDJELJAK, 5. LIPNJA 2023. 11 SATI / REKTORAT SVEUČILIŠTA U RIJECI – AULA MAGNA (Trg braće Mažuranića 10, Rijeka). 
U privitku Vam dostavljamo poziv i ljubazno molimo potvrdu dolaska putem LINKA.

Pozivnica

 31.5.2023.

 

Poštovani,
 

s velikim zadovoljstvom želimo vam podijeliti informacije o našoj studentskoj kampanji.

Posvećeni smo pružanju kvalitetnog prijevoza za naše korisnike, a posebno studente. S ciljem olakšavanja njihovog putovanja kući nakon napornih sati provedenih u učenju i predavanjima, želimo im ponuditi nešto posebno.

Predstavljamo vam kampanju "Odloži knjige, pokupi kartu!" koja donosi studentima brojne povlastice i pogodnosti:

 • popust od 15% na jednosmjernu autobusnu kartu,
 • popust od 35% na povratnu autobusnu kartu od 1.6. do 15.7.2023. godine.

Uz povoljnosti navedene kampanje, na raspolaganju su udobni autobusi s modernim sadržajima koje smo osigurali kako bismo studentima omogućili ugodno i opuštajuće putovanje. Naša flota autobusa redovito se održava, pružajući sigurnost i pouzdanost putovanja.

Za ostvarivanje navedenih popusta, studenti će jednostavno trebati pokazati svoju studentsku iskaznicu i osobnu iskaznicu prilikom kupovine karata ili prilikom ulaska u autobus. Kampanja "Odloži knjige, pokupi kartu!" omogućuje studentima jednostavan pristup povoljnom prijevozu s autobusnom kompanijom Brioni Pula.

 25.5.2023.
 

Ovim putem želimo vas obavijestiti da je Hrvatska narodna banka objavila natječaj za obavljanje studentske stručne prakse https://www.hnb.hr/-/prak-1.

Natječaj je otvoren do 2. lipnja 2023.

 25.5.2023.

U prilogu šaljemo detaljniju najavu studentskih programa ovaj petak na Kampusu i Galeriji SKC.

NAJAVA SKC
 24.5.2023.

Drage studentice i studenti,

petak, 26. svibnja zatvaraju se prijave za YUFE Student Journey program te vas podsjećamo na priliku da se prijavite na ovaj program i time steknete mogućnost da kroz YUFE pohađate online kolegije, koristite Erasmus+ mobilnost za razmjenu, učite nove jezike, stručno se usavršavate ili volontirate u zajednici diljem Europe, a sve to u skladu s vlastitim interesom, tempom i rasporedom.

Postupak prijave je vrlo jednostavan (jedini uvjet za prijavu jest da se uspješno koristite engleskim jezikom), a dostupan je putem YUFE virtualnog kampusa. U slučaju da vam je potrebna bilo kakva pomoć pri prijavi ili više informacija, slobodno nam se obratite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više informacija o samom YUFE Student Journey programu možete također pronaći na stranicama YUFE mreže, gdje se nalazi i popis najčešće postavljenih pitanja (FAQ).

Lijep pozdrav,

Vaš YUFE tim
 23.5.2023.
 

Sveučilište u Rijeci 25. rujna 2023. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u ljetnom semestru 2023./2024. u okviru programa Erasmus.

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:

https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/


Obavijest
Natječaj
 


 

16.5.2023.
 

Poštovane/poštovani,

 

iznimno nam je drago što vas možemo pozvati na dva, vjerujemo, vrlo interesantna i korisna događanja, koja će se održati na Filozofskome fakultetu u Rijeci. Naime, 24. i 25. svibnja 2023. ugostit ćemo tvrtke Wicrecend i Assist Digital. Obje tvrtke djeluju u sklopu IT sektora, a njihovi predstavnici će održati predavanja Chat GPT & AI2.0 – The Future is Coming i Tržište rada u eri promjena: Analiza suvremenih trendova i važnost jezičnih vještina za zaposlenje. Predavanja su osim studenticama i studentima, kojima će biti predstavljene i konkretne mogućnosti za zapošljavanje, namijenjena i svima ostalima kojima se navedene teme čine interesantnima. 
 

Više informacija o predavanjima možete pronaći u nastavku.

 

 

CHAT GPT & AI2.0 – THE FUTURE IS COMING

 

Srijeda 24. svibnja 2023. u 10:30 sati u prostoriji F – 006 (prizemlje zgrade)

 

Predavanje na temu Chat GPT & AI2.0 – The Future is Coming održat će g. Jun Tang, počasni predsjednik Microsofta te predsjednik grupacije Wicrecend, Microsoftove podružnice. G. Tang često gostuje u poznatim svjetskim medijima poput BBC-ja i CNN-a te također drži predavanja na sveučilištima diljem svijeta, primjerice na Harvardu, Yaleu, Columbiji i drugima. Ovom prilikom Wicrecend će studentice i studente upoznati i s mogućnostima stažiranja, ali i zapošljavanja u njihovu uredu u Zagrebu. Predviđeno trajanje predavanja je 45 minuta. Pozivnicu možete pronaći u privitku.

 

Ljubazno molimo sve zainteresirane za ovo događanje da svoj dolazak obvezno najave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., navodeći sljedeće podatke:

Tema: Chat GPT & AI2.0 – The Future is Coming

Ime i prezime:

Fakultet:

  

 

TRŽIŠTE RADA U ERI PROMJENA: ANALIZA SUVREMENIH TRENDOVA I VAŽNOST JEZIČNIH VJEŠTINA ZA ZAPOSLENJE

 

Četvrtak 25. svibnja 2023. u 13:15 sati u prostoriji F – 230 (2. kat)

 

Predavanje na temu Tržište rada u eri promjena: Analiza suvremenih trendova i važnost jezičnih vještina za zaposlenje održat će Marta Radan, voditeljica Ljudskih resursa u hrvatskoj podružnici tvrtke Assist Digital. Osim sa suvremenim trendovima na tržištu rada te važnošću poznavanja stranih jezika i posjedovanja digitalnih vještina za uspjeh u karijeri, gđa Radan će prisutne također upoznati i s konkretnim mogućnostima za zapošljavanje u riječkom uredu tvrtke Assist Digital. Predavanje je namijenjeno svima koje interesira rad u međunarodnoj IT tvrtki, bez obzira na studijski program, te koji su otvoreni za stjecanje novih znanja i vještina, s obzirom na to da tvrtka budućim zaposlenicima osigurava cjelokupnu edukaciju. Predviđeno trajanje predavanja je 45 minuta. Pozivnica za događanje se nalazi u privitku.

 

Ljubazno molimo sve zainteresirane za ovo događanje da svoj dolazak obvezno prijave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., navodeći sljedeće podatke:

Tema: Tržište rada u eri promjena: Analiza suvremenih trendova i važnost jezičnih vještina za zaposlenje

Ime i prezime:

Fakultet:

  

 

Veselimo se vašem dolasku!


Chat GPT & AI2.0 – The Future is Coming
Tržište rada u eri promjena: Analiza suvremenih trendova i važnost jezičnih vještina za zaposlenje


 
15.5.2023.
 

Pozivaju se studentice i studenti koji pišu prozu i/ili poeziju da prijave svoje radove i tako sudjeluju u Studentskom Vrisku, studentskom dijelu programa riječkog sajma knjiga i festivala autora - Vrisak.

Prijave se vrše online (PRIJAVNI obrazac: https://forms.office.com/e/YCfPTLhG2u), a uz prijavni obrazac, svi detalji dostupni su na društvenim i mrežnim stranicama SKC-a:

SKC WEB objava

Instagram objava

Facebook

 15.5.2023.
 

Poštovane  studentice i studenti, prije nekoliko dana pozvali smo vas na sudjelovanje u Danima e-učenja, koji će, u organizaciji Povjerenstva za online učenje Sveučilišta u Rijeci, biti održani 1. i 2. lipnja 2023. godine u prostorijama Građevinskog fakulteta i Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. U međuvremenu, program je proširen radionicom ‘Upotreba Aha slides u nastavi’ izv.prof.dr.sc. Zorana Ježića na koju se sada također možete prijaviti. Cjelokupan nadopunjeni (novi) program Dana e-učenja nalazi se na poveznici https://heyzine.com/flip-book/dbf1e6e3f9.html te u prilogu.

Dani e-učenja posvećeni su razmjeni ideja, znanja i dobrih praksi među nastavnicima i studentima, a uključuju niz predavanja, predstavljanja primjera dobre prakse i e-projekata te okrugli stol na temu “Umjetna inteligencija i budućnost visokog obrazovanja: potencijali i ograničenja". Nastavnicima je namijenjeno i pet radionica o različitim alatima e-učenja. Budući da je broj sudionika na radionicama ograničen, za sudjelovanje na istima je potrebno ispuniti online prijavni obrazac koji se nalazi na poveznici https://forms.gle/d8h9B2kGzSFCidRp8

Nadamo se da ćete u programu naći sadržaje koji vas zanimaju te da ćete nam se pridružiti u Danima e-učenja.  

S poštovanjem, Povjerenstvo za online učenje Sveučilišta u Rijeci

PRILOG

 12.5.2023.

Obavještavamo vas da je voda u Zgradi sveučilišnih odjela i fakulteta zdravstveno ispravna za piće.
 12.5.2023.

 

Drage studentice, dragi studenti,

 

Pozivamo vas da se uključite u istraživanje “Emocionalno funkcioniranje studenata“ koje provode profesorice s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci uz odobrenje Etičkog povjerenstva Fakulteta.

Ovo je nastavak istraživanja koje je započelo prije tri godine s ciljem praćenja psihološkog funkcioniranja studenata od početka pandemije, a dobiveni podaci su rezultirali podrškom Sveučilišta za unapređenje usluga Psihološkog savjetovališta za studente.

Znamo da imate puno obaveza na studiju, ali se nadamo da ćete prepoznati važnost vašeg uključivanja u ispitivanje odnosa između akademskog i emocionalnog funkcioniranja studenata i odvojiti 10 minuta za ispunjavanje upitnika.

Sudjelovanje u istraživanju u potpunosti je dobrovoljno i anonimno, a odustati možete u bilo kojem trenutku. Rezultati dobiveni ovim istraživanjem analiziraju se isključivo na grupnoj razini.

Upitniku možete pristupiti putem sljedeće poveznice: https://forms.office.com/e/SNHXJSXN9x

Zahvaljujemo na vašem vremenu i doprinosu.

Voditeljica istraživačkog tima

prof. dr. sc. Sanja Smojver-Ažić

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


PRILOG

 11.5.2023.
 

Poštovani, obraćamo Vam se iz Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke s pozivom na sudjelovanje na jednom od naših projekata koji bi Vas mogao interesirati. Predlažemo da motivirate svoje studente da se uključe. Vrlo jednostavno - projekt uključuje on-line vježbanje. Potrebno je uključiti se i vježbati uz naše stručno vodstvo.  O projektu na koji Vas sada pozivamo možete pročitati na:  https://www.teleexe4all.com/hr/projekt/
Teleexe vježbe održavaju se on-line na platformi za vježbanje; https://platform.teleexe4all.eu/ i to:
utorkom i četvrtkom za sportaše u 18,19 i 20 h, ponedjeljkom, srijedom i petkom za opću populaciju - starije odrasle od 10 -11 h,  ponedjeljkom, srijedom i petkom za mlađe odrasle od 19-20 h  ponedjeljkom, srijedom i petkom za žene od 19-20 h.

Potrebno je registrirati se na platformu i potvrditi korisnički račun (provjeriti spam): https://platform.teleexe4all.eu/ Svi prijavljeni trebate ispuniti jednostavni google obrazac: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRQ2-UsPV1NDwG_ohSucR5_7XoY0fbdr2YXhhI5GtNAVZcwg/viewform

...kako bismo Vam dodijelili grupu i kontaktirali Vas za prigodne sportske poklone za sudionike. Napomena: Bez obje prijave grupe neće biti vidljive. U prilogu šaljemo video upute o korištenju testne platforme.
 
Veselimo se Vašem sudjelovanju!


PRILOG

 11.5.2023.
 

Poštovane studentice i studenti, pozivamo vas na sudjelovanje u Danima e-učenja, koji će, u organizaciji Povjerenstva za online učenje Sveučilišta u Rijeci, biti održani 1. i 2. lipnja 2023. godine u prostorijama Građevinskog fakulteta i Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Dani e-učenja posvećeni su razmjeni ideja, znanja i dobrih praksi među nastavnicima i studentima, a uključuju niz predavanja, predstavljanja primjera dobre prakse i e-projekata te okrugli stol na temu “Umjetna inteligencija i budućnost visokog obrazovanja: potencijali i ograničenja". Nastavnicima su namijenjene i četiri radionice o različitim alatima e-učenja. Budući da je broj sudionika na radionicama ograničen, za sudjelovanje na istima je potrebno ispuniti online prijavni obrazac koji se nalazi na poveznici https://forms.gle/d8h9B2kGzSFCidRp8

 

Cjelokupan program Dana e-učenja, koji se nalazi na poveznici https://heyzine.com/flip-book/d7cd41dde2.html te u prilogu, odvijat će se onsite.

Nadamo se da ćete u programu naći sadržaje koji vas zanimaju te da ćete nam se pridružiti u Danima e-učenja. S poštovanjem, Povjerenstvo za online učenje Sveučilišta u Rijeci

PRILOG

 8.5.2023.
 

Poštovani,
vezano za provedbu studentskog projekta Malim koracima prema velikim promjenama, koji se organizira u suradnji s Uredom za studente s invaliditetom Sveučilišnog savjetovališnog centra Sveučilišta u Rijeci, obavještavamo vas da će se u okviru projekta organizirati četiri edukativna predavanja na teme povezane s mentalnim zdravljem i teškoćama u razvoju, primarno za studente koji se u budućnosti vide na radnim mjestima u odgojno-obrazovnim ustanovama ili profesionalce koji već u takvim ustanovama rade. 
 
Edukativna predavanja održat će se putem online Zoom platforme, a sudjelovanje na istima je besplatno i otvoreno za sve.  U prilogu šaljemo informacije o drugom edukativnom predavanju koje će se održati 11. svibnja 2023. godine s početkom u 18.30 sati na temu Dvije-tri o ADHD-u. Predavačica na drugom edukativnom predavanju je Anamaria Ružak, a zainteresirani se mogu prijaviti putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/p9txmhRtejxUeLfZA
 
Za eventualna dodatna pitanja, slobodno se obratite na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (kolegici Luciji Šogorić).

 3.5.2023.
 

Poslovni dnevnik od 2013. godine provodi projekt Iskustvo zlata vrijedi s ciljem širenja svijesti u poslovnoj zajednici o važnosti uključivanja mladih s invaliditetom te mladih slabijeg materijalnog statusa na tržište rada.

Od tada mijenjamo svijest i upoznajemo poslodavce o mogućnostima osoba s invaliditetom i njihova doprinosa poslovnoj zajednici. Na taj se način osobama u nejednakim startnim pozicijama Poslovni dnevnik želi omogućiti lakše uključivanje i ravnopravno sudjelovanje na tržištu rada.

Tijekom godina se u projekt uključilo više od 40 kompanija i institucija, u kojima je više od 150 studenata dobilo mogućnost odrađivanja prakse, a njih 12 sada su stalno zaposleni u istoj kompaniji.

Ovim putem informiramo studente iz skupine mladih s invaliditetom te mladih slabijeg materijalnog statusa o projektu Iskustvo zlata vrijedi te ih potičemo da sudjelovanjem u njemu steknu poslovno iskustvo koje će im olakšati uključivanje u tržište rada.

Svi zainteresirani studenti mogu se do 22. svibnja prijaviti online ispunjavanjem prijavnice na stranici projekta: https://www.poslovni.hr/dogadjanja/iskustvo-zlata-vrijedi-2023.

 28.4.2023.
 

Zaprimili smo mail od strane rukovoditelja Sveučilišnog Kampusa s molbom da obavijestimo studente  da preventive radi ne koriste vodu u zgradi Sveučilišnih odjela za piće dok se ne potvrdi njezina ispravnost. Svi uobičajeni sustavi provjere i održavanja vode ispravnom su u dobrom stanju i rade, ali će se temeljem nekih pristiglih informacija provesti dodatna ispitivanja da se  potvrdi ispravnost, za što je potrebno nešto vremena. 
 
Kad budu poznate nove informacije, bit ćete obaviješteni.
 

 25.4.2023.
 

Želimo Vas obavijestiti o objavi natječaja za primanje studenata ekonomije, prava, matematike i fizike na stručnu praksu u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (HANFA). Stručna praksa u trajanju od dva do tri tjedna odvijat će se u Zagrebu, u razdoblju od lipnja do rujna 2023. godine. Točno trajanje i vrijeme održavanja prakse za pojedinog studenta bit će dogovoreno tijekom postupka odabira studenata.

 

Natječaj je dostupan na internetskoj stranici i u privitku ovog e-maila, a prijave se primaju putem elektroničke prijavnice od 25. travnja do 3. svibnja 2023. godine.

PRIVITAK

 25.4.2023.
 

U privitku Vam dostavljamo Odluku Senata Sveučilišta u Rijeci s 81. sjednice održane dana 21. travnja 2023. godine o primanju na znanje Priopćenja Vijeća časti o odgovornoj uporabi alata umjetne inteligencije.

PRIVITAK

 25.4.2023.

 

Sveučilište u Rijeci 25travnja 2023. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse te Natječaj za mobilnost osoblja u 2023./2025. u okviru programa Erasmus.

 

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:

https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/

https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-osoblje/

 

Obavijest o Erasmus natječajima
Natječaj Erasmus - stručna praksa
Natječaj Erasmus - osoblje

 21.4.2023.


Sveučilište u Rijeci 21travnja 2023. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu pohađanja Kombiniranih intenzivnih programa (Blended Intensive Programs - BIPs) u 2023./2025. u okviru programa Erasmus.

 

Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse (u programskim i svim trećim zemljama) te natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja trenutno su otvoreni.

 

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:

https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/

https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-osoblje/

Obavijest
Natječaj

 20.4.2023.


 

Obavještavamo o provedbi studentskog projekta Malim koracima prema velikim promjenama, koji se organizira u suradnji s Uredom za studente s invaliditetom Sveučilišnog savjetovališnog centra Sveučilišta u Rijeci
 
U okviru projekta organizirat će se četiri edukativna predavanja na teme povezane s mentalnim zdravljem i teškoćama u razvoju, primarno za studente koji se u budućnosti vide na radnim mjestima u odgojno-obrazovnim ustanovama ili profesionalnce koji već u takvim ustanovama rade. 
 
Edukativna predavanja održat će se putem online Zoom platforme, a sudjelovanje na istima je besplatno i otvoreno za sve.  U prilogu šaljemo informacije o prvom edukativnom predavanju koje će se održati 27. travnja 2023. godine s početkom u 18.30 sati na temu Mentalno zdravlje i profesionalno sagorijevanje. Predavačica na prvom edukativnom predavanju je dr. sc. Sanja Bradić, a zainteresirani se mogu prijaviti putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/s9pZvSwmHTduy2u2A.


18.4.2023.


Sveučilište u Rijeci i dalje svojim djelatnicima i studentima nudi pristup Courserinim tečajevima.

Na osnovu Osnovnog plana (Basic plan) članovi uniri akademske zajednice imaju pravo upisati jedan tečaj godišnje bez naknade. Više detalja o programu UNIRI – Coursera možete pronaći na https://uniri.hr/studiranje/coursera/.

Pozivamo zainteresirane studente koji žele pohađati više Coursera tečaja u razdoblju od 2. svibnja do 31. kolovoza 2023. da iskažu interes za dodjelu osobne licencije mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. do 21. travnja u 12:00 sati.
 17.4. 2023.
 

Drage studentice i studenti, 

 

sigurno su vam poznate situacije u kojima ne znate kako prijateljima reći da vam se večeras baš i ne ide van, zatražiti od cimerice/cimera da posprema za sobom, opere suđe, stiša muziku ili generalno niste sigurni kako se postaviti, izraziti svoje želje i potrebe ili nekad jednostavno reći NE. 

 

Upravo zbog toga, za vas pripremamo radionicu Kako se asertivno zauzeti za sebe?, koja će se održati u petak, 21. travnja s početkom u 13:00 sati u prostoriji F-303!

 

Prijave putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Radionica će se održati u okviru ciklusa radionica vršnjačke potpore koje Odsjek za psihologiju provodi u suradnji s Uredom za akademsku podršku kako bi se studenticama i studentima pružila podrška u suočavanju s akademskim i osobnim teškoćama. Pod mentorstvom nastavnica vodit će ju Maja Jugovac i Jurana Pižeta, studentice završne godine diplomskog studija Psihologije.

Radionica je namijenjena svim studenticama i studentima Sveučilišta u Rijeci. 
 17.4.2023.


Sveučilište u Rijeci ovaj tjedan otvara festivalsku godinu. Počevši od večeras u Rijeci će se održati 7 dana muzike u svim formatima u sklopu 10. Impulse Festivala.

Osim prve live premijere novog albuma Vojka V, ili već rasprodanog nastupa Michelle Gurevich Impulse sačinjavaju edukativne glazbene tribinefilmske premijeresajam ploča i inkluzivan afterparty moment u klubu Manual. Tu je i distorzijski Beertija Takeover u sklopu kojeg u petak sviraju beogradski garage-punkeri Šajzerbiterlemon i krčki stoner-grunge bend Those Herds, a u subotu prog-psihodeličari Skotni Vrag sa renomiranim indie bendom Tidal Pull.

Detaljni festivalski program s cijenama karte nalazi se ovdje.

Impulse je jedini festival koji studenticama i studentima omogućuje popust na X-icu. Potrebno je samo pokazati X-icu na ulazu eventa i karte dobivate po jeftinijoj pretprodajnoj cijeni (ukoliko event već nije raspordan). #musiciseverywhere
13.4.2023.


Objavljujemo informaciju o Impulse festivalu čije će se jubilarno 10. izdanje, u zajedničkoj organizaciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i Distune promotiona, održati od 17. do 23. travnja na više gradskih lokacija.
 
13.4.2023.


Sveučilište u Rijeci, u suradnji s grupacijom Lürssen, 19. i 20. travnja 2023. godine organizira Europski forum: budućnost za sveučilišta. Program Foruma je dostupan u privitku, a poveznica za registraciju sudjelovanja je u nastavku: https://forms.office.com/e/0n7Ez391hY 

Pozivamo na panel pod nazivom Education for the competences of the future students session koji će održati 19. travnja 2023. od 15.00 do 17.00. Na panelu sudjeluju: 


Program Foruma
12.4.2023.


Obavještavamo vas da su na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljena imena studenata i studentica dobitnika i dobitnica Nagrade rektora u 2022./2023. ak. god. u sljedećim kategorijama:  

1.       Nagrada rektora za studentski stručni/znanstveni/umjetnički rad

2.       Nagrada rektora za volontiranje

3.       Nagrada rektora za studentski projekt

4.       Nagrada rektora za studentski aktivizam

5.       Nagrada rektora za sport

 

Popis nagrađenih studenata  i studentica dostupan je na sljedećoj poveznici.

 


 

31.3.2023.


Pozivamo vas da ispunite anonimnu online anketu o europskom identitetu, čije ispunjavanje ne bi trebalo trajati dulje od 10 minuta. 

https://lse.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_ah0Up3FBTGNbgSG
28.3.2023.

 

RAZVOJ STUDENTSKOG PODUZETNIŠTVA

Želiš li saznati više o poduzetništvu, razvijati vlastite projekte, povezati se s iskusnim poduzetnicima i pod njihovim mentorstvom obavljati stručnu praksu u kompaniji? Pozivamo sve studente završnih godina studija (4. ili 5 godina) da se prijave u Program studentskog poduzetništva i steknu vještine potrebne za profesionalni razvoj, a pritom i osvoje vrijedne novčane nagrade!
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje Javni poziv za prijavu i sudjelovanje u Programu studentskog poduzetništva u sklopu razvoja studentskog poduzetništva u okviru projekta BOND 2.
Kako bi se studente u Hrvatskoj poučilo kako iz ideje razviti projekt te na koji način ostvariti uspjeh na tržištu, a pritom im se ponudila i mogućnost obavljanja stručne prakse, pokrenut je Program studentskog poduzetništva u kojem se studenti različitih perspektiva i obrazovnih pozadina međusobno povezuju oko ideja i tema koje ih interesiraju te zajedno razvijaju projekte.
Tijekom tog procesa, sudionici surađuju s poduzetničkim potpornim institucijama koje za njih najprije održavaju edukativne radionice na kojima će razvijati temeljna znanja i vještine koje su potrebne za razvoj poduzetničkih pothvata. Nakon toga, na raspolaganju su im sastanci gdje dobivaju stručnu podršku, potrebne informacije, mogućnost postavljanja pitanja i sl., a sve kako bi kontinuirano mogli komentirati proces provedbe projekta s onima koji su primarno usmjereni na razvoj poduzetništva.
Po završetku razvoja projekata, od strane stručnog žirija bit će odabrano 10 najboljih timova koji će u velikom finalu predstaviti vlastita rješenja i boriti se za vrijedne novčane nagrade:

 1. mjesto: 3.000 EUR
 2. mjesto: 2.000 EUR
 3. mjesto: 1.000 EUR

Uz to, sudionicima će biti osigurana i stručna praksa uz podršku mentora poduzetnika, a gdje će imati priliku iz prve ruke vidjeti kako teorija izgleda u praksi i okušati se u svakodnevnim zadacima i obvezama jednog poduzetnika.
Ukoliko želiš razvijati vještine potrebne za samozapošljavanje ili zaposlenje u poduzeću nakon završetka studija, prijavi se do 31.03. ispunjavanjem OBRASCA te istraži svoje poduzetničke sposobnosti i mogućnosti!
24.3.2023.


Obavještavamo studente da Cromaris d. d. dvanaestu godinu zaredom pokreće program pripravništva Karijere inspirirane morem.

 

Cromaris kao jedna od članica Adris grupe i vodeća tvrtka u Hrvatskoj u području marikulture, ovim programom želi  studentima pružiti priliku za rast i razvoj uz njihovo stručno vodstvo.


Ovim putem dijelimo informacije o programu pripravništva studentima.

 

Sve detalje o natječaju možete pronaći u prilogu.

 23.3.2023.

Obavještavamo vas da su na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljeni/e dobitnici/ice stipendija Fonda Aleksandar Abramov u 2023./2024. ak. god., poveznica.
14.3.2023.

U srijedu, 15.3.2023., od 12 do 14 sati, u predvorju zgrade Sveučilišnih odjela nalazit će se Erasmus info štand, na kojem će studenti moći pitati sve što ih zanima o Erasmus razmjeni.
 13.3.2023.


Sveučilište u Rijeci poziva Vas na Festival rodne ravnopravnosti Sveučilišta u Rijeci ROAЯ koji će se uz podršku partnera iz zajednice održati u periodu od 16. do 23. ožujka ove godine na nekoliko gradskih i sveučilišnih lokacija

Program Festivala obuhvaća događanja koja kroz dijalog, predstavu i film promiču teme rodne ravnopravnosti, a namijenjena su širokom krugu dionika i raznim dobnim skupinama sveučilišne i šire zajednice, građana i građanki. 

Program Festivala nalazi se na poveznici na kojoj možete pronaći i načine prijave za pojedina festivalska događanja. 

 10.3.2023.


Obavještavamo vas da je raspisan natječaj za dodjelu nagrada rektora u ak. god. 2022./2023. Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci, na sljedećoj  poveznici.


 7.3.2023.
Poštovani,
 
obavještavamo vas da je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljena Privremena lista kandidata koji su ostvarili pravo na stipendiju iz programa „Solidarnost“ Fonda Aleksandar u 2022./2023. akad. god. Privremena lista dostupna je na sljedećoj poveznici.
 
 


6.3.2023.


Poštovani/e pripadnici/e akademske zajednice,
 
Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova poziva Vas na međunarodnu konferenciju  „Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja“ koja se održava
 
-             dana 07. ožujka 2023. (utorak), u vremenu od 11:00 – 13:00 sati .
 
Konferencija se organizira hibridno (u živo i on-line) te Vam dostavljamo u privitku pozivno pismo i program konferencije za on-line sudjelovanje. Napominjemo, konferencija  se odvija isključivo na engleskom jeziku, uz moderiranje Morane Kasapović
 
Naime, konferencija je prvenstveno usmjerena na mlade ljude i žene iz Hrvatske, Španjolske i Portugala, i to:
 
Učenike/ce osnovnih i srednjih škola te studente/ice, posebice na žensku populaciju; mladi/e znanstvenici/e, mladi i žene uključeni u rad organizacija civilnog društva koje se bave mladima, mlade žene uključene u rad ženskih nevladinih organizacija i studentice ženskih studija.  Osim toga, na konferenciju pozivamo zaposlenike/ce s mladima, srednjoškolske profesore/ice, sveučilišne i akademske profesore/ice te stručne djelatnike/ce kako bi proširili znanje o cyber nasilju koja pogadja široku populaciju, a kojem su posebno izložene djevojčice i žene. Ovo je važno kako bi navedeni dionici mogli prepoznati i spriječiti svaki oblik nasilja, između ostalog nad učenicima/ama, studentima/icama  s  kojima svakodnevno rade u Hrvatskoj i u navedenim zemljama.
 

Dnevni red / Conference Agenda
6.3.2023.


Drage studentice i studenti riječkog Sveučilišta,

zadovoljstvo nam je pozvati vas na radionicu "Kako uspješno prebroditi neuspjeh?", koja će se održati u petak, 10. ožujka na Filozofskom fakultetu u Rijeci (prostorija F-302) s početkom u 13:00 sati. Radionica je namijenjena prvenstveno brucošima, ali su dobrodošli i svi ostali studenti! Prijaviti se možete putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Održat će se u okviru ciklusa radionica vršnjačke potpore koje Odsjek za psihologiju provodi u suradnji s Uredom za akademsku podršku kako bi se studenticama i studentima pružila podrška u suočavanju s akademskim i osobnim teškoćama. Pod mentorstvom nastavnica s Odsjeka vodit će ju Paola Milotić i Jelenja Jakšić, studentice završne godine diplomskog studija Psihologije.
 
Neuspjeh je sastavni dio uspjeha i zato se prijavite na radionicu kako biste ga naučili uspješno prebroditi!
 

PRIVITAK
2.3.2023.

Objavljujemo poziv za Academy Digital Transformation.

Academy Digital Transformation

15.2.2023. 


Središnji državni ured za demografiju i mlade, u svrhu povećanja interesa mladih za sudjelovanje u savjetima mladih, prepoznavanja te promicanja savjeta mladih i poticanja osnivanja i rada savjeta mladih, u 2023. godini provest će niz aktivnosti od kojih je jedna objava Poziva za izradu logotipa savjeta mladih.
 
U privitku dostavljamo predmetni poziv, letak i dopis.

 14.2.2023. 


U tijeku je proces prelaska studenata i djelatnika Pravnog fakulteta s AAIEdu@HR identiteta unutar pravri.hr domene na AAIEdu@HR idenitet na uniri.hr domeni. U ponedjeljak 27. veljače, u 6 sati (ujutro) provest će se navedeni prelaz u svim informatičkim sustavima za koje brine SRCE, te bi oko tog vremena unutar najviše 1 sata došlo do prekida mogućnosti prijave putem SSO servisa za sve korisnike AAIEdu@HR indetiteta unutar uniri.hr domene. 
6.2.2023.


Slobodna Država Bavarska nudi stipendije za ljetne tečajeve njemačkog jezika u Bavarskoj za 2023. godinu.
 
Stipendije obuhvaćaju troškove tečaja, smještaj i prehranu. Natjecati se mogu studenti i mladi znanstvenici svih akademskih disciplina čije predznanje njemačkog jezika odgovara najmanje razini B1.
 
Uvjet za prijavu je da natjecatelji moraju imati najmanje dva završena semestra na jednom od visokih učilišta u trenutka prijave na natječaj, a kao dokaz prilažu se ocjene.
 
Svi dokumenti predaju se putem online obrasca BAYHOST-u, a rok za prijavu na natječaj je 21. ožujka 2023.
 
Opširnije informacije o stipendijama i natječaju nalaze se na web-stranici BAYHOST-a te na Facebook-profilu.
 2.2.2023.


Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci provodi anketu u svrhu ispitivanja zadovoljstva studenata s ponudom i kvalitetom studentske prehrane koja je ponuđena od strane Studentskog centra Sveučilišta u Rijeci.

Obavijest o anketi možete pronaći na:

30.1.2023.

Obavještavamo Vas da je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljen Natječaj za dodjelu stipendija i financijskih pomoći programa „Solidarnost“ Fonda Aleksandar Abramov u 2022./2023. akad. god. Stipendije i financijske pomoći Fonda namijenjene su studentima i studenticama nižeg socio-ekonomskog statusa.

Natječaju možete pristupiti putem ove poveznice.

 

Raspisani natječaj  je otvoren do ponedjeljka, 20. veljače 2023. godine do 12:00 sati.
27.1.2023.


Sveučilište u Rijeci 1. veljače 2023. raspisuje NATJEČAJ za mobilnost studenata radi obavljanja stručne prakse u 2022./2024. u okviru programa Erasmus u SVIM TREĆIM ZEMLJAMA koje nisu pridružene programu (projekt 2022-1-HR01-KA131-HED-000051706, INTERNATIONAL OPENING).

 

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:

https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/

 

Obavijest o Erasmus natječajima
Natječaj ERASMUS STRUČNA PRAKSA
24.1.2023.


Sveučilište u Rijeci 1. veljače 2023. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u zimskom semestru ili cijeloj akademskoj godini 2023./2024. u okviru programa Erasmus. Natječaj za ljetni semestar 2023./24. bit će objavljen u srpnju, iz proračunskih sredstava novog projekta.

 

Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse, Natječaj za mobilnost studenata u svrhu pohađanja Kombiniranih intenzivnih programa (Blended Intensive Programs – BIP) te Natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja trenutno su trajno otvoreni, još uvijek iz budžeta Erasmus proračunske godine 2022./24.

 

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:

https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/

https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-osoblje/Obavijest o Erasmus natječajima
Obavijest o glavnoj prezentaciji
Natječaj ERASMUS

 


 

23.1.2023.

Studentske ankete za evaluaciju nastave za zimski semestar akademske 2022./2023. godine bit će otvorene u periodu od 25. siječnja 2022. do 25. veljače 2022. godine. Mole se studenti da se odazovu ispunjavanju online anonimnih anketa.
20.1.2023.


Obavještavamo Vas o projektu LUMEN Data Science koji organizira studentska udruga eSTUDENT.

Ovo edukativno natjecanje u obradi i dubinskoj analizi velikih količina podataka uz izradu Big Data rješenja traje do lipnja, a prijave su otvorene od 20. siječnja i traju do 03. veljače.

Natječe se u timovima od 2 do 4 člana i mogu se prijaviti svi zainteresirani studenti s područja Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore. 

U slučaju da netko nema tim, svejedno se može prijaviti i kasnije će biti spojen s ostalim studentima koji su se također individualno prijavili.


Ovogodišnji natjecateljski zadatak osmislio je partner Atomic Intelligence i radi se o audio klasifikaciji, a uz njih na projektu je još 13 partnerskih poduzeća.


Za najuspješnije natjecatelje osigurane su i vrijedne nagrade, pa će pobjednički tim na prvom mjestu osvojiti 2000 eura, tim na drugom mjestu 1350 eura, a tim na trećem mjestu 700 eura


Uz to, osigurana je i nagrada za najbolju prezentaciju od 150 eura za tim koji oduševi sa svojom prezentacijom rješenja.


Više pročitajte ovdje
18.1.2023.

Poštovane i drage studentice i studenti, 
 
pozivamo vas na radionicu Priprema za zapošljavanje – metode i tehnike aktivnog traženja posla, koja će se, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, održati na Filozofskome fakultetu u Rijeci u četvrtak 26. siječnja 2023. od 13:00 do 14:00 sati u prostoriji F - 230 na 2. katu.
 
Svrha radionice je osnaživanje studentica i studenata pri traženju posla, a  obuhvatit će sljedeće teme:
 • metode i tehnike aktivnog traženja posla
 • smjernice za samoprocjenu vlastitih potencijala
 • pisanje zamolbe i životopisa te priprema za razgovor za posao
 • načini i alati samoinformiranja o mogućnostima zapošljavanja.
Radionicu će održati Natalija Marković, profesorica psihologije i rukovoditeljica Odjela za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnoj službi Rijeka.
 
Pozivnicu možete pronaći OVDJE.
 
Sve zainteresirane molimo da svoje sudjelovanje obavezno prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., dostavom sljedećih podataka:
 • ime i prezime
 • fakultet
 • godina studija.
Radionica se održava u okviru projekta Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile), financiranog bespovratnim sredstvima u sklopu natječaja Europskih socijalnih fondova (ESF) te Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020“.
 
Veselimo se vašem dolasku!
 11.01.2023.

Objavljen je II. krug dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji.

Za prihvaćanje državne STEM stipendije potrebno je u mrežnoj aplikaciji do srijede, 18. siječnja 2023. godine, do 12 sati, označiti Izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, zatim prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati isključivo IBAN žiroračuna koji glasi na ime i prezime dobitnice/dobitnika STEM stipendije.

Važna napomena: Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja Ugovora

Ako u navedenom roku student/ica ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju. Ako student/ica odbija državnu STEM stipendiju, potrebno je u mrežnoj aplikaciji označiti Ne prihvaćam stipendiju. U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 106/2022.) izrađeno je ukupno šest rang-listi, odvojeno za STEM nastavničke studijske programe i rang-liste prema razini i godini studija svih studentica i studenata prijavljenih na javni poziv za ostvarivanje prava na dodjelu državnih stipendija u akademskoj godini 2022./2023. Dodatno, upućujemo studentice i studente da redovito prate mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.


STEM stipendije9.1.2023.
 

Otvoren je natječaj Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci za (su)financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2023. godini. Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci, te studentske udruge i organizacije upisane u Registar Sveučilištu u Rijeci. Prijave se podnose online (www.natjecaj.skc.uniri.hr), a rok za prijavu projekata je 31. 1. 2023. godine.

Detaljnije o natječaju na mrežnoj stranici: http://www.skc.uniri.hr/skc-natjecaj-2023/

NATJEČAJ
 14.12.2022.
 

Ured za akademsku podršku u suradnji s Odsjekom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci organizira ciklus radionica za studente preddiplomskih studija Sveučilišta u Rijeci kako bi im pružili pomoć i podršku u suočavanju s akademskim, ali i osobnim poteškoćama u svakodnevnom funkcioniranju. Radionice su osmislili i provode studenti i studentice druge godine diplomskog studija psihologije, pod mentorstvom nastavnica s Odsjeka. 

 

Zadovoljstvo nam je stoga pozvati vas na drugu radionicu pod naslovom POSTAVLJENJE CILJEVA koja će se održati u petak, 16. 12. od 13:00 do 14:30 sati u predavaonici F-301 Filozofskog fakulteta u Rijeci (Sveučilišna avenija 4, Rijeka).  

 

Broj sudionika na radionici je ograničen. 

Prijave putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 6.12.2022.
 

Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti, kao i one koje će tek to postati, da se zakače za umjetnost na našoj adventskoj verziji Sajma studentskih radova koji će se održati u četvrtak, 8. prosinca 2022., od 15 do 20 sati u Galeriji SKC (Kružna 6, Rijeka) i to kao dio cjelodnevnog događanja Bolji advent u sklopu kojeg će se u Kružnoj ulici održati izložba, buvljak, sadnja jelke te radionica.

 

Sajam studentskih radova – Galerija SKC

:: zakačite se za umjetnost::zakačite umjetnost ::

 

Pozivamo vas da se upoznate s umjetničkim radom mladih umjetnika i umjetnica te se zakačite za njihove studentske radove koji će vam se toliko svidjeti da ćete ih poželjeti ponijeti sa sobom ili usrećiti nekoga originalnim blagdanskim poklonom.

Naše studentice i studenti prezentirat će vam prednosti unikatnog originalnog umjetničkog rada, u odnosu na komercijalni proizvod.

Spajamo tako ljubitelje umjetnosti i 20ak mladih umjetnica i umjetnika. 

 

Od nas za vas.

 

Saznajte što rade i podržite mlade umjetnice i umjetnike.

Dobrodošle i dobrodošli!

 5.12.2022.
 

U ime Sveučilišta u Rijeci sa zadovoljstvom vas pozivamo na prezentaciju stipendija Vlade Francuske Republike i mogućnosti studiranja u Francuskoj, koju će održati gđa Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju pri Francuskom veleposlanstvu u Zagrebu.
 

Prezentacija će se održati u utorak, 6. prosinca 2022. na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci (prizemlje, prostorija G-003).

 
Napominjemo da je prezentacija programa i stipendija podijeljena u dva dijela. Prezentacija programa za nastavnike počinje u 16.15, dok će prezentacija namijenjena studentima, mladim istraživačima i doktorandima početi u 17 sati.
 


28.11.2022.


Obavještavamo vas da je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljena Odluka o dodjeli stipendija za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci u 2022./2023. akad. god. koju je Senat Sveučilišta u Rijeci donio na sjednici održanoj 22. prosinca 2022. godine, poveznica 1., poveznica 2.  

 25.11.2022.


Prosljeđujemo informacije iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a. 

DOPIS
 24.11.2022.
 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja pristupilo je prilagodbi izračuna ispunjavanja uvjeta za ostvarivanje prava studenata u okviru studentskog standarda u svrhu usklađivanja sa odredbama Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (Narodne novine, broj 119/2022).

Dopis - reguliranje prava iz studentskog standarda
 24.11.2022.


Pozivamo Vas na Živu knjižnicu koja će se održati 28. studenog 2022. na Kampusu u Akvariju od 16 do 19 sati. U organizaciji Žive knjižnice sudjeluju studentice i volonterke Udruge Delta u suradnji s Udrugom PaRiter i Primorsko-goranskom županijom. 

 
U nastavku šaljemo obrazac za prijavu zainteresiranih studenata/ica koji nam služi kako bismo znali očekivani broj sudionika. Događaj je neformalne prirode te je osmišljen s ciljem informiranja lokalne zajednice o ljudima s nesvakidašnjim pričama i životnim iskustvima, odnosno pripadnicima/icama manjinskih društvenih skupina koje su vrlo često diskriminirane ili stigmatizirane, a s kojima većina od nas nikad nije imala mogućnost popričati ili ih upoznati.
 
Prijave su otvorene za studente, ali i za širu javnost. 


16.11.2022.
 

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na radionicu Mobbing na radnome mjestu - radnopravni aspekti, koja će se održati na Filozofskome fakultetu u Rijeci, Sveučilišna avenija 4, u četvrtak 1. prosinca 2022. godine od 13:00 do 14:30 sati u prostoriji F – 141 na 1. katu (Odsjek za politehniku).

 

Kao zaposlenicima bi nam zdravo poslovno okruženje, uz kvalitetne radne uvjete, trebalo osigurati i poštovanje našega dostojanstva i integriteta, no što učiniti kada se suočimo s oblicima ponašanja poput mobbinga i uznemiravanja? U sklopu radionice Mobbing na radnome mjestu - radnopravni aspekti pobliže će biti pojašnjeni pojmovi mobbinga i uznemiravanja te će se pokušati ponuditi odgovore u pogledu pravne zaštite žrtava mobbinga i uznemiravanja.

Radionicu će održati prof. dr. sc. Sandra Laleta, predstojnica Katedre za radno i socijalno pravo Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

 

S obzirom na iznimno aktualnu temu, radionica je namijenjena različitim ciljnim skupinama, poput zaposlenika, nastavnog i nenastavnog osoblja te studenata, pa vas stoga molimo da ovu pozivnicu proslijedite svima za koje mislite da bi ih navedena tema mogla zanimati.

Sve zainteresirane molimo da svoje sudjelovanje potvrde mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., najkasnije do ponedjeljka 28. studenoga 2022.

Pozivnicu za događanje možete pronaći u privitku.

 

Na dan održavanja radionice rampa garaže Fakulteta će biti podignuta od 12:30 do 13:00 sati tako da ondje slobodno možete parkirati svoja vozila.

 

Radionica se održava u okviru projekta Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile), financiranog bespovratnim sredstvima u sklopu natječaja Europskih socijalnih fondova (ESF) te Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020“.
 

Radionica - Mobbing na radnome mejstu - radnopravni aspekti

 10.11.2022. 
 

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Europska mreža za inicijativu Hrvatske – ENIC pozivaju Vas na jednodnevnu „Regionalnu konferenciju o kibernetičkom nasilju i kibernetičkoj sigurnosti s posebnim naglaskom na mlade i žene“ koja se organizira 15. studenoga 2022. (utorak), u vremenu od 9:30 – 13:30 sati.
Konferencija se organizira hibridno (u živo i on-line) te Vam dostavljamo u privitku pozivno pismo i program konferencije za on-line sudjelovanje.
Naime, konferencija je prvenstveno usmjerena na mlade ljude i žene iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, i to:
Učenike/ce osnovnih i srednjih škola te studente/ce, posebice na žensku populaciju; mladi/e znanstvenici/e, mladi i žene uključeni u rad organizacija civilnog društva koje se bave mladima, mlade žene uključene u rad ženskih nevladinih organizacija i studentice ženskih studija.  Osim toga, na konferenciju pozivamo zaposlenike/ce s mladima, srednjoškolske profesore/ice, sveučilišne i akademske profesore/ice te stručne djelatnike/ce iz cijele regije kako bi dobili uvid u različite oblike cyber nasilja koje posebno mladi i žene su izložene. Ovo je važno kako bi navedeni dionici mogli prepoznati i spriječiti svaki oblik nasilja, između ostalog nad studentima/icama  s  kojima svakodnevno rade u Hrvatskoj i u regiji.
 

PROGRAM

POZIV
 7.11.2022.
 

Obavještavamo vas da je 7. studenog 2022. godine na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljena Privremena rang-lista kandidata koji su ostvarili pravo na stipendiju za izvrsnost u 2022./2023. akad. god. (poveznica).
 28.10.2022.
 

Raspisan je  Natječaj za najuspješnijeg studenta ili najuspješniju studenticu s invaliditetom s  ciljem nagrade za poticanje izvrsnosti i boljih postignuća redovitih studenata s invaliditetom i drugim teškoćama. Na poveznici je natječajna dokumentacija.


NATJEČAJ
OBRAZAC

 25.10.2022.


Želiš saznati informaciju o životu i studiju na Sveučilištu u Rijeci? Javi se našim ambasadorima putem TAP sustava za komunikaciju!

Platforma Ambassador omogućuje ti da se direktno povežeš sa studentima koji studiraju na našem Sveučilištu te da iz 'prve ruke'saznaš o aktivnostima Sveučilišta, o njegovim fakultetima te nastavnim programima. Putem platforme možeš sudjelovati u individualnim i/ili grupnim razgovorima. Također, platformu mogu koristiti i sadašnji studenti.
Korištenjem modernog i nekonvencionalnog načina komunikacije putem Platforme Ambassador, Sveučilište u Rijeci Korištenjem modernog i nekonvencionalnog načina komunikacije putem Platforme Ambassador, Sveučilište u Rijeci želi stvoriti još bolju vezu s budućim/sadašnjim studentima te otvoriti prostor za razgovor iz perspektive samog studenta.

Baci oko na aplikaciju.
21.10.2022.

UNIRI paneli - prijave za izlaganje u tijeku


Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci i ove godine poziva zainteresirane sveučilišne djelatnike i djelatnice kao i studente i studentice svih riječkih sastavnica da se prijave za izlaganje svojih izložbi na vanjskim izložbenim UNIRI panelima na Kampusu. Izložbe se prijavljuju putem obrasca, a upute i detalje o prijavi možete pronaći na SKC mrežnoj stranici ili ih preuzeti na poveznici.14.10.2022.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je


Natječaj za dodjelu 12.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2022./2023.
 

redovitim studentima koji studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj.

Rok za prijavu je 2. studenoga 2022. do 12.00 sati.
11.10.2022.

SCRI - Javni poziv za prijavu projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti koje su isključivo namijenjene studentima

Studentski centar Rijeka u suradnji s Povjerenstvom za raspodjelu naknade za posredovanje pri obavljanju studentskih poslova objavio je dana, 10.10.2022. godine Javni poziv za prijavu projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti koje su isključivo namijenjene studentima.

Pozivamo studente pojedince, studentske organizacije i grupe studenata da prijave svoje projekte najkasnije do 10.11.2022. godine. Sve informacije o Javnom pozivu možete pronaći na internetskoj stranici Studentskog centra Rijeka:
https://www.scri.uniri.hr/student-servis/studentski-projekti

Studentski centar Rijeka će u utorak, 18.10.2022. godine sa početkom u 16 sati u prostoru „Akvarij“ (prizemlje Caffe bara Kampus) održati Radionicu pisanja projekta. Pozivamo studente da se prijave i sudjeluju na radionici kako bi dobili sve potrebne informacije i što kvalitetnije napisali projektnu dokumentaciju za prijavu na Javni poziv. Sve informacije o radionici možete pronaći na facebook stranici Studentskog centra Rijeka: https://hr-hr.facebook.com/sc.rijeka

Za sve upite vezane uz Poziv možete se obratiti putem elektroničke pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. telefonskim putem na broj telefona: +385 99 529 4293.

Osmisli - prijavi - provedi
10.10.2022. (obavijest od 13.9.2022.)
 

Obavještavamo Vas da Centar za međunarodnu mobilnost povodom Erasmus dana (#ErasmusDays 13.-15.10.2022.) održava dva Erasmus info dana, 13. i 14. listopada 2022., na Kampusu te u Studentskom naselju I. G. Kovačić:
 • 13.10.2022. od 9-11 h, Kampus Sveučilišta u Rijeci (Građevinski fakultet, Radmile Matejčić 3, 51000 Rijeka)
 • 14.10.2022. od 12.30-14.30 h, Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić (Franje Čandeka 4, 51000 Rijeka)

 
10.10.2022.

UNIRI Career Days

Brine te što nakon faksa? 

Razmišljaš o obavljanju kvalitetne stručne prakse? 

Nisi siguran/na što istaknuti u životopisu? 

Zanima te koje su kompetencije tražene na tržištu rada? 

Želiš saznati više o mogućnostima zapošljavanja u struci? 

U razdoblju od 17. do 20. listopada 2022. godine @Sveučilište u Rijeci / University of Rijeka organizira prve Dane karijera – UNIRI Career Days. 

Manifestacija će se održati uz podršku Alumni UNIRI mreže, Ureda za karijere @Sveučilišni savjetovališni centar te @Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, a sve su aktivnosti namijenjene studentima, studenticama i alumnima svih sastavnica UNIRI. 

Detaljnije informacije o programu i sudionicima dostupne su na web stranicama Sveučilišta:
https://uniri.hr/sveuciliste-i-drustvo/uniri-career-days/

 

Program

Neke aktivnosti imaju ograničen broj sudionika, a prijaviti se možeš putem obrasca:
https://forms.office.com/r/Gekdicd9dG 

Zaprati nas na profilima UNIRI Career Daysa i istraži more mogućnosti koje smo pripremili!
https://5a74.short.gy/CareerDaysfb
https://5a74.short.gy/CareerDaysinsta 

Sudionici svih aktivnosti imaju mogućnost osvojiti vrijedne nagrade!
10.10.2022.
 

10. listopada 2022. godine na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljen
 

Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u 2022./2023. akad. god. (poveznica) 
 

Prijave na natječaj otvorene su do 28. listopada 2022. godine.5.10.2022.

Predavanje o korištenju digitalnih medija i mentalnom zdravlju 

 


Povodom obilježavanja svjetskog dana mentalnog zdravlja psihologinje Jasna Borbelj Čeko i Ines Jakovčić održat će predavanje "Trebamo li biti offline da sačuvamo mentalno zdravlje?". Korištenje digitalnih medija, društvenih mreža i općenito računala i pametnih uređaja postalo je nužno za funkcioniranje u današnje doba. Na predavanju ćemo se osvrnuti na utjecaj digitalnih medija na naše svakodnevno funkcioniranje, učenje i mentalno zdravlje. Pokušat ćemo naći odgovor kako odgovornije koristiti društvene mreže i kako se zaštiti od negativnih utjecaja digitalnih medija.
 
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 10. listopada u 16 sati u prostoru Caffe bara Akvarij na Kampusu na Trsatu. Prijave su obavezne, a prijaviti se možete do ponedjeljka (10. listopada) u 10 sati na poveznici: https://forms.gle/kHckficd6xgyKq5s5

5.10.2022.

Obavještavamo da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo Javni natječaj za državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine za akademsku godinu 2022./2023.

Poveznica na natječaj.

 5.10.2022.


Dragi studenti i studentice,

pozivamo Vas da se priključite u pripremi i provedbi prvih Dana karijera na Sveučilištu u Rijeci -  UNIRI Career days  koji će se održati na sveučilišnom Kampusu (Trsat) u razdoblju od 17. do 20. listopada 2022. godine u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Alumni UNIRI mreže, Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra te Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. 

Ukoliko želite steći volontersko iskustvo, istražiti zanimljive tvrtke (buduće poslodavce) i mogućnosti koje nude te se uz to i dobro zabaviti, pozivamo Vas da nam se pridružite!  U ponudi je mnoštvo volonterskih aktivnosti od kojih ćete, sigurni smo, odabrati nešto za sebe. Vaša pomoć nam je iznimno korisna i potrebna kako bismo organizaciju prvih Dana karijera na našem Sveučilištu učinili što kvalitetnijom. Zauzvrat nudimo odličnu atmosferu i upis volonterskih sati u volontersku knjižicu. Prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika na poveznici. Najljepša Vam hvala u ime organizacijskog tima UNIRI Career Days 2022.!

Poziv

 


29.9.2022.

Zbog najave lošeg vremena, a uzimajući u obzir brojne probleme koje je jučerašnje nevrijeme uzrokovalo u funkcioniranju grada, ovim putem Vas obavještavamo da je manifestacija Sveučilišta u Rijeci Noć istraživača odgođena za SUBOTU, 1. LISTOPADA 2022. Lokacija Exportdrva i vrijeme održavanja (17-22 sata) ostaju nepromijenjeni.


 29.9.2022.
 

Od 1. listopada 2022. godine do 30. rujna 2023. godine redoviti studenti kupnjom mjesečne karte po povoljnoj cijeni od 75 kn (9,95 €) mogu neograničeno koristiti željeznički prijevoz unutar Republike Hrvatske.  Pilot-projekt pokrenut je u Europskoj godini mladih, a na temelju Zaključka Vlade RH od 19. rujna 2022.  
 
Informacije o postupku ostvarivanja prava na povoljniji željeznički prijevoz studenata dostupan je na sljedećoj poveznici, a dodatne informacije mogu se zatražiti upitom na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 27.9.2022.
 

Zadovoljstvo nam je podsjetiti Vas kako Sveučilište u Rijeci ponovno organizira manifestaciju Noć istraživača koja će se održati u petak, 30. rujna 2022., od 17 do 22 sata, u Exportdrvu na Delti.

Cilj Noći istraživača jest na jednostavan i zanimljiv način približiti znanost građanima te omogućiti svima da na jednu večer postanu znanstvenici i istraživači, što je izraženo i projektnim sloganom: Ja istražujem!

U najavi je bogat program sastavljen od različitih pokusa, demonstracija, simulacija, radionica te mnogih drugih popratnih sadržaja, a u kojeg je uključeno preko 80 istraživača s našeg Sveučilišta!

Ovom prilikom pozivamo Vas te Vaše kolege, obitelji i prijatelje, da nam se pridružite u petak 30. 9. u Exportdrvu te svojim prisustvom podržite našu težnju da znanost približimo građanima.

Više informacija možete pročitati ovdje, a u privitku dostavljamo letak s programom manifestacijePridružite nam se na još jednoj sadržajno bogatoj Noći istraživača!

PRIVITAK

 22.9.2022.

Ured za studente s invaliditetom SSC-a raspisao je poziv za odabir STUDENATA-ASISTENATA i STUDENATA-MENTORA za potporu studentima s invaliditetom na Sveučilištu u Rijeci.

 

POZIV

 


19.9.2022.
 

Sveučilište u Rijeci organizira manifestaciju Noć istraživača, koja će se ove godine održati u petak, 30. 9. 2022., u razdoblju od 17 do 22 sata po prvi puta u prostoru Exportdrva na Delti. 
  
Ovim putem Sveučilište poziva sve zainteresirane studentice i studente da kao volonteri sudjeluju u pripremi i provedbi Noći istraživača! 
Europska noć istraživača se kao manifestacija tradicionalno provodi svake godine zadnjeg petka u rujnu, u tristotinjak gradova u preko 30 zemalja diljem Europe. Ove će se godine Noć istraživača odvijati i u pet hrvatskih gradova: Rijeci, Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku. 
  
Cilj Noć istraživača jest na jednostavan i razigran način približiti znanost djeci i mladima te omogućiti svima da na jednu večer postanu istraživači, što je izraženo i projektnim sloganom: Ja istražujem! 
 
Prijavnicu za volontiranje moguće je ispuniti na poveznici, a same prijave traju do ponedjeljka 26.9. 
  
Detaljnije o volontiranju te listu volonterskih potreba možete pogledati u tekstu poziva. 
  
Više informacija o manifestaciji možete pronaći na jaistrazujem.hr  i uniri.hr te na društvenim mrežama manifestacije i Sveučilišta u Rijeci. 


 14.9.2022.
 

Obavještavamo o objavi natječaja za dodjelu stipendija studentima ekonomije, prava, matematike i informatičkih tehnologija. Natječaj je dostupan na internetskoj stranici i u privitku, a prijave se primaju putem elektroničke prijavnice od 13. do 27. rujna 2022. godine.
 

 


 

13.9.2022.
 

Sveučilište u Rijeci 12. rujna 2022. raspisuje Erasmus Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u 2022./2024. u okviru programa Erasmus (projekt 2022-1-HR01-KA131-HED-000051706).
Sveučilište u Rijeci trenutno ima otvorene sljedeće natječaje:
 • Natječaj za mobilnost studenata u svrhu pohađanja Kombiniranih intenzivnih programa (Blended Intensive Programs - BIPs) u 2022./2024. (projekt 2022-1-HR01-KA131-HED-000051706)
 • Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u ljetnom semestru 2022./2023. (projekt 2022-1-HR01-KA131-HED-000051706)
 • Natječaj za mobilnost studenata u svrhu održavanja nastave i stručnog usavršavanja u 2022./2023. (projekt 2022-1-HR01-KA131-HED-000051706)

 12.7.2022.
 

Sveučilište u Rijeci 12srpnja 2022. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu pohađanja Kombiniranih intenzivnih programa (Blended Intensive Programs - BIPs) u 2022./2024. u okviru programa Erasmus.

 

Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse, natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka te natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja trenutno su otvoreni.

 

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:

https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/

https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-osoblje/


Obavijest o ERASMUS natječajima
Natječaj ERASMUS

 1.6.2022.

Studentske ankete za evaluaciju nastave za ljetni semestar akademske 2021./2022. godine bit će otvorene u periodu od 1. lipnja 2022. do 20. srpnja 2022. godine. Mole se studenti da se odazovu ispunjavanju online anonimnih anketa.

 17.5.2022.
 

Temeljem prethodno dobivene suglasnosti Senata te odluke Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija donijela je Odluku o raspisivanju studentskih izbora za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Rijeci te o imenovanju članova i zamjenika Izbornog povjerenstva i Povjerenstva za prigovore, ovdje.

Odlukom se raspisuju studentski izbori za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Rijeci u 2022. godini za mandatno razdoblje ak. god. 2022./2023. i 2023./2024.

Izbori će se održati u kontinuiranom trajanju od petka 17. lipnja 2022. godine od 08:00 do utorka 21. lipnja u 20:00 sati, neposrednim glasovanjem putem online Informacijskog sustava za elektroničko glasovanje dostupnim na www.izbori.sz.uniri.hr.

 


11.5.2022. 


Povodom obilježavanja Dana Sveučilišta u Rijeci tijekom sljedećeg tjedna će djelatnice Sveučilišnog savjetovališnog centra održati tri aktivnosti namijenjene studentima i zaposlenicima našeg Sveučilišta. Više o aktivnostima možete pročitati u privitku. 

PRIVITAK
LETAK


 27.4.2022. 


Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra (SSC-a) poziva studentice i studente riječkog Sveučilišta na sudjelovanje u fokus grupama o izlaganjima i javnim nastupima u online okruženju.
Pandemija korona virusa preselila je brojne aktivnosti u online okruženje, tražeći od nas naglu prilagodbu novim uvjetima. Djelatnice Psihološkog savjetovališta SSC-a odlučile su se pozabaviti temom izlaganja i javnih nastupa u online okruženju, o čemu se zasad ne nalazi puno podataka u stručnoj literaturi. Prvi korak u istraživanju i upoznavanju ovog fenomena je provedba fokus grupa koje će se održavati u prostorima Sveučilišnog savjetovališnog centra na Kampusu na Trsatu u dva termina. Jedna grupa sastat će se u petak (6. svibnja) od 12 do 13:30 sati, a druga u srijedu (11. svibnja) od 18 do 19:30 sati. Za sudjelovanje je potrebno ispuniti online obrazac za prijavu: https://forms.gle/oBrVeTKfYzuaVYsR9.
  

 22.4.2022.
 

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Sveučilište u Rijeci - YUFE, Riječki Športski Sveučilišni Savez u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner pozivaju sve zainteresirane da se i ove godine priključe 6. izdanju humanitarne utrke Wings For Life World Run 2022. koja će se održati 8. svibnja 2022. na Čavlima (Rijeka). Utrka započinje točno u 13:00 sati. 
 
Wings for Life World Run je jedinstveno iskustvo. To je globalna utrka koja okuplja trkačice i trkače te sudionike u kolicima diljem cijelog svijeta što znači da ćeš krenuti u istom trenutku kad i tisuće ljudi iz cijeloga svijeta.
 
Svim članovima UNIRI – YUFE Running Team – a bit će omogućen prijevoz autobusom na mjesto utrke, poklon, majica utrke i okrjepa u obliku sezonskog voća, izotonika i vode. Član UNIRI – YUFE RUNNING TEAM – a može biti svatko; student, djelatnik fakulteta, građanstvo. 
 
Ako se još uvijek predomišljaš oko prijave, sjeti se da je to činiš za plemeniti cilj. Zato što 100% iznosa tvoje startnine bit će utrošeno na istraživanja kojima je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine.
 
KORACI ZA PRIJAVU U TIM:
 
1. Uplatite startninu
2. Zatim se prijavite u tim UNIVERSITY OF RIJEKA – YUFE RUNNING TEAM
3. Za prijevoz ili naknadno preuzimanje poklona se prijavite putem prijavnice na https://bit.ly/wfl2022 
 
Pozovi prijatelje, preuzmi Wings for Life World Run aplikaciju i trči za one koji ne mogu!
 
 20.4.2021.
 

Studentska udruga Financijski klub djeluje na području Sveučilišta u Zagrebu, te se bavi promicanjem financijske pismenosti i ostalih stvari vezanih uz financije među studentima. Više o samoj udruzi možete pronaći na web stranici: https://finance.hr
 
I ove godine održava se studentsko natjecanje u trgovanju na burzama, najveće svoje vrste u regiji, pod nazivom University Trading Tournament. 

PRIVITAK

 
19.4.2021.
 

Opuštanje od predavanja potrebno je studenticama i studentima, ali dobro dođe i profesorima i profesoricama. U ovogodišnjem glazbenom programu pokušali smo pripremiti za svakoga ponešto. Za profesore, studente, djelatnike… U ponudi kvalitetne glazbe, različitih žanrova i jačine partyja, možda pronađete event za sebe i počastite se kojim koncertom. Dobrodošli!
 
Impulse Festival ove godine održava se od 19. do 24. travnja na nekoliko lokacija u Rijeci. U fokusu je aktualna alternativna glazba te promocija urbane kulture. U programu kao i organizacijskom timu festivala aktivno sudjeluju studentice i studenti (bivši i sadašnji), a zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Najava
11.4.2022.


Natjecanje „Start It Up powered by Sintezis Startup Studio” projekt je u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA), namijenjen je mladim i budućim poduzetnicima s glavnim ciljem edukacije i pružanja financijske pomoći pri pokretanju vlastitog start up-a.

Kroz četiri jednodnevne radionice, timovi će imati priliku educirati se o pokretanju vlastitog poslovanja i istaknuti se kroz razne izazove, a na završnom natjecanju najbolja ideja osvaja 15.000,00 kn

Prijave na natjecanje odvijaju se u dva kruga, prvi krug prijava zatvara se već 11. travnja, a drugi 18. travnja.  

Prijavite svoje ideje ispunjavanjem obrasca: https://forms.gle/sYuACdfhFqHczwMM8 i napravite korak ka uspjehu! 

Za više informacija i hodogram aktivnosti posjetite event: https://bit.ly/startitup2022.

 4.4.2022.


Studentski kulturni centa
r Sveučilišta u Rijeci u potrazi je za studenticama i studentima koji će postati dio tima glazbenog Impulse festivala.

Osim bogatog programa, studentima se nudi prilika za volontiranje, a time i besplatan ulaz na koncerte.

Sve detaljnije informacije i prijavnica za volontiranje dostupni su na našoj mrežnoj stranici, kao i na Instagramu i Facebooku.

Također, svi su pozvani na glazbeno druženje ovaj četvrtak (7.4.) od 11 sati kada ćemo festivalski program i mogućnosti za uključivanje predstaviti na sveučilišnom Kampusu (ispred restorana).

9. izdanje Impulse festivala ove će se godine održavati od 19. do 24. travnja na nekoliko lokacija u Rijeci, a zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Primorsko-goranska županija, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

FB Impulse festival

IG Impulse festival

 4.4.2022.
 

Europski Forum Alpbach održava se od 20. kolovoza do 2. rujna u Alpbachu u Austriji, a EFA Fondacija ove godine dodjeljuje 450 stipendija mladim ljudima iz cijelog svijeta. Natječaj za stipendije traje do srijede, 13. travnja, a prijaviti se mogu svi mladi u dobi od 18 do 30 godina, bez obzira na akademsku disciplinu, a potiču se prijave kandidata koji su društveno angažirani i razmišljaju o društvu na holistički način.
 
Stipendija pokriva troškove sudjelovanja, smještaja, lokalnog prijevoza (autobus, žičara), posjeta lokalnim turističkim atrakcijama i dnevni džeparac u iznosu od 20 eura.
 
Više o programu Europskog Foruma Alpbach i stipendijama možete saznati iz dokumenata u privitku. 

PRIVITAK

 


30.3.2022.


Za studente i djelatnike Fakulteta za matematiku organizirat će se predstavljanje prilika u sklopu YUFE inicijative (Mreža mladih sveučilišta za budućnost Europe – Young Universities for the Future of Europe). Predstavljanje je namijenjeno studentima, nastavnicima i stručnom osoblju, a s ciljem prezentiranja najrelevantnijih informacija. Ovim putem vas pozivamo na predstavljanje koje će se održati u srijedu 6. travnja 2022. u 14h u učionici O-S31. Nadamo se da ćete se pridružiti ovom događaju i upoznati se s važnim informacijama i mogućnostima.  

Letak 


 


 

23.3.2022.


Objavljujemo Poziv na Realizator 2022. Privitak u nastavku. 

Realizator 2022. 


 18.3.2022.
 

Razmišljaš li o tome da obogatiš svoj studij kolegijima i aktivnostima s 10 sveučilišta diljem Europe? YUFE Student Journey program nudi ti priliku da sam/sama kreiraš iskustvo učenja koje ti odgovara i proširiš vidike kroz obrazovanje na međunarodnoj razini.

Ako si zainteresiran/a za prijavu na ovaj YUFE program, prijavi se i upoznaj YUFE! Kroz YUFE otvoreni dan podijelit ćemo informacije o skorašnjem pozivu za prijave na YUFE Student Journey program (4. – 24. travnja) i različitim prilikama koje ti YUFE nudi (npr. online kolegiji s drugih sveučilišta, jezični tečajevi, volontiranje i niz drugih aktivnosti).

Prvi YUFE otvoreni dan održat će se 22. ožujka 2022. od 11:30 do 13:30 (CET), a prijave se zaprimaju do 20. ožujka putem poveznice

Više informacija o ovome programu također možeš pronaći na www.yufe.eu/students.

Registracijska poveznica za drugi YUFE Open Day (28. ožujka): 
https://www.aanmelder.nl/129515/subscribe

 11.3.2022.
 

Obavještavamo vas da je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljena Privremena lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendije/financijske pomoći programa „Solidarnost“ Fonda „Aleksandar Abramov“ u 2021./2022. ak. god. poveznica 1poveznica 2.


 
11.3.2022.


LEAP Summit jedna je od  najvećih međunarodnih konferencija za mlade, a ove će godine u Zagrebu okupiti 2,500 delegata iz 30+ zemalja svijeta. Dvodnevna konferencija će se u održati 12. i 13. svibnja u Branimir Mingle Mall - CineStar Zagreb. Fokus konferencije je na multidisciplinarni pristup  temama vezanim uz poduzetništvo, inovacije, digitalne tehnologije, održivi razvoj i EU Green Deal te startupe i razvoj karijere.

U sklopu konferencije se nalaze 3 pozornice:

1)      LEAP Stage

2)      Ideas&Tech Stage

3)      Green Stage

 

Od mnogobrojnih hrvatskih i međunarodnih stručnjaka iz svjetski poznatih poduzeća sudionici će imati priliku čuti različita predavanja, panel diskusije i debate te će dobiti najnovija saznanja iz svijeta inovacija, održivog razvoja, digitalnih kreacija i poduzetništva. Također, za sve sudionike pripremljen je i bogati neformalni program koji svim posjetiteljima konferencije pruža priliku za networking, pokretanje i/ili širenje poslovanja te informiranje o novim poslovnim prilika!

Generalni partner konferencije je Europska komisija, a sudjelovanje na konferenciji je u potpunosti besplatno. Prijave su otvorene do popunjena mjesta na: https://leapsummit.com/apply-now/

7.3.2022.
 

Konferencija PR U FOKUSU na Ekonomskom fakultetu u Rijeci!

Komunikacija je možda jedna od najčešće korištenih riječi današnjice. Komuniciramo svakodnevno i komuniciramo sa svima, verbalno, neverbalno, pismeno, usmeno, preko znakova, poruka… No, komuniciramo li uspješno?

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci od 8. do 10. ožujka održat će se konferencija PR U FOKUSU koja će okupiti stručnjake iz područja odnosa s javnošću - studenti Ekonomskog fakulteta ali i drugih sastavnica,  kao i svi zaintereirani građani imat će priliku besplatno poslušati predavanja iskusnih komunikologa i sudjelovati na radionicama.

 

Program je besplatan – sudjelovati mogu svi zainteresirani uz obveznu prijavu - https://www.efri.uniri.hr/hr/pr_u_fokusu/2517/325

Broj sudionika ograničen je u skladu s epidemiološkim mjerama.

Predavanja suorganizirana u Dvorani Aneks.

Konferencija je financirana i organizirana kao dio aktivnosti EU projekta: „Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – CEZAR", čiji je nositelj Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci. Projekt je sufinanciran iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.".

Suorganizator konferencije je Primorsko-istarska podružnica Hrvatske udruge za odnose s javnošću.4.3.2022. 


U prilogu najavljujemo aktivistički program Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, ususret Međunarodnom danu žena (od izrade transparenata za Noćni marš i ironične multimedijalne izložbe u Galeriji SKC, do gostujuće izložbe na UNIRI panelima).

AKTIVISTIČKI PROGRAM - DAN ŽENA

 1.3.2022.


Ovim putem pozivamo Vas na sudjelovanje na panel raspravi „Europski studenti budućnosti“ koja će se održati 11. ožujka 2022. godine putem platforme Zoom kao doprinos  „Konferenciji o budućnosti Europe“.

Cilj događanja je unaprijediti informiranost o prednostima koje dugoročna i strukturirana suradnja visokih učilišta iz Europske unije pruža studentima, nastavnicima i lokalnoj zajednici.

Uspostavljanjem konstruktivnog dijaloga između korisnika i dionika u sustavu visokog obrazovanja utvrditi će se izazovi kako bi visoko obrazovanje bilo inovativnije, inkluzivnije i relevantnije za tržište rada.

Događaj je namijenjen studentima i osoblju visokih učilišta kao i široj javnosti. 

Za sudjelovanje na Konferenciji možete se prijaviti na poveznicinajkasnije do 10. ožujka u 10.00 sati.

Poveznica za pristupanje platformi bit će poslana dan prije događanja.

PRIVITAK 

 1.3.2022.
 

Obavještavamo vas da je Odjel za matematiku promijenio službeni naziv u  Fakultet za matematiku. 

  

Dužnost dekana Fakulteta za matematiku  do kraja mandatnog razdoblja obavljat će prof. dr. sc. Dean Crnković a  prodekanice za nastavu i studente obavljat će doc. dr. sc. Marina Šimac, koja je zamijenila dosadašnju zamjenicu pročelnika, prof. dr. sc. Sanju Rukavinu. 

 

Ured prodekanice za nastavu i studente, doc. dr. sc. Marine Šimac, nalazi se na 3. katu u prostoriji O-308 (bivši ured zamjenice pročelnika, prof. dr. sc. Sanje Rukavine), službeni telefon za kontakt je 584 -671, mail adresa je: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 24.2.2022.
 

Prosljeđujemo informaciju Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj povodom nadolazećeg Summita za mlade – World Bank Youth Summit 2022.
 

Ovogodišnji Summit za mlade Svjetske banke održat će se virtualno u svibnju, a tema je „Moć uključivosti za pravedan rast“ na temelju tri glavna stupa razvoja: društvenom, ekološkom i gospodarskom.  

 

Trenutno su u tijeku prijave za međunarodno natjecanje mladih koje će se održati na samom Summitu. Riječ je o „Pitch natjecanju“ za mlade od 18-35 godina iz cijeloga svijeta. Za prijavu je potrebno dostaviti inovativna i nadogradiva rješenja koja pokazuju ulogu mladih u poticanju pravednog razvoja i rasta kroz društvenu, ekološku ili ekonomsku uključenost.  

 

Dodatne informacije o Summitu i procesu prijave na natjecanje možete pronaći na Facebook stranici i linku.
 

 24.2.2022.


Poziv Fakultetu za matematiku na sudjelovanje u Poduzetničkoj akademiji:

Detaljan program
Predavači na konferenciji


 22.2.2022.


Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi projekt pod nazivom „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“ čiji je cilj promicanje europskih politika te informiranje i edukacija studentske populacije o mogućnostima korištenja fondova Europske unije kao i brojnim mogućnostima koje proizlaze iz EU fondova i Programa Unije.

Kroz različite aktivnosti te predavanja i radionice polaznici Akademije će upoznati sustav EU fondova te će ujedno imati priliku sudjelovati u raznim informativnim događanjima o EU fondovima, raditi na pripremi promotivnih materijala, kreirati sadržaj za društvene mreže te se upoznati s projektima na lokalnoj i regionalnoj razini kao i s radom regionalnih razvojnih agencija. Po završetku provedbe svih aktivnosti, polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju u Akademiji regionalnoga razvoja i fondova EU.  

 

Sudjelovanje u projektu je besplatno, a prijaviti se mogu studenti preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija kao i studenti preddiplomskih i specijalističkih diplomskih stručnih studija.

 

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 13. ožujka 2022. godine do 23:59 sati, a detaljnije informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se na sljedećoj poveznici: ARRFEU.

 
22.2.2022.


Centar tehničke kulture Rijeka poziva Vas na prijavu za dvodnevnu radionicu "Move It Forward Rijeka – sigurne i osnaŽENE" namijenjenu ženama svih dobnih skupina s ciljem njihovog poticanja na bavljenje digitalnim poduzetništvom. Besplatna radionica će se održati 3. i 4. ožujka u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka.

Više o samom događanju možete pogledati ovdje.

 19.2.2022.
 

Ovim putem vam se obraćamo s informacijom o održavanju 2. Online YUFE Alumni događanja koje će se održati 24. veljače 2022. u 16 i 30 sati. Predavanje na temu “Understanding urban resilience through behavioral mobility data” održat će Esteban Moro, profesor s madridskog MIT Connection Science and Universidad Carlos III. Za predavanje se možete prijaviti OVDJE.

Sažetak predavanjaDvije trećine svjetskog stanovništva živjet će u gradovima do 2050. godine. Ekonomski i društveni napredak naših urbanih područja, naših institucija i naših poslova ovisi o raznolikosti i otpornosti društvenog tkiva gradova. Unatoč toj važnosti, nekoliko sila nagriza tu raznolikost i snagu društvenih veza: od prihoda ili rasne segregacije do razlika u obrazovanju i pristupu poslu.

TEKST
VIZUAL

 18.2.2022.
 

Studentska služba sveučilišnih odjela i studija biti će zatvorena zbog korištenja godišnjeg odmora od 21. do 25. veljače 2022.
 
Za hitnoće molimo javiti se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 


10.2.2022.


Obavještavamo o aktivnostima SSC u sklopu Rijeka psihologije 2022.


 4.2.2022.


U vezi novog Erasmus Natječaja za mobilnost studenata u svrhu studija, kao i za mobilnost osoblja u 2022./23., Ured za međunarodnu mobilnost organizira informativnu prezentaciju o Erasmus+ otvorenom natječaju online. Za Fakultet za matematiku prezenacija će biti preko MS Teams platforme, u petak 25.2., s početkom u 13 sati. Poveznica se nalazi ovdje.

  
2.2.2022.


Obavještavamo studente i djelatnike Sveučilišta u Rijeci o svima dostupnom besplatnom pristupu edukacijskim sadržajima vodeće svjetske platforme za online učenje - Coursere! 

Strateško partnerstvo Sveučilišta i Coursere kroz program Coursera for Campus (C4C) omogućava studentima i djelatnicima stjecanje vještina i kompetencija potrebnih za uspješnije uključivanje u brzo mijenjajuće i konkurentno tržište rada odnosno priliku za kvalitetniji i učinkovitiji rad sa studentima ili obavljanje poslovnih zadataka.  

Svi studenti i djelatnici riječkog sveučilišta svojim uniri.hr / student.uniri.hr korisničkim podatcima mogu pristupiti individualiziranoj UNIRI – Coursera platformi izravno putem POVEZNICE

Na platformi se nalaze skupovi sadržaja koje, u skladu s prepoznatim potrebama, svojim studentima, nastavnicima, nenastavnom osoblju i rukovodećem osoblju preporuča Sveučilište, a svima je omogućen i pristup C4C Basic plan katalogu koji sadrži preko 5.000 tečajeva, specijalizacija i profesionalnih certifikacijskih programa vodećih svjetskih sveučilišta i tvrtki iz industrije za unaprjeđenje osobnih i profesionalnih vještina i kompetencija. 

Studenti i djelatnici Sveučilišta mogu upisati bilo koji od ponuđenih sadržaja te imaju pravo stjecanja jednog certifikata godišnje po uspješnom završetku tečaja bez naknade 

Svi se studenti i djelatnici pozivaju i potiču na ostvarivanje prava besplatnog stjecanja certifikata o završenom tečaju tijekom jedne godine!  

Više obavijesti o Courseri, načinu pristupanja platformi, odabiru edukacijskih sadržaja i mogućnostima koje Coursera nudi možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci
 31.1.2022. 
 

Obavještavamo vas da je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljen Natječaj za dodjelu stipendija/financijskih pomoći Fonda Aleksandar Abramov u 2021./2022. ak. god. namijenjen studentima slabijeg socioekonomskog statusa.

Krajnji rok za podnošenje prijava na natječaj je petak, 18. veljače 2022. godine u 12:00 sati. 

Natječaj, obrasci i ostale informacije dostupni su sljedećoj poveznici.

 28.1.2022.


Sveučilište u Rijeci 1. veljače 2022. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u zimskom semestru / cijeloj akademskoj godini 2022./2023. u okviru programa Erasmus: Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse i Natječaj za mobilnost studenata u svrhu pohađanja Kombiniranih intenzivnih programa (Blended Intensive Programs – BIP)

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:
https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/

Djelatnice Ureda trenutno dogovaraju s Erasmus koordinatorima organizaciju online Erasmus info dana na svakoj sastavnici. 


Obavijest
Natječaj

 21.1.2022.

 

Studenti i studentice prijavljuju se pristupom aplikaciji na www.natjecaj.uniri.hr koja sadrži sve kategorije projekata, one koje provodi Studentski zbor te Studentski kulturni centar. Natječaj za programe iz kulture i umjetnosti provodi SKC, a sve ostale kategorije provodi SZSUR. Potrebno je pažljivo proučiti kategorije, odabrati kategoriju kojoj pripada vaš projekt i prijaviti se za financiranje. Detaljnije informacije: SKC i SzSUR.

A za što uspješnije prijave, SKC je jučer održao online edukaciju (snimka i smjernice nalaze se na mrežnoj stranici), dok je za sutra planirana radionica u organizaciji Studentskog zbora (poveznica na najavu te na FB događaj).

 17.1.2022.


Studentska služba sveučilišnih odjela i studija biti će zatvorena do daljnjega radi bolesti. Za eventualne hitnoće javiti se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 051 584 771.


 13.1.2022.


Obavijest o nagradnom natječaju Kauflanda: 

Dopis
Plakat
Pravila nagradnog natječaja


 10.1.2022. 

Sukladno podacima meteoalarma Državnog hidrometeorološkog zavoda obavještavamo o izdanom crvenom upozorenju za Rijeka regiju za 10.-11.01.2022. - orkanski udari bure.


 4.1.2022.

Otvoren je natječaj za financiranje studentskih programa u 2022. godini! Natječaj za programe iz kulture i umjetnosti provodi SKC, a sve ostale SZSUR.Ukupna sredstva koja se raspoređuju iznose 520.000,00 kn. Natječaj je otvoren do 25. siječnja 2022. u 23:59:59 sati.
Prijave možete predati na www.natjecaj.uniri.hr.

 21.12.2021.
 

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2021./2022., donosi Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2021./2022. (KLASA: 604-01/21-01/00017, URBROJ: 533-04-21-0001 od 30. rujna 2021.)

Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.            

Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi.

Studenti koji su na rang-listi u kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr.

Za prihvaćanje državne STEM stipendije potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr do utorka, 28. prosinca 2021. godine, do 12 sati, označiti Izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, zatim prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati isključivo IBAN žiroračuna koji glasi na ime i prezime dobitnice/dobitnika STEM stipendije.

Studenti čiji su računi pod ovrhom moraju u FINA-i otvoriti zaštićeni račun. Prilikom otvaranja zaštićenog računa prijavljuju sljedeće podatke uplatitelja:

Ime i prezime: Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Adresa: Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb

OIB: 18683136487 (Ministarstvo financija)

Važna napomena: Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja Ugovora.

Ako u navedenom roku student/ica ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju.

Ako student/ica odbija državnu STEM stipendiju, potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr označiti Odbijam stipendiju.

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 102/2021.) izrađeno je ukupno osam rang-listi, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

 

Dodatno, molimo Vas da obavijest o objavljenim rang-listama objavite i na mrežnoj stranici visokog učilišta te podijelite u sustavu Merlin, a dodatno ih možete uputiti da redovito prate mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.

 

Za sve ostale informacije Vi i studenti možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

ODLUKA


 16.12.2021.

Objavljujemo NATJEČAJ za izradu vizualnog identiteta – logotipa Doktorske škole Sveučilišta u Rijeci. 

NATJEČAJ
OBRAZAC

 13.12.2021.


Od siječnja 2022. godine u ambulanti na Kampusu Sveučilišta u Rijeci za zainteresirane studente planira se organizirano cijepljenje protiv SARS CoV-2 prema prethodno individualno dogovorenim terminima. Planirano je cijepljenje cjepivom Comirnaty (Pfizer).
Ovim putem mole se svi zainteresirani studenti da se sa svojim kontakt podacima jave na mail; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 21. prosinca 2021. godine.
Zainteresirane studente pravovremeno će se pojedinačno kontaktirati za točan termin dolaska na cijepljenje u prostor ambulante sveučilišne medicine.


 6.12.2021.


Drage studentice, dragi studenti,

kako se pandemije nastavlja već drugu godinu za redom, tako i mi nastavljamo s praćenjem funkcioniranja studenata. Zanima nas kako se nosite sa svim izazovima promjenjive svakodnevice.

Stoga vam se ponovno obraćamo s molbom da sudjelujete u nastavku istraživanja “Emocionalno funkcioniranje studenata tijekom pandemije”. Istraživanje provode profesorice s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci uz odobrenje Etičkog povjerenstva Fakulteta.

U ovoj fazi možete sudjelovati neovisno o tome jeste li sudjelovali u ranijim fazama ispitivanja ili ne. Sudjelovanje u istraživanju u potpunosti je dobrovoljno i anonimno, a odustati možete u bilo kojem trenutku. Rezultati dobiveni ovim istraživanjem analiziraju se isključivo na grupnoj razini. Vaša su nam iskustva izuzetno bitna. Do sada dobiveni podaci pomogli su u kreiranju smjernica za nastavnike, a rezultirali su i dodatnom podrškom Sveučilišta za unapređenje usluga Psihološkog savjetovališta za studente.

Ispunjavanje upitnika trajat će oko 10-15 minuta, a na kraju možete pronaći poveznice na korisne savjete za nošenje sa stresom i uspješnije studiranje.

Upitniku možete pristupiti putem sljedeće poveznice: https://forms.office.com/r/7xaHASFnQv

Zahvaljujemo na vašem vremenu i doprinosu.

Voditeljica istraživačkog tima
prof. dr. sc. Ivanka Živčić-Bećirević (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)


 3.12.2021.


Objavljujemo Poziv na tribinu o ekonomskim nejednakostima i menstrualnom siromaštvu "Ciklus 28" u sklopu kampanje "16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja".

POZIV

 29.11.2021.


Objavljujemo Obavijest o upisu pacijentica u timove ginekoloških ordinacija Doma zdravlja Primorsko-goranske županije.

PRIVITAK

 29.11.2021.


Obavještavamo vas da je u petak. 26. studenog 2021. godine na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljena privremena rang-lista kandidata koji su ostvarili pravo na stipendiju za izvrsnost u 2021./2022. ak. god., poveznica 1, poveznica 2.

 17.11.2021.


Poštovani i dragi studenti, ovim putem vas molimo da se odazovete istraživanju te ispunite anketu koje se provodi u sklopu projekta "Hrvatske zaklade za znanosti" EfFICAcY (UIP-2019-04-3580) "Osnaživanje financijske sposobnosti mladih potrošača kroz programe edukacija i bihevioralne intervencije". Ciljevi projekta su praćenje i izvještavanje o financijskoj sposobnosti mladih, a više o projektu možete saznati na www.efficacy.com.hr.

Pristupanje ispunjavanju ankete je u potpunosti dobrovoljno i povjerljivo, odnosno podaci o sudionicima i odgovori na upitnicima drže se na različitim mjestima te istraživači imaju pristup samo anonimiziranim odgovorima. Prikupljeni podaci koristiti će se samo u znanstveno-istraživačke svrhe.

Procijenjeno vrijeme za ispunjavanje ankete je samo 15 minuta.

Online upitnik nalazi se na sljedećem linku: https://survey.com.hr/index.php/855232?lang=hr

 10.11.2021.


Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2021./2022., donosi Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2021./2022. (KLASA: 604-01/21-01/00017, URBROJ: 533-04-21-0002, od 9. studenoga) kojom se utvrđuju rang-liste umanjene za 10 % u odnosu na ukupan broj stipendija u skladu s Odlukom o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2021./2022. (KLASA: 604-01/21-01/00017, URBROJ: 533-04-21-0001 od 30. rujna 2021.).

Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi.

Studenti koji su na rang-listi u kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr.

Za prihvaćanje državne STEM stipendije potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr do srijede, 17. studenoga 2021. godine, do 13 sati, označiti Izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, zatim prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati isključivo IBAN žiroračuna koji glasi na ime i prezime dobitnice/dobitnika STEM stipendije.

Studenti čiji su računi pod ovrhom trebaju u FINA-i otvoriti zaštićeni račun koji će prijaviti svojoj matičnoj banci. Banka kontaktira FINA-u i provjerava uplatitelja. Studenti prilikom otvaranja zaštićenog računa trebaju prijaviti OIB Ministarstva financija: 18683136487.

Važna napomena: Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja Ugovora.

Ako u navedenom roku student/ica ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju.

Ako student/ica odbija državnu STEM stipendiju, potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr označiti Odbijam stipendiju.

Na rang-liste student/ica može podnijeti prigovor Ministarstvu znanosti i obrazovanja u pisanom obliku ili elektroničkom poštom u roku od osam dana od dana objavljivanja Odluke i obavijesti o rang-listama.

Prigovori moraju sadržavati ime i prezime podnositeljice/podnositelja, adresu, OIB, kontakt broj telefona te predmet prigovora i opis/sadržaj istoga s navedenim datumom podnošenja prigovora i potpisom.

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 102/2021.) izrađeno je ukupno osam rang-listi, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Studenti se upućuju da redovito prate mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.

Za sve ostale informacije možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 9.11.2021. 

Nakon jednogodišnje stanke, IEEE Studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci s ponosom vam predstavlja treće izdanje Computer Society Congress-a.
Kongres će se održati u online izdanju od 15. do 16. studenog 2021. godine. Imat ćete priliku slušati predavanja stručnjaka iz uspješnih IT tvrtki, kao i s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te iz Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu. Među navedenima su Photomath, Cro AI, Airi centar, Robotiq.Ai i drugi.

Predavanja pokrivaju raznolike teme iz područja umjetne inteligencije. Vjerujemo da će predavanja biti zanimljiva kako studentima računarstva i onima zaposlenima u tom području, tako i svim zainteresiranim IT entuzijastima.

Sudjelovanje na CSC-u je besplatno. Sve zainteresirane molimo da se prijave putem: https://forms.gle/LSXsiA35nNxk2mPJ8.

Event se nalazi na: https://fb.me/e/1hKdkWlwm.
Prijavnica za događaj: https://forms.gle/LSXsiA35nNxk2mPJ8

 4.11.2021.

Obavještavamo o besplatnoj interaktivnoj online radionici Quant Finance Algorithmic Challenge. Više možete pročitati na poveznici

 29.10.2021.
 

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci u suorganizaciji s udrugom Filmaktiv organizira 8. Međunarodni studentski filmski festival – STIFF satkan od studentskih i debitantskih filmova iz cijeloga svijeta koje je ove godine oblikovao tematski fokus — Tijelo.

Pozivamo studentice i studente, profesore i profesorice da se pridruže festivalu i u Art-kinu, od 4. do 7. studenog, pogledaju sjajan presjek studentskog filmskog stvaralaštva.

Ljubazno molimo objavu i prosljeđivanje informacije na vašim društvenim i mrežnim stranicama.

Detaljnije u privitku i nastavku.

 

STIFF:

Službena stranica festivala

Objava na mrežnoj stranici SKC-a

FB event

FB STIFF

IG STIFF

 28.10.2021.
 

YUFE mreža sveučilišta organizira uskoro svoj prvi program (YUFE Graduate Track) upoznavanja sa sustavom studiranja na doktorskim studijima na 10 YUFE sveučilišta.

U sklopu ovog trodnevnog online programa (8. – 10. studenoga) namijenjenog svima zainteresiranima za studiranje na doktorskom studiju, sudionici će

 • dobiti informacije o temeljnim aspektima doktorskih studija (istraživačka tema, mentoriranje, financiranje, životne okolnosti doktoranda, karijerne prilike nakon doktorata)
 • saznati o prilikama za upisivanje doktorskog studija na YUFE sveučilištima (pravila upisa i regulatorni okvir, buduće prilike i otvoreni pozivi, združeni doktorski studiji u partnerstvu više sveučilišta…)
 • upoznati i umrežiti se s drugim budućim ili trenutnim studentima doktorskih studija

Detaljan program možete pronaći u priloženom dokumentu, kao i na sljedećoj web stranici: https://www.uantwerpen.be/en/events/yufe-academy-event/, putem koje se također možete i registrirati za sudjelovanje. Rok za prijavu je 4. studenoga 2021.

Nadamo se da ćete se pridružiti ovom događaju i upoznati se s važnim informacijama i mogućnostima za vaše potencijalno studiranje na doktorskom studiju!

PROGRAM

 25.10.2021.
 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti obavijest s uputama za provjeru podataka. Obavijest se šalje danas na njihove adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr u svrhu provedbe dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2021./2022.

 

Provjera podataka traje od ponedjeljka, 25. listopada 2021. godine, do utorka, 2. studenoga 2021. godine, do 12.00 sati.

 

Studenti ispravnost svojih podataka o broju ECTS-a i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature, provjeravaju na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr/. U navedenu aplikaciju studenti se prijavljuju vlastitim Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. elektroničkim identitetom. Svim studentima bit će ujedno dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će nakon objave rang-listi moći utvrditi svoju mjesto na rang-listi.

 

Primijete li studenti da njihovi podatci o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena u aplikaciji nisu ispravni, uputa je da se u svrhu ispravka podataka žurno obrate visokom učilištu. Ako nisu ispravno navedeni podatci o rezultatima državne mature, studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti koordinatoru za STEM stipendije na visokom učilištu ili Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Podatke je moguće ispraviti do utorka, 2. studenoga 2021. godine, do 12 sati. Ako podatci nisu ispravljeni do propisanoga roka, smatrat će se ispravnima te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.

 

Ako student na adresu elektroničke pošte unutar sustava AAI@EduHr iz nekog razloga ne zaprimi predmetnu obavijest, napominjemo da ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-maila, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr/.

 

Preporučamo da redovito pratite mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije.

 

Za sve ostale informacije možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 21.10.2021.


Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra, nakon duže pauze u provedbi grupnih tretmana uživo, organizira grupu za socijalno anksiozne studente. Osoba sa socijalnom anksioznošću doživljava pretjerani strah u različitim socijalnim situacijama (npr. razgovori s drugim ljudima, izlaganje seminara, izražavanje svojih stavova i mišljenja, jedenje u društvu...) u kojima postoji mogućnost da ju drugi ljudi procjenjuju. Osobe s tim problemom boje se da će biti negativno procijenjene od strane drugih ljudi, da će znakovi anksioznosti koju doživljavaju (npr. crvenjenje, znojenje, podrhtavanje ruku...) biti jako vidljivi ili da ono što rade neće biti na onoj razini kako su oni zamislili. Više informacija o ovom vrlo učestalom problemu među studentskom populacijom, koji je kod mnogih još izraženiji nakon pojave pandemije COVID-19 bolesti, možete pročitati ovdje.

Grupa će se sastajati petkom od 14 do 16 sati u prostorima SSC-a (Građevinski fakultet na Kampusu na Trsatu) u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Za uključivanje u rad grupe potrebna je prijava na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Zainteresirani studenti riječkog sveučilišta mogu poslati svoje ime i prezime, fakultet i godinu studija na navedenu adresu do 27. listopada 2021. do 23:59 sati. Potražiti pomoć znak je hrabrosti, a ne slabosti!


 18.10.2021.
 

Obavještavamo vas kako je Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo javni natječaj za dodjelu državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2021./2022. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, a jedna od skupina su i redoviti studenti kategorizirani sportaši s valjanom kategorizacijom. 

 

Sve informacije o natječaju te kako se prijaviti na isti možete pronaći na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja na sljedećem linku: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/odgoj-i-obrazovanje/visoko-obrazovanje/drzavne-stipendije/drzavne-stipendije-za-posebne-skupine-studenata/2022

 15.10.2021.
 

Javni poziv za prijavu projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti koje su isključivo namijenjene studentima

Studentski centar Rijeka u suradnji s Povjerenstvom za raspodjelu naknade za posredovanje pri obavljanju studentskih poslova objavio je dana 06.10.2021. godine Javni poziv za prijavu projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti koje su isključivo namijenjene studentima. Pozivamo studente pojedince, studentske organizacije i grupe studenata da prijave svoje projekte najkasnije do 06.11.2021. godine.

Sve informacije o Pozivu možete pronaći na internetskoj stranici Studentskog centra Rijeka:

https://www.scri.uniri.hr/student-servis/studentski-projekti

Studentski centar Rijeka će u srijedu, 20.10.2021. godine sa početkom u 17 sati u Caffe baru Kampus “Akvarij” organizirati Radionicu pisanja projekata. Pozivamo studente sa prijave na radionicu kako bi dobili sve potrebne informacije I što kvalitetnije napisali projektnu dokumentaciju za prijavu na Javni poziv. Prijave na radionicu su obavezne.

 

Sve informacije o radionici može pronaći na facebook stranici Studentskog centra Rijeka:

 

https://hr-hr.facebook.com/sc.rijeka

 

Za sve upite vezane uz Poziv možete se obratiti putem elektroničke pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na broj 099 5294 293.
 14.10.2021.

Sveučilište u Rijeci i ove godine omogućuje svojim studentima upis u YUFE program (YUFE Student Journey). Prijave su otvorene do 20. listopada, a YUFE ti ovime pruža priliku da, u skladu s vlastitim interesom i rasporedom, pohađaš kolegije, učiš nove jezike kroz jezične tečajeve, stručno se usavršavaš ili volontiraš u zajednici na 10 europskih sveučilišta.

 

Za prijaviti se dovoljno je biti student na minimalno drugoj godini preddiplomskog studija i koristiti se engleskim jezikom na B2 razini. 

 

Više o ovoj prilici možete pročitati ovdje.

 

Ako imate bilo kakvih pitanja vezano za postupak prijave, slobodno nam se obratite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 14.10.2021.
 

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo natječaje za dodjelu državnih stipendija:


- Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2021./2022. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj

Mrežna stranica: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/4603

Rok za prijavu: 3. studenoga 2021. do 12.00 sati


- Natječaj za dodjelu 400 državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2021./2022. redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj

Mrežna stranica: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/4604

Rok za prijavu: 3. studenoga 2021. do 12.00 sati
 

 13.10.2021.

Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu novčane nagrade najuspješnijem/joj studentu/ici s invaliditetom u akademskoj godini 2020./2021. Cilj nagrade je poticanje izvrsnosti i boljih postignuća redovitih studenata s invaliditetom i drugim teškoćama.

Natječaj
Obrazac

 6.10.2021.
 

Obavještavamo vas da je 4. 10. 2021. godine na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljen Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u 2021./2022. ak. god.

Ove je godine natječaj objavljen ranije nego prijašnjih godina u skladu s člankom 3.  stavkom 2. Pravilnika o dodjeli stipendija za izvrsnost studentima Sveučilišta u Rijeci, p. t. od 16. 11. 2020. kojim je utvrđeno da se natječaj raspisuje u pravilu početkom akademske godine.  

POVEZNICA NA NATJEČAJ 

 

Prijave na natječaj otvorene su do 29. listopada 2021. godine.  
 5.10.2021.
 

Poštovane i poštovani,

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci početak nastave obilježava brojnim događanjima i pogodnostima za studentice i studente. Pozivaju sve zainteresirane na glazbeni Impulse festival i  traže volontere za filmski festival - STIFF koji će se održati za mjesec dana. 

Detaljnije u privitku i nastavku.
OBJAVA

POZIVNICA

 

Impulse festival:

mrežna stranica SKC-a

FB @Impulse

FB event SDF meets Impulse - kulTURA

Online prijavnicom studentice i studenti mogu rezervirati BESPLATNE ulaznice za sva događanja ovogodišnjeg Impulse Festivala.

 

STIFF:

Poveznica na poziv u volonterski tim filmskog festivala.

 4.10.2021.


Povodom početka nove akademske godine, rektorica Prijić-Samaržija uputila je poruku dobrodošlice svim studentima i djelatnicima Sveučilišta u Rijeci, a prigodnom porukom svim starim i novim studentima Sveučilišta u Rijeci obratio se i gradonačelnik Rijeke g. Marko Filipović.

 13.9.2021.


Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci traži studentice i studente koji će postati dio studentskog filmskog žirija STIFF festivala.

Osmo izdanje STIFF-a, Međunarodnog studentskog filmskog festivala, ove se godine održava od 4. do 7. studenog u riječkom Art-kinu. Zainteresirane za ovu odličnu volontersku poziciju u žiriju pozivamo da prouče detaljni opis posla te ispune prijavnicu, a sve informacije dostupne su na mrežnoj i društvenoj stranici SKC-a. Rok za prijavu je 20.09.2021.

Podsjećamo, STIFF je prvi hrvatski međunarodni festival posvećen isključivo studentskom filmu, a realizira se u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.

 13.9.2021.


I ove godine u suradnji UNIRI-a s KD Autotrolejom biti će otvoreno privremena prodajna mjesta za kupnju i upis studentskih prava na pokazne karte.

Privremena prodajna mjesta će biti otvorena u prostoru Kampusa Trsat i Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Informacije za studente o ostvarivanju prava i izradi pokaznih karata su u privitku.

POSTOJEĆI KORISNICI
NOVI KORISNICI

 25.8.2021.


Obavijest o tome da se studenti i dalje mogu prijaviti za cijepljenje putem prijavnog obrasca na www.cijepise.uniri.hr. Na navedenoj stranici objavljene su i druge informacije vezano za cijepljenje dobivene od strane NZZJZ PGŽ.

Cijepiti se mogu svi studenti Sveučilišta u Rijeci (redoviti, izvanredni, na razmijeni), kao i strani studenti koji obavljaju stručnu praksu no u tom slučaju im se mora napraviti gostujući UNIRI Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. elektronički račun.

Obavijesti možete pronaći i na mrežnoj stranici SZSUR:

HRV. – https://sz.uniri.hr/vijesti/student-si-sveucilista-u-rijeci-prijavi-se-za-cijepljenje/
ENGL. - https://sz.uniri.hr/vijesti/are-you-a-university-of-rijeka-student-register-for-vaccination/

Obavijest na Facebook stranici SZSUR: https://www.facebook.com/szsur/posts/4353861048005726


 23.8.2021.


Dragi brucoši, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i ove vas godine poziva na RiBROO - Kamp za brucoše!

Još malo i počinje nastava na fakultetima, a kako bi ti prilagodba na studentski život bila što lakša pozivamo te na Kamp za brucoše – RIBROO, na kojemu ćeš kroz druženje sa studentima viših godina studija svoga fakulteta imati priliku saznati sve što ti treba da uspješno kreneš u svijet studiranja!

Kamp je osmišljen kao edukativno druženje svih studenata prve godine na Sveučilištu u Rijeci, a vi možete biti dio ovog našeg zajedničkog projekta. Organiziran je tako da ste podijeljeni u timove po fakultetima, odjelima i smjerovima, a svaki će tim imati svog koordinatora, starijeg studenta, koji će s vama prolaziti unaprijed osmišljeni program. Očekuje vas mnogo aktivnosti, novih znanja, najsvježijih informacija o vašem domu idućih nekoliko godina te prije svega druženje i zabave s vašim fakultetskim suputnicima, kao i upoznavanje starijih studenata koji vam svojim iskustvom i savjetima mogu dati najbolji uvid u ono što vas očekuje u najboljem razdoblju u životu!

Prijaviti se mogu i studenti viših godina studija.

Kako bi studentski život započeo na pravi način, na Kampu te očekuju:

– Radionice o učenju, sveučilištu, studentskim poslovima, studentskim razmjenama i dr.
– Sportske aktivnosti
– Rad u timovima podijeljenim po fakultetima i studijima
– Party, druženje i zabava.

Rok za prijavu je 15. rujan 2021.

Program Kampa, ovdje.

Više o cijelom kampu i prijavama saznajte na www.ribroo.sz.uniri.hr.


 29.6.2021.

Sveučilište u Rijeci 1. srpnja 2021. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u akademskoj godini 2021./2022. u okviru programa Erasmus.

Trenutno je u tijeku i natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u ljetnom semestru 2021./2022.

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:

https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/
https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-osoblje/

Obavijest o Erasmus natječajima - stručna praksa
Natječaj - Erasmus stručna praksa

 24.6.2021.


U vezi s provedbom Popisa stanovništva, koji je planiran u drugom dijelu ove godine, u privitku se nalazi dopis Ministarstva obrazovanja i znanosti te Javni poziv Državnog zavoda za statistiku za prijavu kandidata za sudjelovanje u Popisu u svojstvu popisivača.

Privitak


 11.6.2021.


YUFE je 3. lipnja 2021. službeno otvorio prijave za sudjelovanje u aktivnostima koje promiču poduzetništvo i inovacije usmjerene na studente i osoblje sa sveučilišta iz YUFE mreže, ali i na opće stanovništvo.
Program čine dvije inicijative: YUFE izazovni timovi (engl. YUFE Challenge Teams) i poduzetnički program koji, između ostalog, uključuje niz MOOC-a i talk showove. Ovaj program dio je aktivnosti koje YUFE nudi kako bi ostao predan multidisciplinarnom i multikulturalnom usavršavanju i treningu.

U sklopu YUFE izazovnih timova, institucije i tvrtke iz različitih sektora, kao i šira javnost, predložile su niz stvarnih izazova radnim timovima koje će trebati riješiti i donijeti inovativna rješenja na društvenim, znanstvenim, i tehnološkim razinama. Ova aktivnost odvijat će se u multidisciplinarnim timovima u kojima mogu sudjelovati studenti sa sveučilišta iz YUFE mreže. Studenti se mogu prijaviti za članstvo u timu od 4. do 20. lipnja 2021. Za više informacija kliknite ovdje.

YUFE poduzetnički program nastoji promovirati poduzetničke vještine studenata, osoblja i šire javnosti, i to potičući sudionike da koriste resurse koji će im omogućiti stjecanje novih vještina. U ovom prvom izdanju bit će dostupne dvije vrste resursa:

1. MOOC-ovi su besplatni online otvoreni tečajevi koje nude najbolja sveučilišta i/ili prestižne organizacije čiji će podaci biti dostupni na internetskoj stranici YUFE mreže.

2. Talk Shows Program sastoji se od niza predavanja stručnjaka koji se bave inovacijama. Predavanja će biti dostupna putem interneta tijekom deset mjeseci. Svaka će sesija trajati dva sata, od kojih će prva biti otvorena za javnost, a druga će biti rezervirana za YUFE studente.

Za sudjelovanje u ovim aktivnostima potrebna je registracija. Pozivi za registraciju i nadolazeće događaje mogu se pronaći na sljedećoj poveznici.

Sudjelovanje u ovim aktivnostima može pomoći studentima da ostvare YUFE Star, posebno YUFE Professional Star.


 9.6.2021.


Studentski centar Rijeka u suradnji s Uredom za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra organizira radionicu „Kojim putem krenuti?“. Pozivaju se svi studenti/ce da se prijave na radionicu i saznaju više o procesima donošenja odluka i najčešćim pogreškama, ali i osvijeste vlastiti stil donošenja odluka. Uz to, moći će se upoznati s tehnikama koje će im pomoći u donošenju boljih odluka te ostvarenju karijernog uspjeha!

Radionica će se održati 17. lipnja u 17:00 sati, online putem ZOOM platforme. Prijave na radionicu su obavezne na poveznici bit.ly/kojimputem.


 9.6.2021.


Poštovani studenti, molimo Vas da izdvojite 10-15 minuta svog vremena i sudjelujete u međunarodnom istraživanju GUESSS 2021. Ovim se istraživanjem ispituje poduzetničke sklonosti, znanja i vještine studentske populacije. U projektu sudjeluje preko 50 zemalja s preko 1000 visokoškolskih ustanova, a Republika Hrvatska je jedna od njih. Vaše sudjelovanje je iznimno važno, budući da će se uspoređivati poduzetničke sklonosti studenata između različitih visokoškolskih ustanova i različitih zemalja.

Anketi možete pristupiti putem sljedeće poveznice: https://tinyurl.com/g21-croatia
Unaprijed zahvaljujemo na vašem sudjelovanju!


 8.6.2021.


Studentske ankete za evaluaciju nastave za ljetni semestar akademske 2020./2021. godine bit će otvorene u periodu od 8. lipnja 2021. do 20. srpnja 2021. godine. Mole se studenti da se odazovu ispunjavanju online anonimnih anketa.

 27.5.2021.HRVATSKA NARODNA BANKA radi potpore budućim, mladim stručnjacima u stjecanju praktičnih znanja i radnih iskustava raspisuje natječaj za obavljanje studentske stručne prakse. Natječaj je otvoren do 11.06.2021.

Detalji natječaja nalaze se na webu: https://www.hnb.hr/o-nama/karijera/praksa i na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/hnb.hr/
https://twitter.com/HNB_HR
https://www.linkedin.com/company/croatian-national-bank


 24.5.2021.

Saznaj što ti donosi budućnost u Europskom tjednu mladih


 18.5.2021.


Ured za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci organizirat će online informativne dane o Erasmus+ otvorenom natječaju. Info dane ćemo održati u vidu generalne prezentacije putem Microsoft Teams-a.

Prezentacije za studente održat će se u dva navrata:

9.6.2021. u 12:00 sati (Link)

i

23.6.2021. u 12:00 sati (Link).


U MS Teams sastanke ulazi se sa svojim uniri.hr mail adresama.


 18.5.2021.


Otvorena je mogućnost prijava za cijepljenje studenata protiv COVID-19 a sve potrebne informacije objavljene su na www.sz.uniri.hr/cijepise.

Na navedenoj stranici će se objavljivati eventualne dodatne informacije vezano za cijepljenje.

Obavijest je podijeljena i na Facebook stranici te Instagram profilu

 12.5.2021. 


Sveučilište u Rijeci 17. svibnja 2021. raspisuje Erasmus Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u ljetnom semestru 2021./2022. u okviru programa Erasmus. Rok za prijavu studenata je 20.9.2021.

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekst natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta www.uniri.hr pod rubrikom O Sveučilištu, Međunarodna suradnja i Erasmus / Natječaji.


Natječaj

Obavijest

 11.5.2021.


Upitnik je pripremio Ured za studentski standard SZSUR u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci.

Obavijest s poveznicom na upitnik objavljena je na mrežnoj stranici SZSUR.


 5.5.2021.


Studenti treće godine preddiplomskog studija psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci, pod mentorstvom dr. sc. Petre Anić, provode istraživanje na temu percepcije psihologije kao znanosti u hrvatskoj akademskoj zajednici te vas mole da riješite kratki upitnik dostupan na sljedećem linku:

https://limesurvey.srce.hr/491339?lang=hr

Upitnik je u potpunosti anoniman. Od velike im je važnosti da dobiju što više odgovora i profesora i studenata različitih studijskih programa. Ukoliko ima ikakvih nejasnoća ili pitanja, možete ih kontaktirati putem emaila. Unaprijed zahvaljuju na sudjelovanju!

Karlo Devčić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)
Maja Jugovac (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

 27.4.2021.


Obavještavamo studente o događaju Job Fair Meetup. Cilj događaja je hrvatskim studentima pružiti novu priliku za pronalazak karijere, umrežavanje i razmjenu znanja. Događaj će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te u Klubu studenata elektrotehnike u Zagrebu, ali će se moći pratiti online od 10. do 14. svibnja 2021. Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se putem poveznice.

Meetup će studentima pružiti mogućnost upoznavanja s predstavnicima iz 55 tehničkih poduzeća koji će održati razne talkove, radionice, panel rasprave i hot talk putem kojih će studente upoznati s novitetima unutar 7 različitih industrija, naučiti ih nove vještine, ali i razmijeniti znanja i iskustva sa svim sudionicima Meetupa putem umrežavanja.

Trenutno su otvorene prijave za studente koji žele sudjelovati, a obavijest je dostupna na poveznici. U priloženom dokumentu se nalaze općenite informacije o Meetupu, upute za prijavu na događaj te nagradni natječaj u kojem će se najkreativnijoj ideji za novi slogan Meetupa dodijeliti mobitel i jednogodišnja pretplata na VIDI časopis.

Više informacija možete pronaći na poveznici uz prateće vizuale događaja.


 22.4.2021.


Pozivaju se studenti svih razina studija da formiraju timove i prijave se na natjecanje u sklopu 8. Europskog matematičkog kongresa.

Dostupna su 4 izazova u kojima će timovi pokušati pronaći najbolja rješenja u polju financijske matematike i aktuarske znanosti. Najbolji tim unutar svakog izazova je dobitnik nagrade od € 1,250!

Natjecanje je otvoreno za sve studente, bez obzira na njihovu razinu studija ili sveučilište kojem na kojem studiraju. Službeni jezik natjecanja je engleski pa ljubazno molimo sve studente da se priključe!

Glavni pokrovitelj 8. Europskog matematičkog kongresa je Slovensko osiguravajuće društvo, koje će podijeliti nagrade u ukupnom iznosu od € 5,000 kao dio ovog natjecanja. 

Posjetite stranicu 8. Europskog matematičkog kongresa za više informacija o natjecanju.


 20.4.2021.


Drage studentice, dragi studenti,

tijekom posljednjih godinu dana naši su se životi značajno promijenili. Zanima nas kako se nosite sa svim izazovima promjenjive svakodnevice i neizvjesne budućnosti tijekom trajanja pandemije.
Kao što smo vam najavili tijekom prošlog semestra, ponovno vam se obraćamo s molbom da sudjelujete u nastavku istraživanja “Emocionalno funkcioniranje studenata tijekom pandemije” u kojem pratimo funkcioniranje studenata tijekom različitih faza trajanja pandemije. U ovoj fazi istraživanja možete sudjelovati neovisno o tome jeste li se odazvali tijekom ranijih faza ispitivanja. Studente koji su sudjelovali u ispitivanju provedenom tijekom prošlog semestra molimo da ispune podatke o šifri kako bismo mogli povezati prošle i sadašnje podatke, a pri tome osigurati anonimnost. Sudjelovanje u istraživanju u potpunosti je dobrovoljno i anonimno, a odustati možete u bilo kojem trenutku. Rezultati dobiveni ovim istraživanjem pomoći će u kreiranju programa s ciljem olakšavanja prilagodbe na studiranje u izvanrednim situacijama. Ispunjavanje upitnika trajat će oko 10-15 minuta, a na kraju možete pronaći poveznice na korisne savjete za uspješnije nošenje s aktualnom situacijom i uspješnije studiranje.
Pristupanjem upitniku istovremeno izražavate svoj pristanak i potvrđujete da ste informirani da je Vaše sudjelovanje u istraživanju dobrovoljno, da imate pravo odustati u bilo kojem trenutku te da su istraživači obvezni zaštititi tajnost podataka.

Ukoliko ste ranije (tijekom posljednja dva tjedna) već ispunili upitnik, zahvaljujemo vam na sudjelovanju i molimo da ignorirate ovu poruku.

Upitniku možete pristupiti putem sljedeće poveznice: https://survey.zohopublic.eu/zs/YCB8gq

Zahvaljujemo na vašem vremenu i doprinosu.

Voditeljica istraživačkog tima
prof. dr. sc. Ivanka Živčić-Bećirević (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)
 

 19.4.2020.


U privitku je natječaj zastupnice Sunčane Glavak ,,Kreiraj Europu budućnosti'' na koji se mogu javiti mladi od 18 do 25 godina.

NATJEČAJ


 


 
9.4.2021.


Javljamo da su krenule prijave za 12. generaciju Growww pripravnika!

Više informacija.


 9.4.2021.


Sveučilište u Rijeci objavilo je na svojim mrežnim stranicama drugi Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske pomoći studentima Sveučilišta u Rijeci iz područja pogođenih potresima.

Drugi Javni poziv otvoren je do ponedjeljka 3. svibnja 2021. godine do 12,00 sati.


 9.4.2021.


Drage studentice, dragi studenti,

tijekom posljednjih godinu dana naši su se životi značajno promijenili. Zanima nas kako se nosite sa svim izazovima promjenjive svakodnevice i neizvjesne budućnosti tijekom trajanja pandemije.
Kao što smo vam najavili tijekom prošlog semestra, ponovno vam se obraćamo s molbom da sudjelujete u nastavku istraživanja “Emocionalno funkcioniranje studenata tijekom pandemije” u kojem pratimo funkcioniranje studenata tijekom različitih faza trajanja pandemije. U ovoj fazi istraživanja možete sudjelovati neovisno o tome jeste li se odazvali tijekom ranijih faza ispitivanja. Studente koji su sudjelovali u ispitivanju provedenom tijekom prošlog semestra molimo da ispune podatke o šifri kako bismo mogli povezati prošle i sadašnje podatke, a pri tome osigurati anonimnost. Sudjelovanje u istraživanju u potpunosti je dobrovoljno i anonimno, a odustati možete u bilo kojem trenutku. Rezultati dobiveni ovim istraživanjem pomoći će u kreiranju programa s ciljem olakšavanja prilagodbe na studiranje u izvanrednim situacijama. Ispunjavanje upitnika trajat će oko 10-15 minuta, a na kraju možete pronaći poveznice na korisne savjete za uspješnije nošenje s aktualnom situacijom i uspješnije studiranje.
Pristupanjem upitniku istovremeno izražavate svoj pristanak i potvrđujete da ste informirani da je Vaše sudjelovanje u istraživanju dobrovoljno, da imate pravo odustati u bilo kojem trenutku te da su istraživači obvezni zaštititi tajnost podataka.

Upitniku možete pristupiti putem sljedeće poveznice: https://survey.zohopublic.eu/zs/YCB8gq

Zahvaljujemo na vašem vremenu i doprinosu.

Voditeljica istraživačkog tima
prof. dr. sc. Ivanka Živčić-Bećirević (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)
 

 7.4.2021.


Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) ove godine obilježava 50 godina od osnutka i svoj rođendan želi proslaviti s najbrojnijom grupom svojih korisnika – studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

Zbog toga provodimo obrazovnu akciju pod nazivom „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ kojom se studentima omogućava besplatno pohađanje tečajeva za koje se inače plaća naknada.

Akcija je namijenjena studentima visokih učilišta svih razina studija.

Obrazovna akcija uključuje pet tečajeva koji će se kontinuirano održavati od svibnja 2021. do travnja 2022. godine, a to su:

Uvod u HTML (12 školskih sati)
Osnove rada u WordPressu (12 školskih sati)
Osnove programiranja (Python) (16 školskih sati)
Osnove rada s alatima za grafički dizajn (Inkscape, GIMP) (16 školskih sati)
Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka (20 školskih sati).
Predviđeno je održavanje ukupno 50 tečajeva.

Tijekom razdoblja održavanja akcije svaki se student besplatno može prijaviti na jedan od tečajeva s popisa. U slučaju popunjavanja raspoloživih mjesta zainteresirani polaznici se mogu prijaviti na listu čekanja.

Na tečajeve se prijavljuje isključivo putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr. Prijave se obrađuju prema redoslijedu pristizanja.
Zainteresirani polaznici se na sustav za prijavu trebaju prijaviti uporabom elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr.

Raspored tečajeva u svibnju objavljen je 7. travnja 2021. na stranici akcije „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ na kojoj ćemo i nadalje objavljivati termine održavanja tečajeva u okviru ove akcije u svim sljedećim mjesecima. 


 2.4.2021.


Obavještavamo vas da su na mrežnim stranicama Sveučilišta objavljene odluke Senata s dobitnicima stipendija za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci i stipendija iz programa „Solidarnost“ Fonda „Aleksandar Abramov“ u 2020./2021. ak. god., poveznica.


 1.4.2021.

Otvorene su prijave za studente za prvi Career Match Day . Događaj će se održati u Rijeci na Fakultetu za menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu 28. travnja 2021. godine. Prijave za studente počinju 1.travnja i traju do 18. travnja. Ovo je izvanredna prilika za studente koja im omogućuje da iskuse razgovor za posao kroz kombinaciju speed datea i intervjua za posao.

Career Match Day


 23.3.2021. 


Sveučilište u Rijeci raspisalo je 5 natječaja za dodjelu rektorovih nagrada: Rektorova nagrada za volontera godine, Rektorova nagrada za studentski aktivizam, Rektorova nagrada za studentski projekt, Rektorova nagrada za studentski stručni/znanstveni/umjetnički rad i Rektorova nagrada za sport.

Poveznica na mrežne stranice Sveučilišta u Rijeci na kojima su objavljeni navedeni natječaji.


 22.3.2021.


Financiraju se timovi u digitalnoj tehnologiji (područja Digitalna industrija, Digitalna tehnologija, Digitalna dobrobit, Digitalne financije ili Digitalni gradovi) koji su tek na početku i imaju dobru, čvrstu poslovnu ideju. Nudi se 8-tjedni mentorski program koji se održava online i financijska potpora do 25.000 EUR u 3 faze kako bi timovi razvili i finalizirali svoj minimalni održivi proizvod (MVP), osnovali svoju startup tvrtku te prikupili sredstva od investitora.

Prijave se primaju do 8. travnja, a više informacija dostupno je na www.eitdigital.eu/venture-program.

Zainteresirani kandidati mogu se javiti i STEP RI znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci, za pomoć i podršku oko prijave. Kontakt osoba radi dogovora je: dr. sc. Ani Gerbin (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Sudionici prošle godine:

2020.: https://www.eitdigital.eu/venture-program/winners-2020/
2019.: https://www.eitdigital.eu/venture-program/winners-2019/


 22.3.2021.


S obzirom na preporuke i navedenu odluku, obavještavamo Vas da će se nastava na obveznim predmetima Nastavničkog modula u periodu navedenom u odluci također održavati online za sve studente odjela, APURI i studija politehnike.

Odluka o izvedbi nastave


 18.3.2021.


Obavještavamo studente o provedbi projekta StartItUp. Više o projektu možete pronaći na donjim poveznicama i u dokumentu u privitku. 

Facebook: https://www.facebook.com/events/459947835155483
Linkedin: https://www.linkedin.com/events/startitup6774731750313603072/

StartItUp

 12.3.2021.


Objavljen je Natječaj za izradu vizualnog identiteta Alumni mreže UNIRI na kojem mogu sudjelovati svi studenti Sveučilišta u Rijeci, a otvoren je do 15. travnja 2021. godine.

Prijave se vrše putem online obrasca te je potrebno posjedovanje Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. elektroničkog identiteta, a poveznica na obrazac se nalazi unutar Natječaja.

Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama SZSUR na sljedećoj poveznici kao i na Facebook stranici SZSUR.


 12.3.2021.


Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.

Rang-liste VII. kruga dodjele dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.

Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do srijede, 17. ožujka 2021. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Kreiraju se i dvije zasebne rang-liste (Izdvojene stipendije) za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.

Upućuju se studenti da redovito prate mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.

Za sve ostale informacije može se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


 11.3.2021. 


Obavještavamo vas da je na mrežnim stranicama Sveučilišta objavljena privremena lista kandidata koji ostvaruju pravo na stipendije/financijske pomoći iz programa „Solidarnost“ Fonda „Aleksandar Abramov“ u 2020./2021. akademskoj godini.

Poveznica.

 
 8.3.2021.


Prezentacija o mobilnosti studenata koju će održati studentska udruga Erasmus Student Network Rijeka (ESN Rijeka) 10.3.2021. (srijeda) u 19 sati dostupna je na poveznici: https://meet.google.com/ifh-gugh-qah.

Poveznica na web stranicu: Studenti i Erasmus+ kao dobitna kombinacija | ESN Croatia.

 8.3.2021. 


Sveučilište u Rijeci objavilo je Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske pomoći studentima Sveučilišta u Rijeci iz područja pogođenih potresima.

Javni poziv otvoren je do 1. travnja 2021. godine do 12,00 sati.

 6.3.2021.

Stem stipendije- rang liste VI. krug
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.
 
Rang-liste VI. kruga dodjele dostupne su na poveznici https://
stemstipendije.mzo.hr/.
 
Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://
stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.
 
Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://
stemstipendije.mzo.hr/.
 
Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do ponedjeljka8. ožujka 2021. godine, do 12 sati na poveznici https://
stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.
 
Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.
 
U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.
 
Kreiraju se i dvije zasebne rang-liste (Izdvojene stipendije) za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.
 
Mole se studenti da redovito prate mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ t
e službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija. Za sve ostale informacije može se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite." rel="noopener noreferrer" target="_blank" title="mailto:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.+Kliknite ili dodirnite da biste otvorili vezu">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
 6.3.2021.

Poziv za sudjelovanje u projektu „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi projekt pod nazivom „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“ čiji je cilj promicanje europskih politika te informiranje i edukacija studentske populacije o mogućnostima korištenja fondova Europske unije kao i brojnim mogućnostima koje proizlaze iz EU fondova i Programa Unije.
Kroz različite aktivnosti te predavanja i radionice polaznici Akademije će upoznati sustav EU fondova te će ujedno imati priliku sudjelovati u raznim informativnim događanjima o EU fondovima, raditi na pripremi promotivnih materijala, kreirati sadržaj za društvene mreže te se upoznati s projektima na lokalnoj i regionalnoj razini kao i s radom regionalnih razvojnih agencija. Po završetku provedbe svih aktivnosti, polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju u Akademiji regionalnoga razvoja i fondova EU.  
 
Sudjelovanje u projektu je besplatno, a prijaviti se mogu studenti preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija kao i studenti preddiplomskih i specijalističkih diplomskih stručnih studija.
 
Prijave za sudjelovanje otvorene su do 14. ožujka 2021. godine, a detaljnije informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se na sljedećoj poveznici: ARRFEU.

 17.2.2021.


Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.

Rang-liste V. kruga dodjele dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.

Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do subote, 20. veljače 2021. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Kreiraju se i dvije zasebne rang-liste (Izdvojene stipendije) za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.

Dodatno upućujemo studente da redovito prate mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.

Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


 12.2.2021.


Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) u 2021. godini nastavlja u okviru projekta SKAZVO, financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, organizirati edukativne aktivnosti namijenjene djelatnicima visokih učilišta i studentima čiji je cilj unaprijediti nastavničke kompetencije, osnažiti vještine upravljanja visokim učilištem, potaknuti internacionalizaciju visokog obrazovanja te pružiti podršku daljnjem razvoju studentskih službi kao što su karijerni centri i centri za psihološku pomoć. 

Ovom prilikom pozivamo Vas na webinar „Predstavljanje okvira za razvoj i procjenu kvalitete e-kolegija Sveučilišta u Rijeci i iskustva učenja na daljinu“ u organizaciji AZVO –a i prof. dr. Marte Žuvić, prorektorice za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci.

Webinar će se održati 17. veljače 2021. od 10 do 13:30 h putem platforme Zoom.

Ljubazno Vas molimo da se za sudjelovanje prijavite do 16. veljače do 10 h na poveznici: https://skazvo.azvo.hr/hr/?option=com_chronoforms5&chronoform=Radionice.

Putem iste poveznice možete se prijaviti i za druge radionice koje će se održati tijekom 2021. godine.

Svi prijavljeni sudionici zaprimit će Zoom poveznicu dan prije seminara putem koje će se moći uključiti u skup.

Program virtualnog događanja nalazi se ovdje.

Sudjelovanje na svim seminarima/radionicama besplatno je za sudionike


 4.2.2021.


Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.

Rang-liste IV. kruga dodjele dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.

Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do subote, 6. veljače 2021. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Kreiraju se i dvije zasebne rang-liste (Izdvojene stipendije) za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.

Dodatno se studenti upućuju da redovito prate mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.

Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


 27.1.2021.


Na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija/financijskih pomoći iz programa „Solidarnost“ Fonda „Aleksandar Abramov“ u 2020./2021. ak. god.

Prijave na natječaj otvorene su do petka, 19. veljače 2021. godine do 12:00 sati.

Natječaj i pripadajući obrasci nalaze se na sljedećoj poveznici.


 27.1.2021.


Sveučilište u Rijeci će 15. veljače 2021. raspisati Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u zimskom semestru / cijeloj akademskoj godini 2021./2022. u okviru programa Erasmus. Napominjemo da u okviru ovog natječaja nisu moguće prijave za ljetni semestar 2021./2022.!

Natječaji za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse te natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja trenutno su trajno otvoreni, još uvijek iz Erasmus proračunske godine 2020./21.

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:
https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/
https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-osoblje/

OBAVIJEST o Erasmus natječajima
NATJEČAJ Erasmus


 21.1.2021.


Studentske ankete za evaluaciju nastave za zimski semestar akademske 2020./2021. godine bit će otvorene u periodu od 25. siječnja 2021. do 25. veljače 2021. godine. Mole se studenti da se odazovu ispunjavanju online anonimnih anketa.


 12.1.2021.


Na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u 2020./2021. ak. god. 

Prijave na natječaj otvorene su do petka, 5. veljače 2021. godine do 12:00 sati.

Natječaj i pripadajući obrasci nalaze se na sljedećoj poveznici.


 12.1.2021.


STEP RI organizira Online COOPAthon, virtualni hackathon, odnosno vikend natjecanje s ciljem razvoja ideja koje adresiraju društvene probleme i izazove. Prijaviti se može pojedinačno ili u timu, s idejom ili bez nje.

Prijave su otvorene do 26.01. do 12h a zaprimaju se popunjavanjem prijavnice na https://forms.gle/vrrrRowchtaD3XbK7. Broj mjesta je ograničen.

COOPAthon kreće u petak, 29.01. u 16h, kada će sudionici biti podijeljeni u timove te početi raditi na svojim idejama uz vodstvo mentora. Osim pomoći mentora, timovi će imati priliku pratiti virtualna predavanja iz poduzetničkih vještina. Događaj završava u nedjelju u 16h završnim natjecanjem na kojem će se prezentirati ideje.

Prva tri tima idu dalje na državno natjecanje i osvajaju:

 • Mogućnost sudjelovanja u IN SITU @ STEP RI Playpark šestomjesečnom programu podrške koji je namijenjen pojedincima ili timovima s idejom za pokretanje društveno korisne profitne ili neprofitne priče (udruge ili poduzeća),
 • Sudjelovanje na državnom finalu u svibnju 2021., na kojem se natječete s pobjednicima prvog COOPAthona.

Pobjednički tim na državnom finalu odlazi na studijsko putovanje u Veliku Britaniju u srpnju 2021. te osvaja novčanu nagradu u iznosu od 7.500,00 kn. Drugoplasirani tim osvaja novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kn, a trećeplasirani tim osvaja novčanu nagradu od 3.500,00 kn.

O najboljim idejama odlučivat će nezavisni stručni žiri. Cijeli događaj će se odvijati u virtualnom okruženju, korištenjem online alata kao što su Zoom i Slack.


 11.1.2021.


Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.

Rang-liste III. kruga dodjele dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.

Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do subote, 16. siječnja 2021. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Kreiraju se i dvije zasebne rang-liste (Izdvojene stipendije) za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.

Dodatno se upućuju studenti da redovito prate mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.

Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


 4.1.2021.

Otvoren je natječaj Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci za (su)financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2021. godini. Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci ili studentske udruge upisane u Registar studentskih udruga i drugih organizacija na Sveučilištu u Rijeci. Prijave se podnose putem online sustava za predaju projekata na mrežnoj stranici Studentskog kulturnog centra

NATJEČAJ za (su)financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2021. godini.


 7.12.2020.


Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.

Rang-liste II. kruga dodjele dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.

Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do subote, 12. prosinca 2020. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Kreiraju se i dvije zasebne rang-liste (Izdvojene stipendije) za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.

Dodatno se upućuju studenti da redovito prate mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.

Za sve ostale informacije možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


 17.11.2020.


Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.

Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.

Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do subote, 21. studenoga 2020. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Kreiraju se i dvije zasebne rang-liste (Izdvojene stipendije) za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.


 5.11.2020.


DNEVNIK ZAHVALNOSTI I RADIONICA "Kako prakticiranje zahvalnosti utječe na način razmišljanja?"


Prosljeđujemo informaciju o besplatnoj online radionici za studente pod nazivom "Kako prakticiranje zahvalnosti utječe na način razmišljanja?". Obavijest je objavljena na mrežnim stranicama SZSUR kao i Facebook stranici.

Online radionica će se održati 12.11. u 19h  u sklopu projekta Dnevnik zahvalnosti koji je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije. Projekt je namijenjen jačanju mentalnog zdravlja mladih, a financiran je sredstvima Europskih snaga solidarnosti. U okviru projekta izrađen je Ebook Dnevnik zahvalnosti koji se sastoji od teorijskog te interaktivnog dijela. Uz ebook dolazi i dodatan sadržaj za poticanje osobnog razvoja, dostupan na

web stranici i društvenim mrežama https://slusa-lica.com/.Tehnika prakticiranja zahvalnosti dokazano je korisna za održavanje mentalnog zdravlja jer potiče fokusiranje na pozitivne stvari koje imamo u životu. Radionica će se održati na zoom aplikaciji, besplatna je, a prijave se šalju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Na ovom linku može se preuzeti besplatan Dnevnik zahvalnosti.


INFO CENTAR ZA COVID-19 NZZJZ & UNIRI


Svaki četvrtak vršit će se regrutacija novoprijavljenih volontera, a svi volonteri obvezni su proći edukaciju. Svaki volonter potpisuje ugovor o volontiranju te mu se izdaje potvrda o volontiranju. Centar isključivo radi putem telefona 051 554 801 za upite vezane u COVID-19
Prijavnica za volontiranje.


JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA KOJI SE ODNOSE NA KULTURNE, SPORTSKE, ZNANSTVENE I EDUKACIJSKE AKTIVNOSTI KOJE SU ISKLJUČIVO NAMIJENJENE STUDENTIMA

Sva pitanja vezana uz Poziv mogu se postaviti elektroničkim putem, slanjem upita na sljedeću adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i to najkasnije 5 dana prije isteka Poziva ili na telefon broj 099 382 6404. Rok za prijavu je 7. studeni 2020.
Više o Javnom pozivu i uvjetima.


STUDENTSKA MEDIJSKA PLATFORMA KIŠOBRAN

Imaš informacije koje želiš podijeliti s kolegama ili se želiš priključiti i aktivno stvarati, javi se u redakciju Kišobrana na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
www.kisobran.uniri.hr 


IZLOŽBA FIUME FANTASTIKA: FENOMENI GRADA

Želiš se upoznati s poviješću grada iz jedne druge perspektive, onda je ovo pravo mjesto za tebe! Vodimo te na izložbu 9. i 10. studenog, a ono što trebaš napraviti je prijaviti se putem poveznice.
Više o izložbi saznaj na stranici Rijeka2020, ovdje.


STUDENTSKI PRAVOBRANITELJ SVEUČILIŠTA U RIJECI & STUDENTSKI PRAVOBRANITELJI SASTAVNICA SVEUČILIŠTA U RIJECI

Nisi upoznat s pravima i obvezama koja kao student imaš? Smatraš da je neko tvoje pravo povrijeđeno? Na svakoj sastavnici Sveučilišta u Rijeci djeluje studentski pravobranitelj Obrati se studentskom pravobranitelju Sveučilišta na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pravobranitelj sastavnice Odjel za matematiku ima svoju kontakt adresu koja glasi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


COVID-19 Messages - KONFERENCIJA

Želiš saznati što stručnjaci iz različitih profesija i tvoji kolege studenti misle o pandemiji? Slobodno se uključi u raspravu s pitanjima. Konferencija se održava u hibridnom obliku i radni jezik konferencije je engleski jezik. Kako bismo Vam poslali link za praćenje konferencije, ljubazno Vas molimo da se registrirate putem obrasca. Više o konferenciji saznaj na stranicama Sveučilišta u Rijeci, ovdje.


STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U RIJECI I STUDENTSKI ZBOROVI NJEGOVIH SASTAVNICA

Više o radu možete saznati na mrežnim stranicama SZSUR www.sz.uniri.hr.
Jeste li znali da svaki studentski zbor unutar mrežne stranice SZSUR ima podstranice koje uređuju studenti pojedine sastavnice te gdje možete saznati informacije specifične za svoju sastavnicu (fakultet/odjel)?

Mrežne stranice zborova sastavnice Odjel za matematiku: www.omri.sz.uniri.hr

Slobodno se javite ako imate informacije koje biste željeli podijeliti s kolegama, te ćemo ih objaviti na mrežnim stranicama, email je Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Zbor sastavnice Odjel za matematiku možete kontaktirati na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Studentski zbor također pruža mogućnost svim drugim studentskim organizacijama Sveučilišta u Rijeci besplatnu izradu mrežnih podstranica pojedine organizacije i hosting, a za više se javite na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


STUDENTSKA AMBULANTA SVEUČILIŠTA U RIJECI

Studentska ambulanta Sveučilišta u Rijeci nalazi se u I. paviljonu studentskog naselja Trsat. 

Želiš se cijepiti protiv gripe, HPV ili imaš drugih pitanja u vezi zdravlja, slobodno se obrati doktorici Turčić na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Više o radu ambulante saznaj ovdje.


 2.11.2020.


Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je obavijest s uputama za provjeru podataka svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti. Obavijest je poslana na njihove adrese elektroničke pošte evidentirane u AAI@EduHr sustavu u svrhu provedbe dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021.

Provjera podataka traje od ponedjeljka, 2. studenog 2020. godine od 8:00 sati, do subote, 7. studenog 2020. godine do 8:00 sati. 

Studenti ispravnost podataka o broju ECTS-a i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature, provjeravaju na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/. Studenti se u aplikaciju prijavljuju vlastitim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Svim studentima bit će ujedno dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će nakon objave rang-lista moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi. 

Primijete li studenti da njihovi podaci o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena u aplikaciji nisu ispravni, uputa je da se u svrhu ispravka podataka žurno obrate visokom učilištu. U skladu s navedenim, apeliramo da se na svim visokim učilištima studentima omogući pravovremeni ispravak podataka, odnosno rad studentskih službi. Ako podaci ne budu ispravljeni do propisanoga roka, smatrat će se ispravnima te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.

Ako studenti primijete da u aplikaciji nisu ispravno navedeni podaci o rezultatima državne mature, studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U slučaju da student na svoju adresu elektroničke pošte unutar AAI@EduHr sustava iz nekog razloga ne zaprimi predmetnu obavijest, napominjemo da ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-maila, mogu od ponedjeljka, 2. studenog 2020. godine od 8:00 sati, svoje podatke provjeriti na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr/.


 2.11.2020.


Udruga IAESTE otvara Natječaj za plaćenu stručnu praksu u inozemstvu. 

Natječaj je otvoren od 26. listopada 2020. do 04. prosinca 2020. uključivo. Uvjeti prijave i tekst Natječaja dostupni su na http://iaeste.hr/natjecaj.

Studenti Odjela za matematiku koji se žele prijaviti na Natječaj trebaju se prije prijave javiti prof.dr.sc. Sanji Rukavina (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)  radi dodatnih informacija o usklađivanju prakse s drugim obavezama na studiju.  

IASTE natječaj


 29.10.2020.


Obavještavamo da će Ministarstvo znanosti i obrazovanja svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti u ponedjeljak 2. studenog 2020. godine uputiti obavijest s uputama za provjeru podataka. Obavijest se šalje na njihove adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr u svrhu provedbe dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021.

Provjera podataka trajat će od ponedjeljka, 2. studenog 2020. godine od 8:00 sati, do subote, 7. studenog 2020. godine do 8:00 sati. 

Studenti ispravnost svojih podataka o broju ECTS-a i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature, provjeravaju na sljedećoj poveznici. U navedenu aplikaciju studenti se prijavljuju vlastitim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. 

Primijete li studenti da njihovi podaci o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena u aplikaciji nisu ispravni, uputa je da se u svrhu ispravka podataka žurno obrate visokom učilištu. U skladu s navedenim apeliramo da se na svim visokim učilištima studentima omogući pravovremeni ispravak podataka, odnosno rad studentskih službi. Ako podaci ne budu ispravljeni do propisanoga roka, smatrat će se ispravnima te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.

Ako studenti primijete da u aplikaciji nisu ispravno navedeni podaci o rezultatima državne mature, studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U slučaju da student na svoju adresu elektroničke pošte unutar sustava AAI@EduHr iz nekog razloga ne zaprimi predmetnu obavijest, napominjemo da ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-maila, mogu od ponedjeljka, 2. studenog 2020. godine od 8:00 sati, svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/

Upućujemo studente da redovito prate mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja https://mzo.gov.hr/, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije https://www.facebook.com/mzostemstipendije/

Za sve ostale informacije možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


 27.10.2020.


Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu novčane nagrade najuspješnijem/joj studentu/ici s invaliditetom u akademskoj godini 2019./2020.

Cilj nagrade je poticanje izvrsnosti i boljih postignuća redovitih studenata s invaliditetom i drugim teškoćama.

Natječaj
Obrazac


 23.10.2020.


Obavještavamo da je Zaklada Sveučilišta u Rijeci otvorila prijave za petu ediciju case study natjecanja Realizator.

Realizator je studentsko natjecanje koje na inovativan način pridonosi suradnji akademske i poslovne zajednice. Radeći na stvarnim slučajevima studenti dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu i razviti konkretna znanja i vještine potrebne na tržištu rada.

Ovogodišnji partneri su: Erste banka, INA, Infobip, JGL i Savjet mladih PGŽ-a. Novitet izdanja je da se u potpunosti održava online.

Više informacija.


 22.10.2020.


Obavještavamo vas o nekoliko trenutno otvorenih registracija za edukacije za studente u sklopu aktivnosti YUFE saveza sveučilišta:

YUFE Akademija: YUFE Akademija je serija predavanja sa svih YUFE sveučilišta koja će se od 2020. godine održavati jednom godišnje. U trenutnim okolnostima YUFE Akademija održat će se u online formatu, a sastoji se od ukupno 20 predavanja namijenjenih i otvorenih za sve zainteresirane. Ovogodišnja tema YUFE Akademije s kojom su povezane teme svih uključenih predavanja jest Europski identitet i odgovornost u globalnom svijetu. Više informacija o predavanjima i registraciji možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Treninzi transverzalnih vještina: Sveučilište "Nicolaus Copernicus" u Torunu (Poljska) organizira seriju treninga transverzalnih vještina koji su besplatno dostupni svom osoblju i studentima YUFE sveučilišta. Registracije su otvorene od 21. listopada do 30. listopada, a detaljnije informacije o prijavi, kao i popis dostupnih treninga, možete vidjeti na sljedećoj poveznici


 19.10.2020.


Kako bi mogli samostalno provjeriti rad, studenti Odjela za matematiku trebaju pristupiti Turnitinu koristeći elektronički identitet @uniri.hr, unutar Turnitina pronaći predmet imena University of Rijeka i identifikatora 26931890 te za pristup predmetu koristiti pristupni ključ eeXait9S.

Za sve ostalo korisno je pročitati Upute za korištenje Turnitina ili Brze upute za studente


 16.10.2020.


Uslijed trenutne situacije studenti se primaju u uredovno radno vrijeme za studente ISLJUČIVO UZ PRETHODNU NAJAVU, minimalno 1 dan ranije, elektroničkim putem na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prilikom dolaska obavezno je korištenje zaštitinih maskica.

Ukoliko studenti iz opravdanih razloga ne prisustvuju nastavi i nisu u mogućnosti potvrde preuzimati preko Studomata, postoji mogućnost slanja e-mailom. U tom slučaju student je dužan navesti ime i prezime, Odjel, odnosno studij, tip potvrde (potvrda o upisu i/ili sa prijepisom ocjena) te svrhu iste.

Ovim putem podsjećamo da su studenti Sveučilišnih odjela i studija, radi zaštite identiteta, Studentsku službu dužni kontaktirati isključivo putem službene e-mail adrese (AAI@ identitet) koju su dobili na upisu. Elektroničke poruke pristigle sa drugih e-mail adresa neće se uzimati u obzir.


 14.10.2020. 


Sveučilišna knjižnica Rijeka- Tjedan brucoša od 12. do 16. listopada ima Happy hour termin svakog popodneva: online upis za sve brucoše u terminu od 15.00 do 17.00 sati s cijenom upisa 25 kn što je 50% redovite godišnje upisnine. 

Upisi se vrše online i svi brucoši mogu pristupiti upisnici. 

VIŠE INFORMACIJA


 9.10.2020.


Obavještavamo Vas da je na web stranici Studentskoga centra Rijeka dana 07.10.2020. objavljen Javni poziv za prijavu projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti koje su isključivo namijenjene studentima (dalje u tekstu: Poziv) sukladno Zakonu o obavljanju studentskih poslova (Narodne novine 96/18, 16/20).

Cilj Poziva je dati poticaj studentima i studentskim organizacijama za provođenje što većeg broja aktivnosti koje doprinose poboljšanju studentskog standarda i kvaliteti života studenata.

Pozivamo studente pojedince, studentske organizacije i grupe studenata da prijave svoje projekte najkasnije do 07.11.2020. godine. 

Sve informacije o Pozivu možete pronaći na internetskoj stranici Studentskog centra Rijeka

Za sve upite vezane uz Poziv možete se obratiti putem elektroničke pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na broj 099 382 6404.

POZIV


 5.10.2020.


Obavještavaju se studenti koji slušaju Nastavnički modul s FFRI kako nastava na FFRI službeno počinje 7. listopada 2020., dok nastava prema objavljenom rasporedu za studente Odjela za matematiku započinje u četvrtak., 8. listopada 2020. godine.


 2.10.2020.


Na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljen je Javni poziv studentima Sveučilišta u Rijeci za iskaz interesa za korištenje tableta i pripadajućeg internetskog priključka. Krajnji rok za podnošenje online prijava na Javni poziv je 30. listopada 2020. godine do 12:00 sati. 

Više na poveznicama: https://uniri.hr/vijesti/javni-poziv-studentima/ ili https://uniri.hr/ "Vijesti".


 1.10.2020.


Cijepljenje protiv gripe za sezonu 2020./2021.


 1.10.2020.


Popis nadležnih liječnika za studente Sveučilišta u Rijeci u 2020./2021. ak. god. 


 28.9.2020.


Obavještavaju se studenti koji slušaju kolegij Osnove jezične kulture da će nastava početi 9. listopada 2020. prema objavljenom rasporedu.


 25.9.2020.


Dostavljamo obavijest Policijske uprave primorsko-goranske vezanu uz prijavu boravišta studenata.

MUP - obavijest

 25.9.2020.


Sveučilište u Rijeci 28.9.2020. objavljuje dopunu Erasmus natječaja za mobilnost studenata u svrhu obavljanja stručne prakse u 2020./2021. Natječaj je otvorenog tipa, studenti će se moći prijavljivati do 1.6.2021., odnosno dok god Sveučilište raspolaže financijskim sredstvima, te će se sve uredne prijave odmah uzimati u obzir i financirati. U prilogu je dopuna natječaja i tekst originalnog natječaja te Vas molim da iste objavite na oglasnim pločama / mrežnim stranicama sastavnica. Tekst natječaja i sve detaljne upute objavljeni su na sljedećoj poveznici.

II. Natječaj - erasmus stručna praksa
Međunatječaj - treći natječaj - erasmus stručna praksa

 3.8.2020.


Objava konačne liste - subvencija UNIRI za smještaj: 

https://sz.uniri.hr/vijesti/konacna-lista-isplata-subvencija-u-kolovozu/

 31.7.2020.


Odluka - ispitni rokovi 2019./2020.

 30.7.2020.


Sveučilište u Rijeci kao dio YUFE (Mlada sveučilišta za budućnost Europe) mreže nudi svojim studentima mogućnost upisa ONLINE kolegija na jednom od 10 sveučilišta koji su dio YUFE saveza. 

Sveučilište u Rijeci, kao partner u projektu, pruža mogućnost studentima dapostanu YUFE studenti i pohađaju kolegije na drugim partnerskim sveučilištima.

Za vas smo pripremili katalog ONLINE kolegija u kojem možete pronaći sve informacije o čak 76 kolegija koje možete upisati i ostvariti ECTS bodove: KATALOG. S obzirom na to da je ovo tek prvi (uvodni) program koji YUFE nudi studentima partnerskih sveučilišta, zainteresirani studenti mogu upisati najviše 2 ONLINE kolegija u akademskoj godini 2020./2021. Prijave su krenule 29. 7. 2020. i trajat će do 15. 9. 2020.

Svi studenti Sveučilišta u Rijeci mogu upisati online kolegije jednim klikom na način da posjete stranicu www.yufe.eu i klikom na crveni gumb "Apply Now" pokrenu svoju prijavu. 

Za sve dodatne informacije pišite nam na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


 27.7.2020.


Hrvatska narodna banka objavila je danas natječaj za obavljanje studentske stručne prakse za studente preddiplomskog studija ili diplomskog studija ili integriranog studija (preddiplomskog i diplomskog) iz područja ekonomije, matematike, računarstva, tj. informatičkih tehnologija i prava.

Informacije o obavljanju studentske stručne prakse dostupne su na internetskoj stranici Hrvatske narodne banke na internetskoj stranici Hrvatske narodne banke.

Natječaj za stručne prakse otvoren je do 17. kolovoza 2020.

 24.7.2020.


Sveučilište u Rijeci je objavilo Javni poziv za dodjelu subvencija za smještaj studentima Sveučilišta u Rijeci u ak. god. 2020./2021.

Poveznica - Facebook


 
13.7.2020.


Objavljujemo Odluku o odgodi provođenja studentskih izbora zakazanih za 15. srpnja 2020. godine.


 
3.7.2020.


Novonastale prilike uzrokovane COVID-om 19 uvelike su izmijenile procese i iskustvo učenja i poučavanja studenata i nastavnika širom svijeta te bitno utjecale na način rada visokih učilišta. 

Agencija za znanost i visoko obrazovanje željela bi steći uvid u teškoće nakoje su studenti nailazili tijekom studiranja u izvanrednim okolnostima poput globalne pandemije i socijalne izolacije.

Agencija, u okviru svojeg fokusa na kontinuirani razvoj kvalitete visokog obrazovanja, redovito pruža podršku visokim učilištima u svim segmentima njihova rada, a u ovim nepredvidivim okolnostima želi poseban naglasak staviti na jačanje podrške studentima. 

U tom cilju priprema i kratku studiju o poteškoćama studiranja tijekom razdoblja karantene te potrebama studenata za podrškom od strane visokih učilišta.

Za bolje razumijevanje dubine i širine utjecaja pandemije na studentsko iskustvo kao i doživljaja studiranja u okolnostima karantene u odnosu na redovne okolnosti, izuzetno će nam biti vrijedne i korisne informacije prikupljene izravno od studenata. 

Stoga Vas ljubazno molimo da izdvojite 10-ak minuta za popunjavanje online upitnika do petka, 17. srpnja 2020. na poveznici.


 
2.7.2020.


Obavještavamo da je Zaklada Sveučilišta u Rijeci objavila Natječaj za dodjelu nagrade Riječko iskustvo za riječku izvrsnost - smjer POTICAJ s glavnim ciljem prepoznavanja i nagrađivanja riječkih studenata s izvrsnim postignućima u obrazovnom procesu, ali i drugim oblicima javnog djelovanja.

Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i zemaljskom poštom (Trg braće Mažuranića 10, 51000 Rijeka). Natječaj je otvoren do 30. rujna 2020. odnosno do utroška sredstava.

Vijest o raspisu nagrade nalazi se na poveznici.


 
30.6.2020.


Hrvatska narodna banka objavila je danas natječaj za dodjelu osam stipendija studentima preddiplomskih i/ili diplomskih studija iz područja ekonomije, matematike, računarstva, tj. informatičkih tehnologija, prava i građevinarstva.

Informacije o stipendijama dostupne su na internetskoj stranici Hrvatske narodne banke na sljedećoj poveznici: https://www.hnb.hr/-/stipendiranje.

Natječaj za stipendije otvoren je do 30. rujna 2020.


 
23.6.2020.


Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci osmu godinu zaredom organizira Ribroo - kamp za brucoše. Kamp je osmišljen kao četverodnevno druženje svih studenata prve godine na Sveučilištu u Rijeci te RSRTC Platak.

Cilj kampa je integracija brucoša u akademsku zajednicu kroz edukativne radionice, sportske i zabavne aktivnosti.


BROŠURA
INFORMACIJE

 
15.6.2020.


Sveučilište u Rijeci raspisuje studentske izbore za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Rijeci u 2020. godini za mandatno razdoblje ak. god. 2020./2021. i 2021./2022.

Odluka o raspisivanju studentskih izbora 2020.
Pravilnik o izborima
Odluka o izbornoj jedinici


 
10.6.2020.


Ministarstvo znanosti i obrazovanja pripremilo je upitnik kojim žele prikupiti mišljenja studenata o prehrambenim navikama i zadovoljstvu prehranom u studentskim restoranima (restoranima subvencionirane studenske prehrane).

Mole se studenti da popune upitnik, najkasnije do do 23. lipnja 2020. godine putem priložene poveznice, a rezultati upitnika bit će podloga za unaprjeđenje subvencionirane prehrane studenata.

Upitnik se nalazi na sljedećoj poveznici: Upitnik


 
2.6.2020.


Pozivamo vas da sudjelujete u istraživanju "Emocionalno funkcioniranje studenata u vrijeme epidemije".

Više informacija
Poveznica - upitnik

 
26.5.2020.


Studentske ankete za evaluaciju nastave za ljetni semestar akademske 2019./2020. godine otvorene su u periodu od 26. svibnja 2020. do 30. lipnja 2020. godine. Mole se studenti da se odazovu ispunjavanju online anonimnih anketa.


 
13.5.2020.


Studentima je omogućena samostalna provjera radova u softveru Turnitin od strane Turinitin administratora Sveučilišta a prema preporuci Tima za softvere za provjeru autentičnosti, Centra za e-učenje, Srce. Softver za provjeru autentičnosti na nacionalnoj razini nabavljen je kako bi se omogućila provjera studentskih radova od strane nastavnika, ali i od strane studenata. Kako bi mogli samostalno provjeriti rad, studenti trebaju u sljedećoj tablici pronaći svoju sastavnicu te zatim pristupiti Turnitinu koristeći onaj svoj elektronički identitet koji je naveden u 2. stupcu, unutar Turnitin-a pronaći predmet imena i identifikatora navedenih u 3. i 4. stupcu, te za pristup predmetu koristiti pristupni ključ navedenu u 5. stupcu. Za sve ostalo korisno je pročitati Upute za korištenje Turnitin-a ili Brze upute za studente


 
12.5.2020.
 

Sveučilište u Rijeci će 18. svibnja 2020. raspisati drugi krug Erasmus natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka te obavljanja stručne prakse u ljetnom semestru ak. god. 2020./2021. u okviru programa Erasmus. Rok za prijavu je (i za studijski boravak i za praksu) 21. rujna 2020.

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta www.uniri.hr pod rubrikom O Sveučilištu, Međunarodna suradnja i Erasmus / Natječaji.


II Natječaj ERASMUS
II Natječaj ERASMUS - STRUČNA PRAKSA
Obavijest o Erasmus natječajima

 
30.4.2020.


Psihološki aspekti studiranja u kriznoj situaciji izazvanoj epidemijom koronavirusa


 
25.4.2020.


Sveučilište u Rijeci isplatilo je danas subvencije studentima slabijeg socioekonomskog statusa, a koji su smješteni u SN Trsat.

Vijest je objavljena na mrežnim stranicama SZSUR, ovdje.


 
17.4.2020.


Psihološki aspekti prilagodbe pandemiji koronavirusa 2020.


 
9.4.2020.


Izvanredni rok za ispite Nastavničkog modula planirani za travanj održat će se u skladu s planom.

Studenti kojima je preostao ispit za 3. rok neka svakako prijave ispit u ISVU, a ako još nisu dobili obavijest o načinu održavanja ispita mogu se javiti predmetnim nastavnicima.


 
27.3.2020.


Dragi studenti i djelatnici Sveučilišta u Rijeci,

Tijekom ovih izvanrednih okolnosti u kojima je funkcioniranje svih nas značajno ometeno trudimo se i dalje biti tu za vas na različite načine:
- za studente i djelatnike Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica provodimo telefonsko savjetovanje u kriznim situacijama, radnim danom od 9 do 14 sati i preko vikenda od 10 do 13 i od 17 do 20 sati. Obratiti nam se možete na broj telefona 099 486 7293
- za studente se petkom od 14 do 16 sati preko Google Hangouts platforme održava online Grupa za pomoć u učenju i polaganju ispita. Za uključivanje u grupu javite se psihologinji Jasni Borbelj Čeko na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s kojom ćete dogovoriti sve detalje
- pripremamo i različite psihoedukativne materijale za studente koji će biti objavljeni na našoj stranici sa savjetima.

Za sve daljnje obavijesti pratite našu službenu internetsku stranicu i Facebook profil SSC-a. Čuvajte se i slijedite upute nadležnih tijela kako bi se što prije vratili uobičajenom načinu funkcioniranja.

 
17.3.2020.
 

Studenti koji se nalaze u inozemstvu i nisu u mogućnosti pristupiti sustavu Merlin neka se jave mailom redmetnom nastavniku radi izvršavanja obveza na studiju.


 
10.3.2020.
 

Otvorene su prijave za natjecanje LUMEN Data science u organizaciji studentske udruge eSTUDENT. LUMEN Data science nasljednik je Mozgala, jedinog studentskog natjecanja u obradi i analizi velike količine podataka. U suradnji s akademskom zajednicom te partner poduzećima, kroz rad na nagradnom zadatku, radionice i konzultacije, studentima se nudi prilika da usvoje nova znanja i vještine u brzo rastućem području podatkovnih znanosti. Za sve koje zanimaju analitičko razmišljanje i povezivanje, izrada prediktivnih modela, te su naoružani računarskim i matematičkim veštinama ovo je izvrstan način da se okušaju u rješavanju stvarnog poslovnog slučaja. Najuspješniji timovi povećat će svoj studentski budžet novčanim nagradama, a svi koji se prijave zasigurno će obogatiti svoj životopis novim iskustvima, poznanstvima i budućim poslovnim kontaktima.Prijave traju do 13. ožujka, a prijaviti se može u timu od dvije do četiri osobe, kao i individualno. U slučaju individualne prijave, organizacijski tim pokušat će natjecatelju pronaći tim u sklopu kojeg može sudjelovati.

Sve dodatne informacije, dokumentaciju u kojoj se prezentira ovogodišnji zadatak, kao i formu za prijavu moguće je pronaći na linku https://www.estudent.hr/projekti/lumen-data-science.

Sve informacije o natjecanju, nagradni zadatak i pravila bodovanja možete pronaći na našoj web stranici (koja je linkana gore u tekstu objave). Prisutni smo i na društvenim mrežama, posebno na Facebooku. Također, prijave će biti produžene do nedjelje 15. ožujka.


 
2.3.2020.
 

Na mrežnoj stranici Sveučilišta u Rijeci objavljena je obavijest na temu zaštite od koronavirusa: Preporuke postupanja u odgojno-obrazovnim ustanovama.
 

 
27.2.2020.
 

Obavještavamo studente da se traže volonteri za rad na 8th European Congress of Mathematics u Portorožu. Više informacija u letku u prilogu. 

LETAK

 


 

17.2.2020.


Obavještavamo vas da je na mrežnim stranicama sveučilišta objavljena Privremena rang-lista kandidata koji ostvaruju pravo na stipendiju za izvrsnost u 2019./2020. ak. godini.
 

12.2.2020.
 

Objavljujemo informaciju o održavanju pojedinih aktivnosti za studente u sklopu Rijeke psihologije i program aktivnosti. 


Rijeka psihologije 2020 - najava SSC aktivnosti
Rijeka psihologije 2020 - program


 
11.2.2020.
 

Prijavite se na međunarodnu konferenciju - LEAP Summit! LEAP Summit je međunarodna multidisciplinarna konferencija koja se održava u Zagrebu od 26. – 27.03.2020. U 2020. godini LEAP će okupiti više od 3,000 sudionika iz više od 40 zemalja svijeta. Fokus konferencije je na multidisciplinarne teme povezane s poduzetništvom, Europskom unijom, inovacijama, digitalnim tehnologijama, modernim trendovima i inspiracijom. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno za sve sudionike.

Prijave su otvorene do 15.03. na: https://leapsummit.com/apply-now/

POZIV


 
7.2.2020.
 

Obavještavamo o mogućnosti sudjelovanja studenata i zaposlenika Sveučilišta na ovogodišnjoj humanitarnoj utrci Wings For Life World Run 2020 u Zadru 3. svibnja 2020. Više informacija na: 


- mrežnim stranicama SZSUR
- Facebook SZSUR
- Facebook event


 
5.2.2020.
 

Obavještavamo o besplatnom neograničenom prijevozu studenata vlakom s prebivalištem u Primorsko-goranskoj županiji do mjesta studija. Više informacija pročitajte na: 


- mrežnim stranicama SZSUR
- Facebook SZSUR


 
29.1.2020.


U privitku objavljujemo poziv i više informacija za studente-volontere koji bi se uključili u organizaciju 9. Rijeke psihologije.


Rijeka psihologije 2020. - poziv volonterima
PLAKAT


 
24.1.2020.


Obavještavamo da je pod pokroviteljstvom Googlea, u organizaciji Jutarnjeg lista i u suradnji s europarlamentarcem Valterom Flegom koji je izvjestitelj europskog programa Digitalna Europa pokrenut nagradni natječaj “Student DIGI Award 2020”, kojim se biraju najbolji hrvatski mladi inovatori.

Prijaviti se mogu svi studenti i učenici srednjih škola, kao i timovi studenata i učenika koji razvijaju svoje inovativno rješenje. Najbolji projekt i tim osvaja novčanu nagradu iz fonda od 50.000 kuna. Osim toga, najbolji finalisti mogu ostvariti i pravo na mentorsku podršku Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) za daljnji razvoj svoje inovacije.

Na nagradni natječaj 'Student DIGI Award 2020' mogu se prijaviti sva inovativna rješenja, aplikacija, softver, hardver, proizvod. Glavno preporučeno područje su digitalne transformacije, robotika, „smart city“ i „smart villages“ rješenja, primjene strojnog učenja i umjetne inteligencije, a ostala preporučena područja su zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost, hrana i bio-ekonomija, moderno obrazovanje, turizam te edukacija.

Sve informacije i prijavni obrazac mogu se pronaći na sljedećim linkovima: 

https://www.jutarnji.hr/Promo/pravila-nagradnog-natjecaja-pod-nazivom-2020-student-digi-award/9864151/,

https://obrasci.jutarnji.hr/student-digi-award-2020/.


 
23.1.2020.
 

Obavještavamo o održavanju prezentacije EPK 2020. za studente Odjela za matematiku dana 27. siječnja 2020. (ponedjeljak) u 13:00 sati u predavaonici O-S31.

 
22.1.2020.
 

Obavještavaju se studenti kako su, radi zaštite identiteta, Studentsku službu odjela dužni kontaktirati isključivo putem službene e-mail adrese (AAI@ identitet) koju su dobili na upisu, te da se elektroničke poruke s drugih e-mail adresa neće uzimati u obzir.


 
20.1.2020.
 

U prilogu objavljujemo obavijest o Erasmus natječajima za 2020./2021. godinu. U zgradi Sveučilišnih odjela (predvorje), 25.2. od 12:00 sati bit će postavljen info štand o Erasmus natječajima.

Obavijest o Erasmus natječajima za 2020./2021. godinu
 

 
20.1.2020.
 

Studentske ankete za evaluaciju nastave za zimski semestar akademske 2019./2020. godine otvorene su u periodu od 20. siječnja 2020. do 28. veljače 2020. godine. Mole se studenti da se odazovu ispunjavanju online anonimnih anketa.

 
20.1.2020.
 

Obavještavamo vas da je na mrežnim stranicama Sveučilišta objavljen Natječaj za dodjelu stipendija iz programa „Solidarnost“ Fonda „Aleksandar Abramov“.

Poveznica

 
15.1.2020.


Otvoren je natječaj Studentskog kulturnog centra za financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2020. godini. 

Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci ili studentske udruge upisane u Registar studentskih udruga i drugih organizacija na Sveučilištu u Rijeci. Prijave se od ove godine ispunjavaju ON-LINE, a detaljnije su informacije dostupne na mrežnoj stranici SKC-a

Rok za prijavu projekata je 5. veljače 2020. godine!


 
22.12.2019.


Traže se volonteri na 8. europskom kongresu matematike. Više informacija na sljedećim poveznicama: 

Poveznica - 8ecm

Plakat - Volunteers

Poziv
 
20.12.2019.


Objavljujemo rezultate dopunskih studentskih izbora 2019. 

Odluka
Tablica

 
13.12.2019.
 

Na mrežnoj stranici SZSUR te Facebook SZSUR objavljena je Konačna lista kandidata dopunskih studentskih izbora 2019.

 
10.12.2019.
 

Objavljujemo poziv za istraživanje obrazovnih iskustava ranjivih i podzastupljenih skupina - unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja.


POZIV

 
10.12.2019.
 

Građevinski fakultet sudjeluje, zajedno s jedanaest drugih europskih sveučilišta, u provedbi Horizon 2020 MSCA ITN mreže projekata pod nazivom Joint Training on Numerical Modelling of Highly Flexible Structures for Industrial Applications – THREAD, u sklopu kojih će se istraživati na koji se način mogu složeni mehanički sistemi sastavljeni od vitkih elemenata bolje računarski modelirati i simulirati.

Na web stranici projekta https://thread-etn.eu/ oglašen je natječaj za četrnaest doktoranada - istraživača u ranoj fazi razvoja karijere (early-stage researcher) za rad na institucijama u Belgiji, Njemačkoj, Francuskoj, Hrvatskoj, Norveškoj, Austriji, Sloveniji i Španjolskoj na razdoblje od 36 mjeseci. Rok za prijavu na natječaj je 15.1.2020.


 
4.12.2019.
 

U prilogu je obavijest o sistematskom pregledu studenata 9. prosinca 2019. 


OBAVIJEST O SISTEMATSKOM PREGLEDU


 
19.11.2019.


Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija raspisala je danas 19. studenog 2019. godine dopunske studentske izbore temeljem Odluke Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i odluka Senata.

Dopunski studentski izbori bit će održani 19. prosinca 2019. godine od 08:00 do 20:00 sati na biračkim mjestima na sastavnicama Sveučilišta u Rijeci, a održavaju se izbori za članove i zamjenike studentskih predstavnika u studentskim zborovima sastavnica i Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci.

Više informacija možete pronaći na stranicama SZSUR.  


 
13.11.2019.


Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu novčane nagrade u iznosu od 1.000,00 kuna najuspješnijem studentu/ici s invaliditetom u akademskoj godini 2018./2019. 

Cilj nagrade je poticanje izvrsnosti i boljih postignuća redovitih studenata s invaliditetom i drugim teškoćama.

Krajnji rok za podnošenje prijava na natječaj je srijeda, 20. studenog 2019. godine, a rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta i Ureda 3. prosinca 2019., kada će se održati i svečana dodjela nagrade povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. 

U privitku možete pronaći svu natječajnu dokumentaciju.

Natječaj
Obrazac


 
12.11.2019.
 

Na temelju članka 14. stavka 4. Zakona o obavljanju studentskih poslova (Narodne novine 96/18), Studentski centar Rijeka u suradnji s Povjerenstvom za raspodjelu naknade za posredovanje pri obavljanju studentskih poslova objavio je Javni poziv za prijavu projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti koje su isključivo namijenjene studentima (dalje u tekstu: Poziv).

Sve informacije o Pozivu možete pronaći na web stranici Studentskog centra Rijeka: http://www.scri.uniri.hr/obavijesti.html.

Mole se studenti i studentske organizacije da sve upite vezane uz Poziv upute na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 
8.11.2019.
 

Zaklada Sveučilišta u provedbi studentskog natjecanja Realizator otvorila je prijave za sudjelovanje u Learn & Mingle modulu. Više pročitajte u prilogu. 

Learn & Mingle Modul

 
31.10.2019.
 

Obavještavamo o otvorenju ovogodišnje edicije case study natjecanja Realizator 2019. pod organizacijom Zaklade Sveučilišta u Rijeci i Step Ri znanstveno tehnologijskog parka.
 

Više pročitajte ovdje

 
29.10.2019.
 

Podsjećamo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je dva javna natječaja za dodjelu državnih stipendija redovitim studentima za akademsku godinu 2019./2020. Rok za prijavu je 4. studenog 2019. godine u 12 sati.    

Natječaj za dodjelu 10 000 državnih stipendija za akademsku godinu 2019./2020. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.") redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj objavljen je 14. listopada 2019. godine i dostupan je na poveznici https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/3146

Za prijavu je potrebno ispuniti elektronički obrazac na poveznici https://drzavnestipendije.mzo.hr

Studenti pristupaju obrascu AAI@EduHr korisničkim računom („Prijava“ u gornjem desnom kutu).

Javni natječaj za dodjelu 400 državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2019./2020. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj objavljen je 14. listopada 2019. godine i dostupan je na poveznici https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/3147.

Za prijavu je potrebno ispuniti elektronički obrazac na poveznici https://posebne.stipendije.eu/. Studenti obrazac autoriziraju na kraju prijave AAI@EduHr korisničkim računom.


 
28.10.2019.
 

Besplatno i dobrovoljno cijepljenje protiv HPV infekcije omogućeno je do kraja 2019. godine za sve osobe od 8. razreda osnovne škole do 25. godine starosti (ovisno o raspoloživosti cjepiva). 

Osim ove novosti, tijekom cijele školske godine mogu se cijepiti učenice i učenici 8. razreda osnovne škole.
Učenice i učenike te redovite studente i studentice cijepi nadležni školski liječnik kojemu se možete obratiti za dodatne informacije i dogovor o cijepljenju. Ostali zainteresirani mogu se informirati i cijepiti u epidemiološkim ambulantama zavoda za javno zdravstvo. 

Cijepljenje protiv HPV infekcije učenika i učenica preporučujemo radi smanjenja rizika od HPV infekcija i šetnih posljedica HPV infekcije, prvenstveno određenih karcinoma. 
Cijepi se devetvalentnim cjepivom koje štiti od premalignih promjena i raka vrata maternice, stidnice, rodnice i čmara (anusa), te spolnih bradavica prouzročenih određenim tipovima HPV-a.

Više informacija možete potražiti na www.hzjz.hr.

Za organizaciju cijepljenja za studente vašeg fakulteta zadužen je nadležni tim školske i sveučilišne medicine, kojeg čine Sandro Kresina, dr.med. i Sonja Golubičić, back.med.techn.. Molimo da se preko vaših predstavnika godine ili studija organizirate te nam do 15.11.2019. javite popise zainteresiranih studenata, kako bismo naručili cjepivo. Potom ćemo istim komunikacijskim kanalom poslati obavijest o terminu procjepljivanja prvom dozom cjepiva.


 
24.10.2019.
 

Objavljujemo Odluku senata o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu studentskih kredita za akademsku godinu 2019./2020. te tekst Natječaja za dodjelu studentskih kredita za akademsku godinu 2019./2020. 

 
23.10.2019.
 

Grad Rijeka objavio je natječaje za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima, zatim studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području grada Rijeke te natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima prema socijalnim kriterijima u školskoj/akademskoj godini 2019./2020.

Više informacija na poveznici.

 
23.10.2019.
 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u svrhu provedbe dodjele državnih STEM stipendija u akademskoj godini 2019./2020. svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti na adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr uputilo je obavijest s uputama za provjeru podataka.
 

Studenti ispravnost svojih podataka o broju ECTS-a i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature, provjeravaju na poveznici. U navedenu aplikaciju studenti se prijavljuju putem vlastitog Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. elektroničkog identiteta. Svim studentima bit će ujedno dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će nakon objave rang-lista moći utvrditi svoju mjesto na rang-listi.
 
Ako studenti primijete da njihovi podaci u aplikaciji nisu ispravni vezano uz broj ECTS-a i prosjek ocjena, u svrhu ispravka podataka potrebno se je žurno obratiti visokom učilištu.
 
Ako nisu ispravno navedeni podaci o rezultatima državne mature, potrebno se je obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
 
Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti koordinatoru za STEM stipendije na visokom učilištu ili Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Podatke je moguće ispraviti zaključno do 28. listopada 2019. godine do 12h. Ako do navedenog vremena podaci ne budu ispravljeni, u obzir će se uzeti podaci koji su navedeni u aplikaciji te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.
 
Ako student na svoju adresu elektroničke pošte unutar sustava AAI@EduHr iz nekog razloga ne zaprimi predmetnu obavijest, napominjemo kako ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-maila, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici.


 
22.10.2019.

 

Povodom nadolazećeg Dana darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, koji se obilježava 25. listopada, Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije ove je godine predstavilo promotivni materijal nastao u suradnji s Veleučilištem u Rijeci. Promotivni materijal možete pogledati na YouTube kanalu studenta koji je autor videa (https://www.youtube.com/watch?v=Lmm2yVD3DLI), a može se skinuti i sa službene Facebook stranice Društva Crvenog križa PGŽ-a (https://www.facebook.com/dckPGZ/)

Obilježavanje Dana darivatelja krvi


 


 

17.10.2019.
 

Otvorenje STIFF festivala zakazano je za 20 sati ovaj četvrtak u Art-kinu Croatia, a nakon projekcija uslijedit će program razgovora Hot topics u kojima će doc. dr. sc. Nebojša Zelić, producentica Jelena Pranić, Antigoni Papantoni, selektorica Diversions festivala i Bruno Lovrenčić, snimatelj i animator, zajedno s publikom raspravljati o filmovima dotičući se tema poput nacionalizma, nasilja i migracija. 

Festival traje od 17. do 20. listopada u Art-kinu i kroz ta četiri dana moguće je pogledati 45 filmova. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

U privitku prilažemo pozivnicu, a službeni program potražite na poveznici.


POZIVNICA

 
16.10.2019.
 

U utorak, 29.10. od 12 do 14 sati, Erasmus ured imat će informativni štand u prizemlju, na glavnom ulazu u zgradu Odjela. Tamo studenti mogu saznati sve što ih zanima o mogućnostima Erasmus mobilnosti.

 
11.10.2019.
 

Obavještavamo da je Zaklada Sveučilišta u Rijeci otvorila prijave za četvrtu ediciju sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2019.

Realizator je studentsko natjecanje koje na inovativan način pridonosi suradnji akademske i poslovne zajednice. Radeći na stvarnim slučajevima studenti dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu i razviti konkretna znanja i vještine potrebne na tržištu rada.

Ovogodišnji partneri su: Arriva Hrvatska, Dogma nekretnine, Grad Kastav, Jadran galenski laboratorij , MEP i Njivice Hoteli sa slučajevima iz područja ljudskih resursa, intelektualnog vlasništva, društvene odgovornosti, marketinga, inovacija i sl.

Više informacija nalazi se u prilogu.


 


 

4.10.2019.
 

Obavještavaju se studenti da će nastava iz kolegija Osnove jezične kulture početi u petak, 8. studenog 2019. godine. Dogovor o nadoknadi održat će se na prvom nastavnom satu.

 
2.10.2019.
 

Objavljujemo informaciju o održavanju edukacijskog programa 6. Međunarodnog studentskog filmskog festivala - STIFF. U prilogu se nalazi kratki opis radionica, kao i vizual.

Opis radionica
Vizual

 
23.9.2019.
 

Sveučilište u Rijeci i ove godine organizira manifestaciju Noć istraživača koja će se održati 27. rujna 2019. u Tower Centru Rijeka. Osim u Rijeci, Noć istraživača se na isti dan održava u još trima hrvatskim gradovima, Zagrebu, Splitu i Osijeku, te u tristotinjak gradova u 35 europskih zemalja.

Manifestacija je dio šireg projekta "Techno-Past Techno-Future: European Researchers' Night" sufinanciranog sredstvima programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020.

Cilj Noći istraživača je na zabavan i jednostavan način podići svijest javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo te srušiti predrasude koje često postoje prema znanstvenoistraživačkoj zajednici.

Riječki dio programa priprema Sveučilište u Rijeci sa svojim sastavnicama Pravnim, Pomorskim, Medicinskim, Tehničkim i Građevinskim fakultetom, odjelima za biotehnologiju, fiziku i matematiku te Centrom za mikro- i nanoznanosti i tehnologije. U pripremi je bogat program koji će se sastojati od različitih pokusa, demonstracija, simulacija, radionica te mnogih drugih popratnih sadržaja.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u petak, 27. rujna od 17 do 22 sata u Tower Centru Rijeka.

LETAK

 
17.9.2019.


Nastava na kolegiju Engleski kao svjetski jezik 1 na Preddiplomskom studiju (1. godina) započinje 3.10.2019. (četvrtak). 

Nastava na kolegiju Matematička analiza 1 na Preddiplomskom studiju (1. godina) započinje 1.10.2019. (utorak).

Nastava na kolegiju Matematička analiza 3 na Preddiplomskom studiju (2. godina) dana 1.10.2019. (utorak) iznimno će se održati u učionici u O-S31.

 
17.9.2019.
 

Objavljujemo raspored održavanja pripremnog seminara u akad.god. 2019./2020. koji će se održavati od 24. do 27. rujna 2019. godine.  

RASPORED

 
11.9.2019.

Prosljeđujemo konzultacijski upitnik Dijaloga Europske unije s mladima. Upitnik je dostupan na http://eupita.eu/ukljuci-se/reci-nam-sto-mislis-ispuni-upitnik/. Više informacija u privitku. 


Dijalog Europske unije s mladima

 
11.9.2019.


Ureda za studente s invaliditetom pri Sveučilišitu u Rijeci raspisao je Poziv za odabir studenta-asistenta za potporu studentima s invaliditetom na Sveučilišta u Rijeci tijekom ak. god. 2019./2020.

VRŠNJAČKA POTPORA - POZIV


 


 

5.9.2019.
 

Podsjećamo da je u tijeku provedba istraživanja EUROSTUDENT VII u kojem studenti imaju priliku iznijeti svoja stajališta o kvaliteti studentskog života. Istraživanje se provodi do kraja rujna 2019. godine.

DOPIS
POZIV


 


 

5.9.2019.

 

Prosljeđujemo obavijest SSC-a o početku Tečaja za prevladavanje straha od javnog nastupa.

OBAVIJEST
SLIKA


 
19.8.2019.


Hrvatska narodna banka objavila je natječaj za dodjelu osam stipendija studentima preddiplomskih i/ili diplomskih studija iz polja informatike, matematike i ekonomije.

Informacije o stipendijama dostupne su na internetskoj stranici Hrvatske narodne banke na sljedećoj poveznici: https://www.hnb.hr/-/stipendiranje.

Natječaj za stipendije otvoren je do 30. rujna 2019.


 


 

1.7.2019.
 

U Rijeci će se 10. srpnja 2019. s početkom u 10.00 sati održati 3. konferencija Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta u Rijeci, pod nazivom "Javno i društveno odgovorna znanost". Na konferenciji će sudjelovati članovi Međunarodnog znanstvenog savjeta (MZS) Sveučilišta u Rijeci.

Više pročitajte ovdje.


 
14.6.2019.


Obavještavamo da je dana 14. lipnja 2019. HANFA objavila natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2019/2020. studentima ekonomije, prava, matematike i informatičkih tehnologija.

Prijave će se zaprimati do 30. lipnja 2019. godine.


NATJEČAJ

 


 

14.6.2019.


Postignut je sporazum između Studentskog centra i studenata predvođenih Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci vezano za ispunjenje zahtjeva studenata po pitanju poboljšanja studentskog standarda.

Sporazum je potpisan u duhu dobre suradnje, a s ciljem osiguranja ispunjenja radnji, odnosno zahtjeva od strane Studentskog centra po pitanju unapređenja i osiguranja kvalitete studentskog standarda, kao ustanove koja je osnovana radi zadovoljavanja potreba studentskog standarda, što podrazumijeva organiziranje studentskog smještaja, prehrane, privremenog i povremenog zapošljavanja te kulturne, sportske i zabavne aktivnosti studenata sukladno članku 2 Statuta Studentskog centra, a koje su usuglašene u pregovorima između studenata, SZSUR i Studentskog centra.

Kao što je bilo i najavljeno, u slučaju potpisivanja Sporazuma i prihvaćanja studentskih zahtjeva prosvjeda neće biti!

Cijelu obavijest možete preuzeti na mrežnim stranicama SZSUR, ovdje.


 
14.6.2019.


Obavještavamo da je Hrvatska agencija za nadzor financijskih uslug (HANFA)a objavila natječaj za primanje studenata na stručnu praksu.

Planirano je trajanje stručne prakse od dva do četiri tjedna, u periodu od srpnja do rujna 2019. godine.

Duljina trajanja studentske stručne prakse ovisiti će o broju i mogućnostima prijavljenih studenata, kao i o potrebama poslovnih sektora, odnosno ureda koji primaju studente na praksu.

Prijave će se zaprimati do 27. lipnja 2019. godine.

NATJEČAJ

 


 

12.6.2019.

 

Tribina "Mladi i radikalnost - tko donosi društvene promjene?" ima za cilj potaknuti javnu raspravu o radikalnosti mladih u hrvatskom društvu.  Što je radikalno danas? Tko je prosječna mlada osoba? Na koji način mladi djeluju u društvu? Tko uopće definira "radikalno"?

Na ova i slična pitanja odgovorit će istraživači Kosta Bovan, Milica Vučković i Marko Kovačić koji su proveli istraživanje upravo na temu radikalnosti mladih. Osim njih,  aktivistkinja Iva Davorija ponudit će svoje viđenje aktivizma mladih u Rijeci koje je stekla kroz rad s mladima, ali i organizaciju javnih događanja u Rijeci.

Ukoliko vas zanima ova tema, vidimo se 13.06. u 17h u Palachu gdje nas očekuje provokativna rasprava o mladima u Hrvatskoj te odgovor na pitanje jesu li mladi Riječani uistinu tako avangardni kako se često predstavlja.

Organizatorice: SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava i Udruga PaRiter uz podršku Građanke i građani Rijeke.

 

29.5.2019.


Hrvatska narodna banka objavila je natječaj za obavljanje studentske stručne prakse za studente ekonomije, matematike, informatike, prava i psihologije.

Informacije o studentskoj praksi dostupne su na internetskoj stranici Hrvatske narodne banke na poveznici


 
28.5.2019.
 

Studentske ankete za evaluaciju nastave za ljetni semestar akademske 2018./2019. godine otvorene su u periodu od 01. lipnja 2019. do 30. lipnja 2019. Mole se studenti da se odazovu ispunjavanju online anonimnih anketa.

 
28.5.2019.
 

U suradnji Sveučilišta u Rijeci, Studentskog centra Rijeka i Poliklinike Terme Selce kao jednu od pogodnosti za djelatnike i studente Sveučilišta u Rijeci u petak 31. svibnja 2019. godine od 11:00 do 14:00 sati u prostoru Akvarija (prizemlje) na Sveučilišnom kampusu organiziran je Preventivni pregled madeža.  U privitku dostavljamo i službeni letak s detaljima.

LETAK


 
24.5.2019.
 

Obavještavamo  da je Grad Rijeka - Odjel gradske uprave za sport i tehničku kulturu objavio Javni poziv za prijavu kandidata za sudjelovanje u radu Prometnih jedinica mladeži Grada Rijeke – studenata te sukladno navedenom objavljujemo poveznicu objave Javnog poziva na koji se mogu javiti svi zainteresirani studenti fakulteta. 


Javni poziv za prijavu kandidata za sudjelovanje u radu Prometnih jedinica mladeži Grada Rijeke – studenata

Postanite pripadnik Prometne jedinice mladeži


 
14.5.2019.


Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra drugu godinu zaredom provodi istraživanje namijenjeno praćenju razvoja karijere studenata Sveučilišta u Rijeci. Ovo istraživanje Ured će provoditi svake godine, a ciljna su skupina svi studenti završnih godina preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija. Sudjelovanje je dobrovoljno, a ispunjavanje upitnika koji je dostupan na mrežnoj stranici traje tek nekoliko minuta!

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem trudu i izdvojenom vremenu!

Za sva dodatna pitanja možete se javiti Nikoleti Zubić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; 051 584 757; 091 172 18 18) u Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra.


 
26.4.2019.
 

Obavještavamo Vas da se nastava iz Seminara 3, u utorak 30. 04. 2019. (prema rasporedu od 12:00-14:00 sati), neće održati. 

Prof. dr. sc. Majda Trobok neće održati nastavu zbog smrtnog slučaja u obitelji.


 
26.4.2019.
 

Ured Rektorice dostavio je Pozivnice i Program događanja na temu "Budućnost u Hrvatskoj", planiranog za 29. travnja 2019. uz molbu da informacije proslijedimo i studentima svoje institucije uz poziv na sva tri događanja, od kojih je interaktivna tribina (zadnja u nizu toga dana) baš ciljano namijenjena studentima jer govori o uvjetima prijave na natječaj studentskih projekata.

Pozivnica - Okrugli stol
Program - Budućnost u Hrvatskoj
Pozivnica - Interaktivna tribina


 
26.4.2019.
 

Želimo informirati sve djelatnike i studente Sveučilišta u Rijeci da je na portalu UNIRI nakon tribine "Glasaj za Europu / Glasaj za znanost" otvoreno javno savjetovanje na temu utjecaja europskih (obrazovnih) politika na hrvatske obrazovne prilike te uloge koje u sinergijskom kreiranju mogu imati zastupnici RH u EU parlamentu s ciljem stvaranja boljih uvjeta obrazovanja i jačanja konkurentnosti naših, riječkih sastavnica na obrazovnoj karti Europe. Javno savjetovanje, putem kojeg zainteresirani mogu slati prijedloge, komentare, primjedbe i ideje, uslijedilo je kao svojevrstan nastavak ove tribine. Bit će otvoreno do okončanja izbora za Parlament EU - 26. svibnja. Nakon zaključenja savjetovanja i izbora, pristigle ideje i prijedloge sažet će se u pročišćeni tekst koji će rezultirati dokumentom, kolokvijalno zvanog Riječka deklaracija "UNIRIDE". Deklaracija će potom biti poslana svakome od novoizabranih zastupnika RH u Parlament EU po konstituirajućoj sjednici novog saziva. Cilj je jasno poručiti što studenti i akademska zajednica očekuju od političara kada je u pitanju poboljšanje učenja i studiranja u Hrvatskoj, ukratko - u sferi visokog obrazovanja. To je svojevrstan statement proizašao iz aktivnosti u radu Tribine i javnog savjetovanja. 

Ovim putem podsjećamo sve zainteresirane, djelatnike i studente, da je javno savjetovanje otvoreno i da ih pozivamo na uključivanje. Intenzivnijim akcijama nastojimo motivirali na angažman i participaciju što širi krug ciljane javnosti s ciljem zajedničkog kreiranja riječke deklaracije.

Podsjećamo, Sveučilište u Rijeci organiziralo je 8. travnja o. g. u prostoru Gradske vijećnice Grada Rijeke tribinu "Glasaj za Europu / Glasaj za znanost" u povodu skorašnjih izbora za zastupnike RH u Parlament EU koji predstoje 26. svibnja 2019. 

Potaknuto i preporukama Europske asocijacije sveučilišta (European Universities Association, EUA) koja je nedavno predložila svojim članicama da se sukladno svojim preferencijama, mogućnostima i kapacitetima uključe u promoviranje europskih izbora i osmisle aktivnosti koje za cilj imaju educiranje o značaju tijela Parlamenta EU, utjecaja koji imaju zastupnici na realan život društva zemlje članice EU, a sve kako bi putem informiranja potakli primarno mlade ljude na izlazak na izbore za EU parlament, Sveučilište u Rijeci na inicijativu rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržija tako se bilo odlučilo za organizaciju tribine posvećene europskim obrazovnim politikama. 

Na tribini su sudjelovala eminentna imena iz javne sfere zemlje, koji su u ulozi panelista doprinijeli otvaranju prostora diskusiji i problematizira pitanje važnosti europskih izbora, uloge naših zastupnika u tijelu vlasti EU, potakne javnost na razmišljanje o utjecajima europskih politika na svakodnevnicu i koliko je pritom bitan izlazak birača na birališta. Govorili su dr. sc. Boris Jokić, Institut za društvena istraživanja, zatim dekan FPZ-a g. Zoran Kurelić, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković g. David Smith, kolumnistica Novog lista gđa. Sanja Modrić, a pored rektorice, kao uvodničarke, sudjelovali su i aktualni zastupnik u EU parlamentu g. Tonino Picula, te kandidat za zastupnika u EU parlamentu iz redova HDZ-a g. Tomislav Sokol. Moderatorica tribine bila je urednica i voditeljica N1 televizije gđa. Nataša Božić Šarić. 

Napominjemo još i da će u ovomjesečnom broju Vox Academiae (prilog Novog lista) koji izlazi danas (u srijedu, 24. travnja) izaći i opsežan tekst o održanoj tribini u kojem panelisti, sažeto u tekstualnom obliku, i ovim putem artikuliraju svoje poruke komunicirane javnostima na samoj tribini. 

Molimo vas da se uključite u javno savjetovanje, dostupno preko UniRi portala. 


 
23.4.2019.
 

S velikim zadovoljstvom pozivamo vas na 1. Nacionalni kongres studentskog predstavništva (STUP), koji organiziraju predstavnici studenata na Sveučilištu u Rijeci.

Ove godine teme su:
1. Osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju (studentske ankete, ocjenjivanje...)
2. Studentski zakoni i propisi (novi Zakon o obavljanju studentskih poslova...)
3. Primjeri dobre prakse iz područja studentskog predstavništva (studentski zborovi Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije)

Teme su namijenjene svim studentima našega Sveučilišta, a obavezno je sudjelovanje svih predstavnika studenata sa sastavnica, te se mogu prijaviti i svi studenti potpuno besplatno na <https://stup.sz.uniri.hr/> poveznici.

Svim sudionicima osigurani su doručak i ručak za vrijeme trajanja kongresa (petak 26. travanj 9:00 sati-19:00 i subota 09:00-16:00 sati), a svi polaznici dobiti će certifikat o sudjelovanju s popisom stečenih znanja. Cilj je studente aktivirati u području njihovih prava, osnovnih spoznaja o studiju i studentskom predstavništvu. 

Želimo saznati što možemo učiniti za studente na našem Sveučilištu, pokazati im kako izgraditi uspješnu studentsku organizaciju i potaknuti promjene na lokalnoj i nacionalnoj razini!

Sponzor kongresa je ERSTE banka, a gosti su nam predsjednik Europske Studentske Unije te članovi izvršnog odbora, studentski predstavnici sa Sveučilišta u Ljubljani, iz Studentskog Parlamenta Univerziteta Crne Gore te
Unija studenata Filozofskog fakulteta Banja Luke.

Također, gosti su i pomoćnica ministrice izv. prof. dr. sc. Ivana Franić, članovi Agencije za znanost i visoko obrazovanje, rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić- Samaržija, Mike Lewis zaposlenik studentske unije Velike Britanije te Ewe Lewis iz Student Partnerships for Quality Scotland.


 
23.4.2019.

 

Pridružite nam se u akciji čišćenja okoliša na području Kampusa Sveučilišta u Rijeci na Trsatu. Akciju je kao jednu od svojih prvih aktivnosti organizira Radna grupa za promociju održivog razvoja u cilju prevencije okoliša od onečišćenja Sveučilišta u Rijeci, koja obavještava i poziva sve zainteresirane osobe da volonterski sudjeluju u akciji proljetnog čišćenja pod nazivom "Čisti Kampus za čistu Rijeku".

Cilj aktivnosti je poticati i podržavati akcije čišćenja okoliša te podizati svijest građana o važnosti odgovornog odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša. Radna grupa će omogućiti sudionicima zaštitne rukavice i vreće za sakupljanje otpada. Mole se sudionici da obrate pažnju na oštre predmete, kukce i druge moguće opasnosti te da se ne izlažu takvim opasnostima.

Okupljanje će biti ispred Paviljona IV Studentskog naselja Trsat u 13 sati. Planirano trajanje akcije je do 15 sati.


 
17.4.2019.
 

Obavještavamo o otvorenoj prijavi na ciklus radionica Stay Calm &... koje će se održavati utorkom od 30. travnja do 4. lipnja. U prilogu je obavijest u kojoj je kratak opis programa te poveznica za upis. 

Novi ciklus radionica Stay Calm &...

 
17.4.2019.
 

Obzirom na dobre vremenske uvjete u narednom razdoblju obavještavamo vas da danas 17.04.2019. započinju radovi sanacije krovišta mosta na trećem katu zgrade SO. Sanacija obuhvaća uklanjanje postojeće krovne obloge i ugradnje nove te iz sigurnosnih razloga neće biti moguć prolaz na trećem katu između visokog dijela zgrade i niskog za vrijeme trajanja radova. Predviđeno vrijeme trajanja radova je tri do četri dana.

 
5.4.2019.


Objavljujemo informaciju o održavanju radionice Brailleovog pisma 16. travnja s početkom u 15.00  sati u Akvariju (Kampus, ispod restorana).
Radionica je namijenjena svima koji žele iz prve ruke čuti i vidjeti kako se piše i čita brajica. Radionica traje 1 sat i nije potrebno nikakvo posebno predznanje.
Kako je broj sudionika ograničen, zainteresirane molimo da se prijave najkasnije do 14. travnja u 23:59 sati ispunjavanjem obrasca za prijavu.


 
4.4.2019. 

Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra organizira besplatnu radionicu za studente riječkog Sveučilišta na temu pismenog predstavljanja poslodavcima.

Ukoliko želite naučiti o osnovnim elementima životopisa i motivacijskog pisma te izbjeći najčešće pogreške prilikom prijave na natječaje za posao/stipendije/studentske razmjene ovo je radionica za Vas! 

Radionica će se održati 10. travnja 2019. godine od 13:00 do 15:00 sati u zgradi Građevinskog fakulteta (prostorija G-109, 1.kat) na Kampusu. Broj sudionika je ograničen, a za sudjelovanje se možete prijaviti do 09. travnja 2019. putem obrasca.

Za informacije nazovite 051/584-757 ili pošaljite mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


 
3.4.2019.
 

Pozivamo Vas na Impulse glazbeni festival kojeg Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s udrugom Diston, organizira već šestu godinu za redom.  

POZVINICA
PROGRAM

 
2.4.2019.
 

Na preporuku European Universities Association, Sveučilište u Rijeci u suradnji s udrugama Universitas i Zlatni rez, organizira u sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti akademsku tribinu koja je posvećena europskim obrazovnim politikama te njihovu utjecaju na hrvatske akademske prilike s ciljem senzibiliziranja studenata, mladih i šire javnosti o važnosti izbora zastupnika u Parlament EU. U privitku dostavljamo POZIVNICU.

 
29.3.2019.
 

U subotu, 30.3.2019. ESN RIjeka organizira u suradnji s ESN Hrvatska ESN Youth Academy tj. akademiju prilikom koje će naši volonteri skupa s vanjskim suradnicima (Erste bank) održati radionice različite tematike namjenjene mladima u lokalnoj zajednici i razvoju njihovih "mekih vještina". Mreža na ovaj način ima priliku prenjeti na mlade znanja i vještine koje smo stekli volontiranjem i neformalnim obrazovanjem poput pisanja projekta i marketing strategije a naši suradnici imaju priliku obrazovati mlade ljude u području osnova financijskog poslovanja. 

Pozivamo Vas da ispunite sljedeći LINK i pridružite nam se u subotu, službeni program počinje od 10 sati (trajanje je do 15 sati) a očekuje vas i networking i neformalno druženje. Participacija je potpuno besplatna i sve što trebate je prijaviti se na gore navedeni link.

Raspored radionica:

10.00-10.15 - Registracija sudionika
10.15-10.30 - #OvajPutGlasam
10.30-11.00 - Financije za svakoga
11.00-11.30 - Kako napraviti video
11.30-12.30 - Kako napisati projekt?
12.30-13.00 - Pauza + networking
13.00-14.00 - Kako napraviti SMART marketing strategiju?
14.00-14.30 - Kako napisati CV i motivacijsko pismo?
14.30-15.00 - Mobilnost
15.00-15.15 - Zatvaranje ESN Youth Academy


 
19.3.2019.


Obavještavamo o pokretanju Grupe za socijalnu fobiju. Više informacija pročitajte u prilogu. 

POKRETANJE GRUPE ZA SOCIJALNU FOBIJU

 
6.3.2019.
 

Objavljujemo poziv na radionicu Sveučilišnog savjetovališnog centra u sklopu manifestacije Tjedan mozga.

RADIONICA O MNEMOTEHNIKAMA


 
6.3.2019.
 

SZOM je 15. veljače 2019. održao sjednicu na kojoj smo prihvatili prijedlog da se u ljetnom semestru održavaju demonstrature iz sljedećih kolegija:

* Linearna algebra II
* Matematička analiza II
* Teorija skupova

Demonstrature bi se održavale kao i u prošlom semestru dva tjedna prije kolokvija i bile bi plaćene iz sredstava Zbora.

PRIJAVNICA ZA DEMONSTRATURE
NATJEČAJ ZA DEMONSTRATORE

 
1.3.2019.


Sveučilište u Rijeci 1. ožujka 2019. raspisuje natječaj za mobilnost u okviru programa Erasmus:

- Natječaj za mobilnost studenata (studijski boravak) na inozemnim visokoškolskim ustanovama u zimskom semestru, ljetnom semestru ili cijeloj akademskoj godini 2019./2020.

Rok za prijavu studenata je 3. travnja 2019. 

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta www.uniri.hr pod rubrikom Međunarodna suradnja, Erasmus.


NATJEČAJ ERASMUS
OBAVIJEST O ERASMUS NATJEČAJIMA


 
1.3.2019.
 

Mozgalo je edukativno studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Više o samoj udruzi i projektu možete pogledati na poveznici
Kako počinje novi semestar, tako počinje i nova iteracija Mozgala, šesta po redu. Ove godine, studenti će imati priliku raditi na zadatku iz područja statistike i strojnog učenja koje u partnerstvu zadaju ADACTA i Raiffeisen Bank Austria.
Prijave za natjecanje počinju 4. ožujka i traju do 17. ožujka. Na samom Otvorenju natjecanja koje će se održati 11.ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva ćemo svima zainteresiranima predstaviti ovogodišnje novosti, partnere i nagradni zadatak.
Svi detalji o natjecanju dostupni su na službenoj Web i  Facebook stranici.

MOZGALO - PREZENTACIJA
 
26.2.2019.
 

Obavještavamo da je na poveznici: Informacije za studente objavljena privremena rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju za izvrsnost u 2018./2019. ak. god.

 
26.2.2019. 
 

Ured za Međunarodnu suradnju planira u utorak, 5.3., u 9:00 u predavaoni O-028 održati prezentaciju o nadolazećem Erasmus natječaju, za sve 4 sastavnice iz zgrade Odjela. 
Opća prezentacija za sve studente održat će se 12.3. u 12:00 na Građevinskom fakultetu u dvorani 003. 

Obavijest o Erasmus natječajima

 
21.2.2019.


28.2.2019. godine od 18:30-22:30 sati, u učionici O-366 zgrade sveučilišnih odjela na Kampusu, održat će se kvalifikacijski krug Hash code natjecanja. To je natjecanje u dva kruga u kojima se timovi od 2 do 4 natjecatelja natječu rješavajući probleme iz stvarnog svijeta.

Finalni krug održat će se 27.4.2019. godine u Googleovom prostoru u Dublinu, i u njega će biti pozvano 30-50 najboljih timova iz kvalifikacijskog kruga. Google pod određenim uvjetima financira put i smještaj za finaliste, a  nagrade su (po članu tima): 4000 USD za 1. mjesto, 2000 USD za drugo mjesto te 1000 USD za treće mjesto. 

Registracije se zatvaraju 25.2.2019. godine.

Dodatne informacije kao i link za registraciju možete pronaći na poveznici. Ne zaboravite prijaviti svoj team u "Kampus Uniri" hub.

 
11.2.2019.
 

Hrvatska narodna banka objavila je natječaj za dodjelu deset stipendija studentima preddiplomskih i/ili diplomskih studija iz polja ekonomije, informatike i matematike.

Informacije o stipendijama dostupne su na internetskoj stranici Hrvatske narodne banke na sljedećoj poveznici: https://www.hnb.hr/-/stipendiranje


 
1.2.2019.
 

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u suradnji s Ministarstvom uprave, omogućila je novu uslugu "e-Razmjena studentskih ocjena" na portalu e-Građani. Time se i Hrvatska pridružila mreži EMREX čija je svrha poticanje studentske mobilnosti i osnaživanje studenata da učinkovitije kontroliraju vlastite studentske podatke i njihovu razmjenu, posebice izvan granica svoje države.

Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci pristupio je mreži EMREX te studenti mogu putem portala e-Građani, besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena u bilo kojem trenutku.

Studenti na razmjeni do sada su se suočavali s određenim preprekama, među kojima je i razmjena ocjena između matične institucije i visokog učilišta na kojem su proveli dio studija u sklopu programa studentske razmjene. Ova će usluga pojednostaviti postupak razmjene ocjena, budući da će sada sami studenti moći zatražiti elektronički prijepis ocjena i učitati na mrežnu stranicu visokog učilišta na koji odlaze na studentsku razmjenu. U slučaju kada visoko učilište nije član EMREX-a, a prihvaća digitalne zapise, student može dostaviti elektronski potpisani dokument preuzet s mrežne stranice e-Građani. Po povratku s razmjene, ocjene također mogu učitati na mrežnu stranicu matične institucije.

Podsjećamo, osim elektroničke razmjene studentskih ocjena, na portalu e-Građani, dostupna je još jedna usluga AZVO-a: mogućnost prijava na diplomske studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj, a od sljedeće godine i mogućnost prijava na preddiplomske i integrirane studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj.

Više o mreži EMREX pročitajte na poveznici.

ODLUKA

 
23.1.2019.


Sveučilište u Rijeci će 1. veljače 2019. raspisati Natječaj za mobilnost studenata u svrhu obavljanja stručne prakse
u ak. godini 2019./2020. u okviru programa Erasmus. Natječaj za mobilnost studenata (studijski boravak) te natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja bit će raspisani 1. ožujka 2019. Rok za prijavu studenata za obavljanje stručne prakse je 3. travnja 2019. Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta www.uniri.hr pod rubrikom Međunarodna suradnja, Erasmus.

Obavijest o Erasmus natječajima - svi natječaji
Obavijest o Erasmus natječajima - praksa
Natječaj Erasmus - stručna praksa

 
23.1.2019.


Obavještavamo vas da je danas objavljen Natječaj za dodjelu stipendija/financijskih pomoći iz programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov" u 2018./2019. ak. god.  Natječaj je otvoren do ponedjeljka, 18. veljače 2019. godine do 12:00 sati. 

POVEZNICA

 
21.1.2019.


U prilogu je datoteka s rasporedom studenata u sustavu mentorstva za 2018./2019. godinu.

RASPORED MENTORSTVA

 

18.1.2019.


Pozivamo vas na stručno predavanje Petra Čučeka, voditelja edukacijskih programa iz Astronomskog društva Višnjan, na temu Višnjanski edukacijski program i izvanškolski rad s visokomotiviranom djecom i mladima, koje će održati u srijedu 23. siječnja 2019. godine s početkom u 12,30 sati na Učiteljskom fakultetu (predavaonica 241).

U izlaganju će biti riječi o izvaninstitucijskom obrazovanju djece i mladih visokomotiviranih u STEM području s naglaskom na mogućnostima suradnje studenata s Astronomskim društvom Višnjan.


 

11.1.2019. 
 

Studentske ankete za evaluaciju nastave za zimski semestar akademske 2018./2019. godine otvorene su u periodu od 20. siječnja 2019. do 28. veljače 2019. Mole se studenti da se odazovu ispunjavanju online anonimnih anketa.

 
8.1.2019. 


Otvoren je natječaj Studentskog kulturnog centra za financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2019. godini. 

Prijave, koje se vrše ispunjavanjem obrazaca koji se nalaze na mrežnoj stranici SKC-a (www.skc.uniri.hr), zaprimaju se do 31. siječnja 2019. putem e-pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci ili studentske udruge upisane u Registar studentskih udruga i drugih organizacija na Sveučilištu u Rijeci. 


Detaljnije u privitku i na službenim stranicama SKC-a.


 
2.1.2019.
 

Obavještavamo vas da je na temelju odluke Senata Sveučilišta u Rijeci od 21. prosinca 2018. godine objavljen Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost.

Natječaj je otvoren do ponedjeljka, 21. siječnja 2019. godine do 12:00 sati.

POVEZNICA

 
21.12.2018.
 

 20.12.2018.

Studentska služba za studente bit će zatvorena od 24. prosinca 2018. godine do 4. siječnja 2019. godine.


 23.11.2018.
 

POPIS BIRAČKIH MJESTA za ponovljene studentske izbore, 28. 11. 2018.
Sveučilišna izborna jedinica VII. Stručni i specijalistički diplomski stručni studiji
Sveučilišna izborna jedinica VIII. Izvanredni studiji


Birači (studenti stručnog i specijalističkog diplomskog stručnog studija - izborna jedinica VII. te studenti izvanrednog studija - izborna jedinica VIII.) pristupaju izborima na sljedećim biračkim mjestima s obzirom na sastavnicu na kojoj studiraju:

1) Studenti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu - biračko mjesto na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

2) Studenti Pravnog fakulteta, Tehničkog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Fakulteta zdravstvenih studija, Pomorskog fakulteta i Ekonomskog fakulteta - biračko mjesto na Ekonomskom fakultetu

3) Studenti Filozofskog fakulteta, Učiteljskog fakulteta, Građevinskog fakulteta, Akademije primijenjene umjetnosti, Odjela za fiziku, Odjela za matematiku, Odjela za biotehnologiju i Odjela za informatiku - biračko mjesto na Učiteljskom fakultetu.

Biračka mjesta su otvorena u srijedu, 28. 11. 2018., od 8 do 20 sati.

Odluka Rektorice o raspisivanju ponovljenih izbora za 28. studeni 2018., ovdje.

Odluka Rektorice o dopuni Odluke o raspisivanju izbora i održavanju glasovanja 28. studenog 2018., ovdje.

Lista kandidata: Sveučilišna razina, ovdje

Obavijest na mrežnim stranicama Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, ovdje


 
23.11.2018.
 

Kampus kreativni tim Sveučilišta u Rijeci poziva Vas na predstavljanje umjetnika Darka Fritza, 26. studenog u 16 sati na Akademiji primijenjenih umjetnosti (prostorija 210).

U sklopu rezidencijalnog programa "Vitamin D", koji je dio programskog pravca 27 susjedstava, umjetnik će u svom posjetu Susjedstvu Kampus predstaviti predavanjem "Umjetnost u javnom prostoru".

POZIVNICA
 

 
23.11.2018.


Donosimo Odluku Senata o raspisivanju Javnog natječaja za dodjelu studentskih kredita za akademsku godinu 2018./2019.

ODLUKA
TEKST NATJEČAJA

 
16.11.2018.


Objavljujemo vijest o održavanju Grupe za prevladavanje straha od javnog nastupa koju organizira Sveučilišni savjetovališni centar za studente.

Obavijest 

 
15.11.2018.

 

Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu novčane nagrade u iznosu od 1.000,00 kuna najuspješnijem studentu/ici s invaliditetom u akademskoj godini 2017./2018. 
Cilj nagrade je poticanje izvrsnosti i boljih postignuća redovitih studenata s invaliditetom i drugim teškoćama.
Krajnji rok za podnošenje prijava na natječaj je petak, 23. studenog 2018. godine, a rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta i Ureda najkasnije 30. studenog 2018. godine.

Natječaj
Obrazac


30.10.2018. 

Drage studentice i dragi studenti, na Vaše e-mail adrese unutar AAI@EduHr sustava poslane su obavijesti vezane uz provjeru osobnih podataka. Potrebno je ulogirati se u aplikaciju stemstipendije.mzo.hr sa svojim AAI identitetom te provjeriti navedene podatke. 

Ako primijetite da podaci u aplikaciji vezano uz broj ECTS-a i prosjek ocjena nisu ispravni, žurno se obratite visokom učilištu.

U slučaju da nisu ispravno navedeni podaci o rezultatima državne mature, obratite se Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za sve ostale informacije možete se obratiti koordinatoru za STEM stipendije na visokom učilištu ili Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem naše Facebook stranice.

Podatke je moguće ispraviti zaključno do 7. studenog 2018. godine do 12 h. Ukoliko do navedenog vremena podaci ne budu ispravljeni, u obzir će se uzeti podaci koji su navedeni u aplikaciji te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.

I zadnje, ali ne manje bitno, ako na svoju adresu elektroničke pošte unutar sustava AAI@EduHr iz nekog razloga ne zaprimite obavijest, napominjemo kako ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-maila, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr/.


 
25.10.2018.

Nakon predstavljanja poslovnih slučajeva šest poduzeća i institucija case study natjecanja Realizator 2018., te rekordnog broja prijava na natjecanje (86 studenata i studentica s 11 sastavnica Sveučilišta u Rijeci), Zaklada Sveučilišta u Rijeci otvorila je prijave za edukacijski LEARN modul. Sudjelovanje je otvoreno svim studentima i studenticama stoga se mogu prijaviti i sudjelovati i oni koji se ne natječu na Realizatoru 2018.

U LEARN modulu će studenti i studentice imati priliku kroz tri praktične edukacije upoznati različite tehnike kreiranja poslovnih ideja za konkretne primjere, naučiti analizirati probleme, ponuditi odgovore i usvojiti formu pisanja poslovnih rješenja, te će usvojiti postupke koncipiranja i uspješne primjene inovacija. Prijave na edukativni modul dostupne su putem sljedećeg ONLINE OBRASCA .

Realizator 2018.


 
19.10.2018.

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2018./2019. godini.

Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se na sljedećoj internetskoj poveznici:
https://branitelji.gov.hr/o-ministarstvu-15/javne-rasprave/natjecaji/aktualni-natjecaji-921/921

 

19.10.2018.

Obavijest - sistematski pregled studenata 2018./2019.


16.10.2018.

U srijedu, 17. listopada s početkom u 12 sati održat će se Okrugli stol na temu "Akademska čestitost: putevi i stranputice" u prostoru caffe bara Akvarij, Kampus, Ulica Radmile Matejčić 5 na Trsatu. Moderatorica će biti prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente. 

POZIVNICA


16.10.2018.

 

Obavještavamo vas o otvorenju treće edicije sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2018.

Na otvorenju Realizatora predstavnici renomiranih hrvatskih poduzeća Jadran-galenski laboratorij d.d., Geotech d.o.o., Namještaj Mima d.o.o., Jadranka hoteli d.o.o., te Doma zdravlja Primorsko-goranske županije i Grada Rijeka predstavit će poslovne slučajeve na čijim će rješenjima studenti raditi. Otvorenje će se održati u srijedu 17. listopada 2018. u 17h u zgradi Step Ri (Ul. Radmile Matejčić 10, Kampus). 

Realizator - objava i poziv na otvorenje
Protokol
Foto - predstavljanje slučajeva

 
15.10.2018.


Objavljujemo Natječaj za demonstratore u ak. god. 2018./2019. Tekst natječaja nalazi se u prilogu, kao i formular prijavnice. 

NATJEČAJ ZA DEMONSTRATORE
PRIJAVNICA


10.10.2018.

Stremiš prema super karijeri? Prijavi se za junior pozicije na A1 Start projektima.

A1 Start je plaćeni jednogodišnji program jedinstven po tome što će juniori imati priliku raditi na nekim od naših najuzbudljivijih programa iz STEM područja. Tražimo mlade diplomante, apsolvente i one koji su završili faks 12 mjeseci prije prijave. Čekaju vas brojne edukacije, radionice i mentori, kao i prilika da po završetku programa ostanete s nama ili svoju karijeru nastavite razvijati u A1 na internacionalnoj razini. 

Ako želiš raditi, učiti i razvijati se, rado ćemo te pozvati da nam se pridružiš u timu na velikim i važnim projektima. Imat ćeš priliku raditi (i zaraditi) na jednom od pet projekata u STEM području. Vjerujemo da će ti jedan od njih zapeti za oko. Radit ćeš u timu, što znači da ćeš imati svoje mentore uz koje ćeš izbrusiti svoje znanje i vještine kroz godinu dana.

VIŠE INFORMACIJA I POVEZNICE ZA PRIJAVU

9.10.2018.


Obavijest za studente APURI, Odjela za fiziku, Odjela za informatiku, Odjela za matematiku i studija Politehnike:  obavještavaju se studenti da će se nastava iz kolegija Edukacijska psihologija I koja se održava u četvrtak, 11.10.2018. godine od 14,15-16 sati iznimno održati u učionici F-241 (sjeverni ulaz zgrade - Učiteljski fakultet).

 
26.9.2018.

 

Vježbe iz kolegija Algebarske strukture neće se održati u prvom tjednu nastave, 3.10.2018. Predavanja iz tog kolegija počinju 4.10.2018. prema rasporedu, a vježbe 10.10.2018. Termin nadoknade bit će naknadno dogovoren. 
 

25.9.2018.


Nastava iz kolegija Metrički prostori počinje dana 09. listopada 2018. prema objavljenom rasporedu.


14.9.2018.

Ured za studente s invaliditetom traži redovite studente za pružanje vršnjačke potpore studentima s invaliditetom na Kampusu Sveučilišta u Rijeci tijekom zimskog semestra ak. god. 2018./2019. Potpora studentima s invaliditetom može uključivati potporu pri kretanju (dolazak/ odlazak na fakultet i kretanju po prostoru), rješavanje administrativnih procedura, nabava literature te pomoć u praćenju nastave i učenju, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom.
Odabrani studenti-asistenti će proći kratku edukaciju s ciljem pružanja informacija o načinima pružanja potpore, a njihov rad će biti honoriran putem studentskog ugovora.

Više pročitajte u tekstu Natječaja.

3.7.2018.


Otvaranje Studentskog naselja "Trsat" uvelike je povećalo broj smještajnih kapaciteta Studentskog centra Rijeka. Nažalost, kapaciteti i dalje ne zadovoljavaju potražnju za studentskim smještajem. U želji da pomogne studentima koji na natječaju za smještaj za akademsku godinu 2018. / 2019. neće ostvariti pravo na subvencionirani smještaj ili ne žele boraviti u smještajnim kapacitetima studentskih naselja, Studentski centar Rijeka na Facebooku objavljuje ponudu i potražnju za smještajem u privatnim sobama i stanovima. Studentski centar poziva vlasnike soba i stanova (ponudu) kao studente koji traže privatni smještaj (potražnju) da se jave kako bi njihovi oglasi bili objavljeni na Facebook stranici "Privatni smještaj - Studentski centar Rijeka". 

Molimo Vas da Vama poznate vlasnike stanova kao i studente koji traže smještaj informirate o našoj inicijativi. 

Ponudu ili upit je potrebno poslati na e - mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u Inbox Facebook stranice "Privatni smještaj - Studentski centar Rijeka". Ljubazno Vas molim da SC-u dostavite gotov tekst oglasa koji će isti oglasiti na Facebooku. Osim teksta, moguća je i objava fotografija stanova i soba. 

Više informacija možete dobiti pozivom na broj telefona 051 / 584 - 545 (od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati).

Usluge oglašavanja stanova i objave potražnje za istima su besplatne. 

Studentski centar Rijeka ne nudi usluge posredovanja već isključivo prosljeđuje informacije studentima korisnicima društvenih mreža SC Rijeka. 

Studentski centar Rijeka ne odgovara za sadržaj i istinitost oglasa.

Studentski centar Rijeka ne odgovara za zaštitu osobnih podataka te sukladno tome molimo osobe da iste ne objavljuju već da se šalju na e - mail ili u inbox Facebook stranice. 

 

29.6.2018.


Podsjećamo na projekt Stanica 50 i glasanje za uređenje studentskog središta koje je otvoreno do sutra, 30. lipnja.

Coca-Cola, u povodu svog 132. rođendana i obilježavanja 50. obljetnice početka proizvodnje i poslovanja u Hrvatskoj, pokrenula je društveno odgovorni projekt naziva Stanica 50, usmjeren mladim ljudima i njihovu obrazovanju. 

U okviru projekta Coca-Cola će urediti tri studentska središta (eng. hub) u prostorima javnih sveučilišta s namjerom da ona budu mjesta na kojima će studenti, ali i drugi mladi iz zajednice, stjecati dodatna znanja komplementarna sveučilišnim programima, a korisna u osobnome i profesionalnome razvoju.

Riječ je o privlačnim, funkcionalno uređenim i tehnički opremljenim prostorima namijenjenim održavanju predavanja, radionica i tribina te učenju i radu na studentskim projektima, ali i svim drugim aktivnostima kojima je svrha dodatno obrazovanje i usavršavanje korisnika. Coca-Cola će prostore urediti u suradnji s tvrtkom Lotus Group pri čemu će osigurati suvremenu audio-vizualnu opremu. Uređena središta za studente i ostale korisnike predat će se na upravljanje sveučilištima i njihovim studentskim zborovima.

Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku, Osijeku, Splitu i Puli predložila su prostore pogodne za uređenje, a o tome koja će tri javna sveučilišta dobiti te posebno uređene prostore, odlučit će sami studenti i građani glasanjem putem mrežnih stranica projekta.

Glasanje je moguće na poveznici https://www.stanica50.hr/ do 30. lipnja u 23.59, a glasati se može jednom dnevno.

Sveučilište u Rijeci i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci pozivaju Vas da glasate za uređenje studentskog središta na riječkom Sveučilištu 

 

15.6.2018.

Studentske ankete za evaluaciju nastave za ljetni semestar akademske godine 2017./2018. otvorene su u periodu od 01.-30. lipnja 2018. Mole se studenti da se odazovu ispunjavanju online anonimnih anketa.

 
13.6.2018.


Grad Rijeka obavještava o ostvarivanju prava na novčanu pomoć redovitom studentu u 2018./2019. godini. Više informacija u prilogu.

OBAVIJEST
5.6.2018.

U petak, 8. lipnja 2018. godine, s početkom u 17:30 sati na Kampusu Sveučilišta održati će se predstavljanje susjedstva Kampus u sklopu programske linije "27 susjedstava" projekta Rijeka EPK 2020. Pozivnica i program su u privitku.

POZIVNICA
PROGRAM

4.6.2018.

Objavljujemo vijest o projektu "Iskustvo zlata vrijedi" za studente podzastupljenih skupina. Radi se o projektu koji spaja poslodavce sa studentima slabijega materijalnog statusa i sa studentima s invaliditetom, s ciljem omogućavanja prakse koja će im omogućiti lakše zapošljavanje u budućnosti. Zainteresirani studenti se mogu prijaviti najkasnije do 15. lipnja 2018.

Više o projektu prilogu.


30.5.2018.

22.5.2018.


U ime rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija pozivamo na predavanje Nj.E. g. Mohammada Reza Sadegha, veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj, na temu "Vanjska politika Islamske Republike Iran" koje će, nakon nastupnog posjeta iranskog veleposlanika Sveučilištu, biti održano u prostoru Akvarija Studentskog centra Rijeka, Radmile Matejčić 5 u srijedu 23. svibnja s početkom u 10.45.

Gosta će predstaviti rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, a događaj će moderirati mons. mr. sc. Matija Matičić, rektor Katedrale Sv. Vida u Rijeci. Bit će osiguran prijevod predavanja na hrvatski jezik.


 
15.5.2018.

Obavještavamo o akciji darivanja krvi u sklopu programa "Student day festivala" u petak 18.05.2018. od 11 do 15 sati u prostoru Malog salona na Korzu.

VIŠE INFORMACIJA

 
15.5.2018.


Sveučilište u Rijeci će 1. lipnja 2018. raspisati II. Erasmus Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka i stručne prakse u ljetnom semestru ak. godine 2018./2019. Rok za prijavu studenata je 17. rujna 2018. 

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta www.uniri.hr pod rubrikom Međunarodna suradnja, Erasmus.

Obavijest o Erasmus natječajima
Natječaj za mobilnost studenata radi studijskog boravka
Natječaj za mobilnost studenata radi obavljanja stručne prakse


15.5.2018.


Prof. dr.sc. Benjamin N. Goertzel, Chief Technology Officer and Chairman, IntelliGenesis Corp, New York održat će na kampusu Sveučilišta predavanje i razgovor sa studentima i kolegama na temu Umjetne inteligencije u petak 18. svibnja u 12:30 u dvorani O-030, Odjela za biotehnologiju.

Prof. Goertzel je matematičar, kognitivni znanstvenik, informatički znanstvenik te stručnjak za razvoj software-a. Također je glavni istraživač kompanije Hanson Robotics iz Hong Konga u kreaciji robota Sophia. 

11.5.2018.

Objavljujemo informaciju SSC-a o nadolazećem besplatnom tečaju za prevladavanje straha od javnog nastupa za studente kojeg organizira Sveučilišni savjetovališni centar. Studenti se mogu prijaviti tako da ispune prijavnicu za sudjelovanje na ovoj poveznici.

Prvi susret planira se za kraj 5. mjeseca (točan termin uskladit će s rasporedom sudionika). Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju do popunjenja tečaja.


Dodatne informacije o tečaju nalaze se u prilogu.

11.5.2018.

Coca-Cola, u povodu svog 132. rođendana i obilježavanja 50. obljetnice početka proizvodnje i poslovanja u Hrvatskoj, pokrenula je društveno odgovorni projekt naziva Stanica 50, usmjeren mladim ljudima i njihovu obrazovanju. 

U okviru projekta Coca-Cola će urediti tri studentska središta (eng. hub) u prostorima javnih sveučilišta s namjerom da ona budu mjesta na kojima će studenti, ali i drugi mladi iz zajednice, stjecati dodatna znanja komplementarna sveučilišnim programima, a korisna u osobnome i profesionalnome razvoju.

Riječ je o privlačnim, funkcionalno uređenim i tehnički opremljenim prostorima namijenjenim održavanju predavanja, radionica i tribina te učenju i radu na studentskim projektima, ali i svim drugim aktivnostima kojima je svrha dodatno obrazovanje i usavršavanje korisnika. Coca-Cola će prostore urediti u suradnji s tvrtkom Lotus Group pri čemu će osigurati suvremenu audio-vizualnu opremu. Uređena središta za studente i ostale korisnike predat će se na upravljanje sveučilištima i njihovim studentskim zborovima.

Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku, Osijeku, Splitu i Puli predložila su prostore pogodne za uređenje, a o tome koja će tri javna sveučilišta dobiti te posebno uređene prostore, odlučit će sami studenti i građani glasanjem putem mrežnih stranica projekta.

Glasanje je moguće na poveznici https://www.stanica50.hr/ do 30. lipnja u 23.59, a glasati se može jednom dnevno.

Sveučilište u Rijeci i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci pozivaju Vas da glasate za uređenje studentskog središta na riječkom Sveučilištu 

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

8.5.2018.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Gradom Kastvom i Riječkim športskim sveučilišnim savezom, organizira petu trail utrku Akademski zec na kastavskim šetnicama, 26. svibnja 2018. s početkom u 10:00 sati. Utrka je nastala s ciljem poticanja studenata i djelatnika Sveučilišta, ali i građana, na kretanje i druženje u prirodi, te promocije zdravog načina života. Također, cilj je uključiti lokalnu zajednicu u sveučilišne projekte. U protekle četiri godine trčalo je gotovo 400 natjecatelja, a za ovogodišnju utrku prijaviti se moguće do 20. svibnja na sljedećoj poveznici.


VIŠE INFORMACIJA

17.4.2018.

Projekt Inspire Me organiziraju Start-Up udruga, Ekonomski fakultet Rijeka i Centar za karijere EFRI. Inspire Me održati će se od 20. travnja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Studenti će imati priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case study-e. Prijaviti se mogu studenti svih godina i različitih usmjerenja. 

Inspire Me

 
8.4.2018.


Najavljujemo nadolazeći besplatni tečaj za prevladavanje straha od javnog nastupa ZA STUDENTE kojeg organizira Sveučilišni savjetovališni centar. Studenti se mogu prijaviti do 9.4.2018. (broj prijava je ograničen)!

Link za prijavu i dodatne informacije o tečaju.


 
5.4.2018.

Pozivamo vas na predavanje koje će održati članica Alumni kluba Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Hana Rizvić, u petak, 6.4.2018. u 13:15h u prostoriji O-360. Glavne teme predavanja su iskustvo zapošljavanja nakon studija Diskretna matematika i primjene te primjena znanja stečenog tijekom studiranja.

29.3.2018.


Odjel za matematiku organizira šahovski turnir koji će se održati u sklopu Otvorenog dana sveučilišnih odjela, 17. travnja 2018. godine, od 14 do 17 sati, u prostoriji O-355.

Pravo na sudjelovanje imaju studenti i djelatnici visokoškolskih ustanova u Rijeci te članovi Alumni kluba Odjela za matematiku. Najuspješniji učesnici bit će nagrađeni peharima.

Obrazac za prijavu na šahovski turnir: https://sah1704.typeform.com/to/XRlQdP


26.3.2018.

Povodom 45. obljetnice Sveučilišta u Rijeci i 385. obljetnice visokog obrazovanja u Rijeci, pozivamo sve profesore, studente i djelatnike Sveučilišta u Rijeci da se uključe u radijsku promociju Sveučilišta pod nazivom "Sveučilište su ljudi" koju će omogućiti HR Radio Rijeka te da svojim iskustvom i glasom doprinesu vidljivosti ove važne obljetnice. 

POZIV

9.3.2018.

Studentska udruga eSTUDENT predstavlja natjecanje Mozgalo, je edukativno studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja, koje se ove godine održava četvrti put za redom. Pri izradi rješenja zadanog problema koriste se različite statističke metode, tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. 
Udruga poziva studente Odjela za matematiku da priključe natjecanju. U prilogu je kratak dokument s najbitnijim informacijama vezanim za ovogodišnje natjecanje Mozgalo. 

VIŠE INFORMACIJA


 
6.3.2018.


Besplatni grupni tretman za studente riječkog Sveučilišta sa socijalnom anksioznosti. Susreti se održavaju u prostorijama SSC-a (zgrada Građevinskog fakulteta, Kampus na Trsatu). Prvi susret se planira tijekom ožujka 2018. 
Prijave su do 12.3.2018. putem obrasca: https://goo.gl/forms/JoPGoPm7DpWUeDUQ2

Detaljnije informacije u prilogu.


28.2.2018.

Sveučilište u Rijeci 1. ožujka 2018. raspisuje natječaj za mobilnost u okviru programa Erasmus: Natječaj za mobilnost studenata (studijski boravak) na inozemnim visokoškolskim ustanovama u zimskom semestru, ljetnom semestru ili cijeloj akademskoj godini 2018./2019. Rok za prijavu studenata je 3. travnja 2018.

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta www.uniri.hr pod rubrikom Međunarodna suradnja, Erasmus.

Natječaj. 
Prezentacija Erasmus natječaja za svih održat će se 14.3.2018., u 12:00, u sobi 003 Građevinskog fakulteta.


 
28.2.2018.

Projekt Career Booster kojeg organiziraju Start-Up udruga, Ekonomski fakultet Rijeka i Centar za karijere EFRI održat će se od 6.-8. ožujka na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Studenti će imati priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case studyje. Prijaviti se mogu studenti svih godina i različitih usmjerenja. Objava se nalazi u privitku.

Objava.

28.2.2018.

Obavještavamo o odluci Senata o raspisivanju Javnog natječaja za dodjelu studentskih kredita za akademsku godinu 2017./2018. Više informacija u prilozima: 

Odluka Senata.
Tekst natječaja.

26.2.2018.


Obavijest za studente diplomskoga sveučilišnoga studija Matematika iinformatika - nastavnički smjer: nastava iz Seminara 3 - Zasnivanje matematike započinje u ponedjeljak, 05. ožujka 2018. prema rasporedu.

 
29.1.2018.

Maškarani party za studente i djelatnike Sveučilišta u Rijeci održat će se u četvrtak, 1.2.2018. u 19h u Akvariju na Sveučilišnom kampusu na Trsatu.

PLAKAT
26.1.2018.

Odsjek darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka obavještava o akciji darivanja krvi na Kampusu 31.1.2018. Više o akciji pročitajte u prilogu. 

PRILOG

 26.1.2018.

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci produljila je rok za prijavu na Natječaj Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci za financiranje studentskih programa u 2018. godini. Rok za prijavu je 12. veljače 2018. godine u 23:59:59 sati. Prijave se predaju na www.natjecaj.sz-ri.com. Fonda sredstava veći je od 500.000,00 kn. Natječaj za programe u domeni sporta je u pripremi, pratite naše obavijesti.

Odluka o produljenju, ovdje.
Studentski zbor Sveučilišta objavio je navedeno na svojoj mrežnoj stranici, ovdje.

 
23.1.2018.

Obavještavamo da je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljena privremena rang-lista kandidata koji su ostvarili pravo na stipendiju za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci u 2017./2018. akademskoj godini. Privremena rang-lista se nalazi na sljedećoj poveznici.
 23.1.2018.
 

SSC obavještava o nadolazećem ubrzanom tečaju za prevladavanje straha od javnog nastupa koji će se održati u prostorijama SSC-a od 5.2.-26.2. Potrebno je ispuniti prijavnicu najkasnije do 29.1. Detaljnije informacije o tečaju, ali i svim ostalim informacijama nalaze se u priloženoj obavijesti.

OBAVIJEST

 16.1.2018.
 

U tijeku je preseljenje Studentske službe iz sadašnjih prostorija na Građevinskom fakultetu u novi prostor u prizemlju zgrade sveučilišnih Odjela, Radmile Matejčić 2, (bivši prostor Uniri shopa) zbog čega će rad Studentske službe biti u prekidu do konačnog preseljenja na kojem se intezivno radi. U međuvremenu, u starom prostoru (Građevinski fakultet) ostaje studomat kako bi se mogle printati potvrde.
 12.1.2018.
 

Studentske ankete za zimski semestar akademske godine 2017./2018. bit će otvorene u periodu od 15.01.2018.  do 28.02.2018.
 9.1.2018.
 

Obavještavamo vas da je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljen Javni poziv za dodjelu potpora programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov" namijenjenih redovitim studentima Sveučilišta u Rijeci slabijeg imovinskog stanja. 

Prijave se podnose online, putem SharePoint portala.

Krajnji rok za dostavljanje elektroničkih prijava na Javni poziv je srijeda, 7. veljače 2018. godine do 12,00 sati.

 3.1.2018.


Obavještavamo vas o besplatnom tečeju esperanta koji će se održavati petkom u terminu 17:15-19:00h s početkom 12.01.2018. na Građevinskom fakultetu u Rijeci u predavaoni 108 (1.kat), a predviđeno je 40 sati predavanja i vježbi. Tečaj traje do kraja svibnja 2018. godine.

LETAK

 12.12.2017.
 

Podsjećamo na Božićni party za djelatnike i studente Sveučilišta u Rijeci - četvrtak 14. prosinca s početkom u 19 sati. Mjesto održavanja je Akvarij (u zgradi restorana KAMPUS, na katu - ulaz s terase).


POZIVNICA
 7.12.2017.
 

Pozivaju se zainteresirani za volontiranje na projektu u Rumunjskoj koji je usmjeren na rad s djecom. Svi troškovi su pokriveni (put, smještaj, hrana, zdravstveno osiguranje) te volonteri/ke dobivaju džeparac i tečaj jezika. Projekt počinje u siječnju 2017. i traje 6 mjeseci. Rok prijave je 17.12.2017.

Na linku http://www.pariter.hr/?p=4218 se nalazi više informacija o projektu i načinu prijave. 

 29.11.2017.
 

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2017./2018. godini.

Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se na sljedećoj internetskoj poveznici:
https://branitelji.gov.hr/vijesti/natjecaj-za-dodjelu-stipendija/1884.

 28.11.2017.
 

Obavještavamo studente o promjeni datuma sistematskog pregleda. Pregled će se održati prema rasporedu u prilogu. 

RASPORED

 24.11.2017.
 

Obavještavamo vas da su na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljena dva natječaja za: 

1) dodjelu stipendija za izvrsnost studentima Sveučilišta u Rijeci i
2) dodjelu stipendija doktorandima Sveučilišta u Rijeci.

Prijave se podnose online, putem SharePoint portala, gdje se nalaze i upute za prijavitelje na natječaje i popratni obrasci.

Rok za dostavljanje elektroničkih prijava na natječaje je 20. prosinca 2017. godine do 12,00 sati. 


 17.11.2017.

Obavještavamo da su otvorene prijave studenata za Career Speed Dating, spoj razgovora za posao i brzih spojeva s poduzećima koji zajedno organiziraju Centar karijera FER-a i eSTUDENT. Career Speed Dating će se
održati u četvrtak, 14. prosinca 2017. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Studentice i studenti imaju priliku razgovarati s 42 poduzeća podijeljena u sedam skupina prema području kojim se bave i kadrovima koje traže te među njima pronaći one koji im najbolje odgovaraju. Svaki/a student/ica će imati 8 minuta da se predstavi poslodavcu te dobiti odgovore na pitanja koja ga/je najviše zanimaju. 

Sudionici će imati odličnu priliku se bolje upoznaju s poslodavcima, saznaju više o mogućnostima razvoja karijere, izvježbaju predstavljanje i osiguraju posao u najboljim tvrtkama. Tako će Career Speed Dating omogućiti studentima FER-a te studentima srodnih tehničkih i STEM-usmjerenih fakulteta i veleučilišta da saznaju koje su im mogućnosti zaposlenja, praksi i daljnjeg obrazovanja te da iskoriste priliku za ostvarivanje poslovnih kontakata.

VIŠE
15.11.2017.

Obavještavaju se studenti o mogućnosti sudjelovanja na petom forumu Mladi u poduzetništvu koji će se održati u petak, 17. studenog 2017, u CTK Rijeka (Školjić 6, 1. kat) od 12 do 15 sati.

Pozivaju se sve mlade osobe koje razmišljaju o pokretanju poduzeća, žele se educirati ili jednostavno informirati o mogućnostima koje se pružaju za pokretanje poduzeća na forum Mladi u poduzetništvu, kojim se petu godinu za
redom CTK Rijeka zajedno s drugim potpornim institucijama iz zajednice uključuje u Međunarodni tjedan poduzetništva koji se ove godine obilježava od 13. do 19. studenog.

VIŠE INFORMACIJA
RASPORED
9.11.2017.

American Corner Rijeka pozivaa Vas na predavanje za studente u srijedu 15.11. u 11 sati u American Corneru Rijeka (Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka/prizemlje Dvorane mladosti) ''Work and travel USA''. Na predavanju će predstavnici Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu te agencija za putovanja zainteresiranima predstaviti mogućnosti boravka u SAD-u u trajanju od tri mjeseca uz zabavan rad, turističko razgledavanje i druženje sa studentima iz cijelog svijeta.
 9.11.2017.

U sklopu druge edicije sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2017., Zaklada Sveučilišta u Rijeci i znanstveno tehnologijski park Step Ri, organizirali su niz edukacija i radionica objadinjenih u edukativni modul. 

OBJAVA
PROGRAM

 8.11.2017.

Nastava iz predmeta Osnove jezične kulture nositeljice dr. sc. Borane Morić Mohorovičić započinje petak, 10. studenoga 2017., prema rasporedu.
5.11.2017.

Obavještavaju se studenti o obveznom sistematskom pregledu za studente prve godine preddiplomskog sveučilišnog studija Matematika koji će se održati prema rasporedu u prilogu: 

PRILOG

 4.11.2017.

Upućeni su prvi e-mailovi onim studentima koje je Ministarstvo identificiralo kao redovite studente na studijskim programima u STEM područjima znanosti. Molimo studente da pročitaju upućene e-mailove i provjere ispravnost svojih podataka o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature na sljedećoj poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr/

U navedenu aplikaciju studenti se prijavljuju putem svog Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. elektroničkog identiteta pri čemu će im se dodijeliti jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi. Ukoliko student primijeti da njegovi podaci u aplikaciji nisu ispravni vezano uz broj ECTS-a i prosjek ocjena, uputa je da se obrati visokom učilištu u svrhu ispravka podataka. Ukoliko podaci o rezultatima državne mature nisu ispravni, student se treba obratiti Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja (na e-mail adresu koja je upisana u aplikaciji). Za sve ostale informacije  možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Naglašavamo kako je podatke moguće ispraviti zaključno s danom 10. studenim 2017. godine do 12:00 h. Ukoliko do navedenog vremena nisu ispravljeni podaci uzet će se podaci koji su navedeni u aplikaciji te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.20.10.2017.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 12. listopada 2017. godine Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku 2017./2018. godinu redovitim studentima nižeg socio-ekonomskog statusa. 

U nastavku vam dostavljamo poveznicu na web stranicu Ministarstva, odnosno na tekst Natječaja, a u prilogu kratku promemoriju o projektu.

Natječaj je otvoren do 6. studenog 2017. godine, a za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju, tel. 01/4594-583, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , Facebook stranica:
https://www.facebook.com/ministarstvoznanostiiobrazovanja/.
19.10.2017.

Obavještavamo Vas o drugoj ediciji sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2017. u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

Realizator je pokrenut kako bi približili studentima izazove s kojima se susreću poduzeća u realnom sektoru.  Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima i razvijajući najbolja rješenja, riječki studenti i studentice dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu te razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Prijave su otvorene do 2. studenog 2017.

Više informacija i link za prijave.
18.10.2017.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisuje

NATJEČAJ

za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2017./2018. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj upisanim na preddiplomskim sveučilišnim studijima, diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, kratkim stručnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima* te studentima s invaliditetom i studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi upisanim na poslijediplomske sveučilišne studije.

Više pročitajte na POVEZNICI.
18.10.2017.

Obavještavamo studente o održavanju natjecanja timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta. Ovo natjecanje već dugi niz godina organizira Hrvatski savez informatičara, a dio je najprestižnijeg svjetskog studentskog natjecanja u programiranju ACM ICPC Detalje u svezi natjecanja i prijave možete pronaći na POVEZNICI.
11.10.2017.

Obavještavaju se studenti Nastavničkog modula FFRI koji slušaju predmet Osnove jezične kulture da je prof. Morić Mohorovičić do daljnjega na bolovanju te da će o početku nastave iz predmeta Osnove jezične kulture biti naknadno obaviješteni.
 6.10.2017.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, u tijeku su upisi na programe cjeloživotnog obrazovanja:

1. Kineski jezik u turizmu za početnike
2. Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike.

Detaljne informacije o programima mogu se pronaći u ovom dopisu te na na web stranici Fakulteta https://www.fthm.uniri.hr/index.php/15-front-page/1113-fp-kina.

 3.10.2017.

Traže se talentirani matematičari, preferencijalno apsolventi matematike i informatike za rad u Rijeci u mladom timu koji se bavi umjetnom inteligencijom i strojnim učenjem.
Detalji oglasa na poveznici https://coadria.adopto.eu/o/YUagMakq.

 3.10.2017.

Informiramo studente i studentice o informativnoj radionici o mogućnostima za mobilnost mladih Time to move Rijeka 2017. Radionica će se održati u srijedu, 11. listopada, s početkom u 13 sati u CTK Rijeka (Školjić 6, 1. kat), a provodi se u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i udrugom Delta.

Više informacija o radionici.
Plakat s rasporedom predavanja.
29.9.2017. 

U prilogu je (izmijenjeni) raspored studenata 1. godine za sustav mentorstva 2017./2018. 

PRILOG28.9.2017.

Nastava iz kolegija Uvod u vjerojatnost i statistiku počinje u srijedu 4.10.2017. u terminu prema rasporedu. 
 26.9.2017.

U prilogu možete pročitati priopćenje o novom projektu u organizaciji 24sata i Vipa - 24sata Hackathon.
PRILOG
15.9.2017.

Produžuje se mogućnost prijave za RiBROO kamp za brucoše do zaključno s 21.9.2017. Više možete pročitati OVDJE
30.8.2017.

Psihološko savjetovalište SSC-a organizira ubrzani tečaj za prevladavanje straha od javnog nastupa za studente riječkog Sveučilišta. Više informacija možete pročitati OVDJE
12.7.2017.

Studentska služba bit će zatvorena (zbog korištenja godišnjih odmora) u periodu od 22. srpnja do 20. kolovoza 2017. godine. Predviđeni termin za upise u 1. godinu preddiplomskoga studija bit će 18. - 21. srpnja 2017., detaljni raspored bit će naknadno objavljen. Upisi na više godine studija odvijat će se u terminu 28. kolovoza - 28. rujna 2017. godne. Upisi na prvu godinu diplomskih studija bit će 02. - 03. listopada 2017. godine. 
21.6.2017.

Molimo Vas da ispunjavanjem anonimne ankete iskažete svoje stavove o restoranima studentske prehrane, raznolikosti ponude, cijeni, veličini porcije i čistoći. Rezultate upitnika studentski predstavici Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci prezentirati će upravi Studentskog centra te će isti biti objavljeni na službenim internetskim stranicama Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Svi rezultati bit će korišteni u svrhu poboljšavanja kvalitete, a sukladno tome i Vašeg zadovoljstva.

NAPOMENA: Popunjavanjem ankete možete sudjelovati u nagradnoj igri SZSUR-a i otputovati u Gardaland Ukoliko želite, možete na dnu ankete ostaviti vaše kontakt podatke, kako bismo vas u slučaju osvajanja nagrade mogli kontaktirati. Vaši podaci ostati će tajni prilikom cijelog procesa obrade i prikaza podataka te se vaše ime neće spominjati prilikom objave razultata anketa. Ukoliko ne želite sudjelovati, polja ostavite neispunjena. Dobitnik/ica putovanja odabrati će se slučajnim odabirom.

U nagradnoj igri ne mogu sudjelovati studentski predstavnici u SZSUR i studentskih zborova sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

Anketu možete popuniti samo jednom, a sve dodatne prijave s istim kontakt podacima će se isključiti iz nagradne igre.

1. krug nagradne igre traje do 21. lipnja 2017. - nagradno putovanje i ulaznica za Gardaland za dvije osobe

2. krug nagradne igre traje do 10. srpnja 2017. - nagradna večera za dvoje


POVEZNICA - anketa13.6.2017.

Obavještavamo o o mogućnosti sudjelovanja na projektu u sklopu Europske volonterske službe, koja je dio programa Erasmus+. 

Radi se o projektu u Rumunjskoj, a svi troškovi sudjelovanja su pokriveni.

Više informacija o projektu nalazi se u privitku i na linku http://www.pariter.hr/?p=3634.
 


 
2.6.2017.


Otvorene su studentske ankete za ljetni semestar akademske godine 2016./2017. Mole se studenti da ispune ankete do 3.7.2017. 
1.6.2017.

Sveučilište u Rijeci 1. lipnja 2017. raspisuje nove Natječaje za mobilnost studenata u svrhu obavljanja stručne prakse i studijskog boravka u ljetnom semestru ak. godine 2017./2018. u okviru programa Erasmus.

Rok za prijavu studenata je 15. rujna 2017.

Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta www.uniri.hr pod rubrikom Međunarodna suradnja, Erasmus.

Obavijest o Erasmus natječajima.
Natjecaj - strucna praksa.
Natjecaj - studijski boravak. 

 
30.5.2017.

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci <http://www.skc.uniri.hr/> objavio je poziv za volontiranje na Međunarodnom studentskom filmskom festivalu (STIFF <http://www.stiff.uniri.hr/> -u).

SKC <http://www.skc.uniri.hr/> traži kreativne, poduzetne i vrijedne studentice i studente koji će postati dio tima STIFF <http://www.stiff.uniri.hr/> festivala. Riječ je o četvrtom izdanju Međunarodnog studentskog filmskog festivala koji se od 19. do 22. listopada 2017. odvija u Rijeci.

Otvorene su volonterske pozicije za prevođenje, žiri, web administraciju, fotografiranje te organizaciju gostiju festivala. Detaljniji opis poslova, kao i prijavnica dostupni su na službenoj mrežnoj stranici <http://www.skc.uniri.hr/stiff-2017-%E2%96%B7-prijavi-se-volontiraj/> SKC-a. Prijave su moguće do 8. lipnja 2017. (ispunjene prijavnice šalju se na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

STIFF organiziraju SKC i udruga Filmaktiv.

FB STIFF <https://www.facebook.com/stiff.rijeka/
22.5.2017.


Obavještavamo vas o održavanju akcije darivanja krvi na Kampusu 24. svibnja 2017. godine od 11 - 15 sati u prostoru Studentskog restorana Kampus ("Akvarij"-prizemno).
Više informacija možete pronaći OVDJE
2.5.2017.


Obavještavamo studente o događanju Status Go! koji povodom Europskog tjedna mladih zajedno organiziraju Regionalni info centar za mlade Rijeka i Centar tehničke kulture Rijeka. 

Na događanju Status Go! studenti i studentice će moći dobiti informacije mogućnostima koje im nudi program Erasmus+, novoj inicijativi Europske komisije Europske snage solidarnosti, iskustvima mladih koji su bili na mobilnosti, projektima Grad mladih 2020 i Silos dobrih ideja te će moći ispitati svoja znanja na Erasmus Pub Kvizu. 

Status Go! će se održati u četvrtak, 4. svibnja, u Klubu Bačva s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Objava i raspored događanja za Status Go.
20.4.2017.

Obavještavamo Vas da je Zaklada Sveučilišta u Rijeci dana 19. travnja 2017. godine raspisala natječaj za sufinanciranje Studentskih aktivnosti. Natječaj je otvoren do 19. svibnja 2017. godine. Više informacija o natječaju nalazi se na mrežnim stranicama i u prilogu.13.4.2017.


Ulaz u Studentsku službu 14. travnja 2017. bit će omogućen samo kroz bočni (zapadni) dio Građevinskog fakulteta.

7.4.2017.

Natječaj je otvoren za studente završne godine preddiplomskog, te sve studente diplomskog studija.
Prijave za radionicu će se primati do 9. travnja 2017., isključivo putem e-maila na adresu 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za prijavu je potrebno poslati CV prema sljedećem predlošku.
Više informacija o ljetnoj školi možete pronaći na sljedećim internetskim stranicama: 

http://www.ericsson.hr/natjecaj-za-summer-camp-2017.
 6. 3. 2017.

Studentska udruga eSTUDENT predstavlja Mozgalo, edukativno studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja, koje se ove godine održava četvrti put za redom. Pri izradi rješenja zadanog problema koriste se različite statističke metode, tehnike strojnog  učenja i umjetne inteligencije.


Više informacija možete pročitati ovdje i na mrežnim stranicama
 3. 3. 2017.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci pokrenuli su studentski znanstveni fond SIZIF čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno – istraživačkoj djelatnosti.
 
Fondom se financiraju tri kategorije – provedba znanstvenog istraživanja, aktivno sudjelovanje na skupovima te objavljivanja znanstvenih i stručnih radova. Posebnost Fonda je što će biti kontinuirano otvoren za prijavu u provedbenoj godini.

Više informacija možete pročitati na mrežnim stranicama Zaklade.
28. 02. 2017.

Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci organizirat će informativnu prezentaciju o Erasmus+ programu i otvorenom natječaju, i za studente i za osoblje Odjela za matematiku (i Odjela za biotehnologiju) u petak, 3. ožujka 2017., u 15:00h u dvorani O-030.

24.02.2017.

Career Booster održat će se od 6. do 8. ožujka 2017. u Rijeci, a očekuje se sudjelovanje 250 studenatai mladih  različitih usmjerenja. Sudionici će imati priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case study-e.
 
Više.
21.02.2017.

Početak vježbi iz kolegija Poučavanje učenika s posebnim potrebama nositeljice doc. dr. sc. Tamare Martinac Dorčić za grupu 3: INF, MAT, FIZ, POLITEH, APURI, PED (nastava  18.15 - 20.00) je 27. veljače 2017. prema rasporedu.

21.02.2017.

Objavljeni su rasporedi održavanja nastave za ljetni semestar 2016./2017.

 14.02.2017.

Rijeka psihologije 2017. – najbogatiji program do sada

Od 20. do 26. veljače u Rijeci i okolici održat će se Rijeka psihologije, manifestacija koja nam donosi pregršt spoznaja iz psihologije. Manifestaciju organiziraju Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci, Psihološko savjetovalište SSC-a u suradnji s još nekim predstavnicima akademske zajednice, tijelima lokalne samouprave i udrugama. Program ovogodišnje, šeste Rijeke psihologije najbogatiji je do sada. Psiholozi su pripremili čak 74 predavanja, radionica, tribina, okruglih stolova i sl.koje će održati na 47 lokacija u gradu Rijeci i okolici. 

Više.
Program.

 
07.02.2017.

Sveučilište u Rijeci raspisalo je četiri natječaja za dodjelu rektorovih nagrada u akademskoj godini 2016./2017. Više o natječajima.

 


07.02.2017.


Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci ima zadovoljstvo pozvati Vas na panel raspravu "Res, non verba" u kojemu će sudjelovati kandidati na predstojećim izborima za rektora Sveučilišta u Rijeci. Rasprava će se održati u petak, 10.02.2017. u 16:30 sati u Caffe baru Akvarij (na Kampusu) te će je moderirati dr. sc. Nikola Baketa sa Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.


Plakat
Poziv
23.01.2017.

U razdoblju od 23. siječnja 2017. do 28. veljače 2017. u ISVU sustavu su otvorene studentske ankete. 
 11.01.2017.

Natječaj za studentske projekte u kulturi i umjetnosti


Otvoren je natječaj Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci za financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2017. godini. Financijska sredstva dodjeljuju se studentskim projektima iz kulture i umjetnosti, a natječaj je namijenjen financiranju produkcije, prezentacije, distribucije i medijacije programa u kulturi i umjetnosti od interesa za studentice i studente Sveučilišta u Rijeci. Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci ili studentske udruge upisane u Registar studentskih udruga i drugih organizacija na Sveučilištu u Rijeci.
 
Prijave se vrše elektronski, ispunjavanjem obrazaca koji se nalaze na mrežnim stranicama SKC-a (www.skc.uniri.hr) te šalju na e-mail (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). 
Rok za podnošenje prijava je 10. veljače 2017. Tekst natječaja i detaljnije informacije.
 


09.01.2017.

Dana 17. siječnja 2017. Studentska služba neće raditi.
03. 01. 2017.

Objavljen je Natječaj Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci za financiranje studentskih programa u 2017. godini. Projektni prijedlozi se predaju posredstvom online aplikacije SZSUR-a.
03. 01. 2017.

Na mrežnim stranicama Sveučilišta objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci u 2016./2017. Krajnji rok za podnošenje online prijava na natječaj je petak, 27. siječnja 2017. godine do 12:00 sati. 
20. 12. 2016.

Dana 21. prosinca 2016. Studentska služba će raditi od 10.00h do 12.00h.
 13. 12. 2016.


3. 3. 2017.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci pokrenuli su studentski znanstveni fond SIZIF čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno – istraživačkoj djelatnosti.
 
Fondom se financiraju tri kategorije – provedba znanstvenog istraživanja, aktivno sudjelovanje na skupovima te objavljivanja znanstvenih i stručnih radova. Posebnost Fonda je što će biti kontinuirano otvoren za prijavu u provedbenoj godini.

Više informacija možete pročitati na mrežnim stranicama Zaklade.3. 3. 2017.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci pokrenuli su studentski znanstveni fond SIZIF čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno – istraživačkoj djelatnosti.
 
Fondom se financiraju tri kategorije – provedba znanstvenog istraživanja, aktivno sudjelovanje na skupovima te objavljivanja znanstvenih i stručnih radova. Posebnost Fonda je što će biti kontinuirano otvoren za prijavu u provedbenoj godini.

Više informacija možete pročitati na mrežnim stranicama Zaklade.

 

Odluka - ispitni rokovi 2019-2020

Odluka - ispitni rokovi 2019-2020

 
 
.