Riječki matematički susreti 2020.

Riječki matematički susreti 2020.
Matematika i priroda

Zbog odluke AZOO da se, u skladu s mjerama Stožera civilne zaštite RH i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, sva natjecanja i smotre odgode do daljnjega,

      Riječki matematički susreti 2020. neće se održati.

Hvala svima koji ste se prijavili za susrete i nadamo se da se vidimo na Riječkim matematičkim susretima u proljeće 2021.

Vrijeme održavanja: 9. travnja 2020. godine u 9h
Mjesto održavanja: prostorije Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Radmile Matejčić 2, 51000 Rijeka
Broj polaznika: do 30 učitelja i nastavnika matematike i do 30 učenika srednjih škola
Prijave: od 1. do 29. veljače 2020. godine
Kontakt: Vera Tonić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Skup je namijenjen nastavnicima i učiteljima matematike, prvenstveno članovima Alumni kluba Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, i učenicima srednjih škola. Kroz dva predavanja za sve sudionike skupa istražit ćemo načine na koje matematika opisuje prirodu, na primjeru fraktala, Fibonaccijevih spirala koje se pojavljuju kao uzorci u rastu biljaka, veze između strukture DNK i zlatnog reza i slično. Za učenike smo namijenili tri radionice u kojima ćemo neke teorijske koncepte s ovih predavanja predočiti u praksi. Za učitelje i nastavnike pripremili smo tribinu o kurikulumu matematike te dvije radionice, jednu o osmišljavanju problemskih zadataka i jednu računalnu, na temu vezanu uz napredno korištenje LaTeXa. Ovim bismo aktivnostima željeli utjecati na porast interesa za matematiku kod učenika i povećanje radnog entuzijazma kod učitelja i nastavnika. 
 

Informacije za učenike

Pozivamo učenike srednjih škola da sudjeluju na Riječkim matematičkim susretima, 9. travnja 2020., u prostorijama Odjela za matematiku. Ova manifestacija namijenjena je svim onim učenicima koji pokazuju interes za matematiku, pri čemu može prisustvovati najviše 30 učenika. Molimo vas da kontaktirate svoje predmetne nastavnike i u dogovoru s njima se prijavite na naš skup.
 

Prijave za učenike

Prijave za sudjelovanje na Riječkim matematičkim susretima se primaju

od 1. do 29. veljače 2020.,

a do 8. ožujka 2020. ćemo vas obavijestiti je li vaša prijava prihvaćena. Prijavljuje se popunjavanjem Prijave. Popunjenu prijavu pošaljite na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., s naslovom „Prijava – matematički susreti 2020.“. Obavijest prihvaćanju za sudjelovanje u RMS2020 dobit ćete na adresu navedenu u Prijavi. Primijetite da ova e-mail adresa treba biti pridružena AAI identitetu (npr. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).
 

Informacije za učitelje i nastavnike

Prvenstvo sudjelovanja imaju članovi Alumni kluba matRi za koje je sudjelovanje na skupu besplatno. Broj polaznika je ograničen na 30. Za sve učitelje i nastavnike koji su sudionici ovog skupa sudjelovanje se vrednuje kao stručno usavršavanje. Ovaj skup je naveden u kategoriji stručnih skupova u Katalogu stručnih skupova AZOO-a.

Prijave za učitelje i nastavnike

Svi učitelji i nastavnici koji žele sudjelovati na Riječkim matematičkim susretima moraju popuniti online obrazac. Prijave se primaju

od 1. do 29. veljače 2020.,

a do 8. ožujka 2020. ćemo vas obavijestiti je li vaša prijava prihvaćena. Obavijest o prihvaćanju za sudjelovanje u RMS2020 dobit ćete na adresu navedenu u obrascu za prijavu. Smatramo da će sudjelovanje zainteresiranih i visokomotiviranih učenika doprinijeti ostvarivanju ciljeva skupa pa molimo nastavnike da daju potporu svojim učenicima da se prijave na skup i da pomognu u njihovoj prijavi. 
 

O programu

Predavači: dr. sc. Tajana Ban Kirigin, dr. sc. Marijana Butorac, dr. sc. Sanda Bujačić Babić, dr. sc. Ana Jurasić, dr. sc. Nevena Jurčević Peček, Bojan Ostić, dr. sc. Vera Tonić

RASPORED PREDAVANJA I RADIONICA

 

 
.