Vijesti

Okrugli stol "Uzbudljive karijere naših matematičara"

Fakultet za matematiku i Alumni klub Fakulteta za matematiku Sveučilišta u Rijeci organiziraju

25. travnja 2023. s početkom u 13.00h okrugli stol naziva „Uzbudljive karijere naših matematičara“

u dvorani O-029 na Kampusu na Trsatu u Zgradi sveučilišnih odjela, Radmile Matejčić 2.

Za koja radna mjesta su kvalificirani magistri matematike? Koliko brzo se mogu zaposliti studenti Fakulteta za matematiku Sveučilišta u Rijeci nakon što diplomiraju? Je li magistar matematike zaista jedno od najdeficitarnijih zanimanja? 
 

Na ova i mnoga druga zanimljiva pitanja o svojim uzbudljivim karijerama odgovaraju magistri matematike, alumniji Fakulteta za matematiku Sveučilišta u Rijeci, koji će na okruglom stolu pričati o iskustvima na svojim radnim mjestima koja su dio vrlo uspješnih renomiranih tvrtki iz Hrvatske i svijeta.

Moderatorice okruglog stola su izv. prof. dr. sc. Andrea Švob i doc. dr. sc. Sanda Bujačić Babić s Fakulteta za matematiku Sveučilišta u Rijeci.
Sudionici okruglog stola su:
-         Josip Katalinić, LOGIN d. o. o., Rijeka
-         Danijel Leoni, iOLAP, Rijeka
-         Renata Livaja, Philip Morris International, Neuchatel, Švicarska
-         Karmen Rabar, CentraleSupélec, MICS Laboratory (Research laboratory in Mathematics and Computer Science), Pariz, Francuska
-         Aron Subotić, Zagrebačka banka, Rijeka
-         Damir Tabulov Strelov, LOGIN d. o. o., Rijeka


Sa zadovoljstvom pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i sudjeluju na ovom zanimljivom okruglom stolu koji će zasigurno pružiti mnoge informacije o uzbudljivim karijerama matematičara, kao i o mnogim poslovnim perspektivama koje studiji Fakulteta za matematiku pružaju svojim studentima.

 
.