Riječki matematički susreti 2019.

Riječki matematički susreti 2019.
Čudesni svijet teorije grafova

Vrijeme održavanja: 24. travnja 2019. godine u 10 sati
Mjesto održavanja: prostorije Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Radmile Matejčić 2, 51000 Rijeka
Broj polaznika: do 30 učitelja i nastavnika matematike i do 30 učenika srednjih škola
Prijave: od 1. veljače do 8. ožujka 2018. godine
Kontakt: Vedrana Mikulić Crnković (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

RASPORED PREDAVANJA I RADIONICASkup je namijenjen nastavnicima matematike, prvenstveno članovima Alumni kluba Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, i učenicima srednjih škola. Ovaj stručni skup želi zainteresirati nastavnike i učenike za rad i događanja na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci. Želimo ukazati na ukazati na brojne primjene matematike, posebno diskretne matematike, te prezentirati i neke teme koje nisu dio obaveznog kurikuluma, ali su usko vezane uz sadržaje koji se obrađuju u redovnoj nastavi iz matematike. Namjeravamo omogućiti polaznicima skupa korištenje naših dobro opremljenih računalnih učionica, gdje će biti organizirano nekoliko zanimljivih i korisnih radionica te ukazati na mogućnosti korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije u poučavanju matematike. Na taj bismo način željeli utjecati na porast interesa za matematiku kod učenika, te povećanje radnog entuzijazma kod profesora.

 

Informacije za učenike

Pozivamo učenike srednjih škola da svojim sudjelovanjem na Riječkim matematičkim susretima, koji će se održati 24. travnja 2019. u prostorijama Odjela za matematiku, zajedno sa svojim nastavnicima daju doprinos uspjehu ovog skupa. Matematički susreti namijenjeni su svim onim učenicima koji pokazuju interes za matematiku, pri čemu može prisustvovati najviše 30 učenika. Molimo vas da kontaktirate svoje predmetne nastavnike i u dogovoru s njima se prijavite na naš skup.
 

Prijave za učenike

Prijave za sudjelovanje na Riječkim matematičkim susretima se primaju

od 1. veljače do 8. ožujka 2019.,

a do 20. ožujka 2019. ćemo vas obavijestiti je li vaša prijava prihvaćena. Prijavljuje se popunjavanjem prijavnice. Popunjenu prijavu pošaljite na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., s naslovom „Prijava – matematički susreti 2019.“. Obavijest o tome jesu li prihvaćeni za sudjelovanje u RMS2019 učenici će dobiti na e-mail adresu navedenu u prijavnici. Primijetite da ova e-mail adresa treba biti pridružena AAI identitetu (npr. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).
 

Informacije za učitelje i nastavnike

Prvenstvo sudjelovanja imaju članovi Alumni kluba matRi za koje je sudjelovanje na skupu besplatno. Broj polaznika je ograničen na 30. Za sve učitelje i nastavnike koji su sudionici ovog skupa sudjelovanje se vrednuje kao stručno usavršavanje. Ovaj skup je naveden u kategoriji stručnih skupova u Katalogu stručnih skupova AZOO-a.

Prijave za učitelje i nastavnike

Svi učitelji i nastavnici koji žele sudjelovati na Riječkim matematičkim susretima moraju popuniti online obrazac. Prijave se primaju

od 1. veljače do 8. ožujka 2019.,

a do 20. ožujka 2019. ćemo vas obavijestiti je li vaša prijava prihvaćena. Obavijest o prihvaćanju za sudjelovanje u RMS2019 dobit ćete na adresu navedenu u obrascu za prijavu. Smatramo da će sudjelovanje zainteresiranih i visokomotiviranih učenika doprinijeti ostvarivanju ciljeva skupa pa molimo nastavnike da daju potporu svojim učenicima da se prijave na skup i da pomognu u njihovoj prijavi. Također je poželjno da tu potporu izraze i svojom preporukom.
 

O programu

dr. sc. Dean Crnković, dr. sc. Doris Dumičić Danilović, dr. sc. Marija Maksimović, dr. sc. Vedrana Mikulić Crnković, dr. sc. Nina Mostarac, dr. sc. Sanja Rukavina, dr. sc. Marina Šimac, dr. sc. Andrea Švob, Sara Ban, Matteo Mravić, Ivona Novak, Matea Zubović, Tin Zrinski

Predavanja:
 

  1. Neki problemi iz teorije grafova (predavanje namijenjeno nastavnicima i učenicima)
  2. Planarni grafovi (predavanje namijenjeno nastavnicima)Radionice:
 

  1. Stereografska projekcija (radionica namijenjena nastavnicima)
  2. Grafovi na microbitovima (radionica namijenjena nastavnicima)
  3. Problem zapošljavanja (radionica namijenjena učenicima)
  4. Problem rasporeda ispita na microbitovima (radionica namijenjena učenicima)
  5. Kako radi Google maps? (radionica namijenjena učenicima)
  6. Euler u Zome svijetu (radionica namijenjena učenicima)